Zadovoljna.si
Moški in ženska - 1

Osebna rast in odnosi

Napisala pismo dekletu svojega bivšega in navdušila

J.V.
26. 01. 2018 14.05
14

Ljubila sem ga šest let svojega življenja. Šest let sem zanj žrtvovala svojo družino, prijatelje in celo sebe. Imel je svoje pomankljivosti in napake, a sem še vedno verjela, da je dober. V srednji šoli je bil moj najboljši prijatelj, moj ljubimec in najbolj dragocen delček sestavljanke, za katero sem vedno verjela, da ji manjka delček. Vsaj tako sem mislila ...

Moški in ženska - 1
Moški in ženska - 1FOTO: Thinkstock

Vesela sem za vaju.

Ne mislim, da sem ga izgubila zato, ker je tebe hotel bolj kot mene; izgubila sem ga, ker sem mu zaupala in mi oprostila večkrat, kot sem pričakovala. Po vsej njegovi zgodovini varanja, sem mu dala več priložnosti, ko si jih je zaslužil. Spomnim se dni, ko sem razmišljala o tem, da bi morala narediti konec še preden se je vse to zgodilo, saj sem spoznala, da sem ves ta čas njega ljubila bolj kot sebe.

To sem spoznala kadar koli je z mano govoril nespoštljivo, samo zato, da bi nekaj dokazal, pri tem pa ni opazil, da s tem uničuje mojo samozavest. To sem spoznala, ko je postal zafrustriran, kadar nisem nečesa znala narediti sama in nisem niti videla, da oseba ne more vedno vsega narediti sama. To sem čutila kadar koli me je zmerjal, ker je imel slab dan in se je znašal nad menoj.

Zaljubljena ženska - 2
Zaljubljena ženska - 2 FOTO: Thinkstock

Šets let sem bila njegova čustvena boksarska vreča, zdaj pa se z vsakim dnem počasi celim. Počasi se prilagajam na življenje, ki je mirno in srečnejše. Vsa negativna čustva in dvomi, ki sem jih imela ko sem bila z njim, so izginila. Spet sem navezala stike s prijatelji in veliko več časa preživim z družino. Počnem kar mi paše in z vsakim dnem je bolje.

To kar si naredila, se je izkazalo za blagoslov.

Ko je izbral tebe je hudičevo bolelo, a zaradi tebe sem postala boljša. Zaradi tebe ponoči bolje spim, saj ne slišim več glasu, ki mi govori, da sem manjvredna. Zaradi vaju sem sedaj na poti, da nekoč spoznam nekoga, ki me bo brezpogojno ljubil takšno kot sem. Morda sem še vedno v procesu celjenja, a sem na poti tja. Najbolj pomembno je to, da zdaj v srcu čutim mir.

Ne odobravam tega, kar si naredila samo zato, ker zdaj spet čutim mir. Ne bom se ti zahvalila, da si ga prepričala, da je izbral tebe. Bog je poskrbel, da sem vse izvedela. In hvaležna sem Bogu, očetu in vsem najbližjim v nebesih, ker so me zaščitili pred osebo, ki mi je prinesla več bolečine kot ljubezni. Osebo, ki si ne zasluži dekleta kot sem jaz.

Nekega dne se bom ozrla nazaj in se vsemu smejala, ker sem se iz tega nekaj naučila. Vem, da ima Bog zame nekoga boljšega. Nekoga, ki je tak kot jaz, ker komaj čakam, da ljubim tistega pravega, ki me bo ljubil bolj kot ljubim sama sebe.

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493