Zadovoljna.si
odnosi

Odnosi

7 nežnih opomnikov za vse, ki ste v partnerskem razmerju

V.H.
2021-10-21 07:37
0

Ni lepšega, kot imeti ob sebi nekoga, ki ga ljubite in on ljubi vas, a včasih samo to ni dovolj, da bi vama uspelo obdržati lep in dober odnos. Številni opravki, tisoč in ena obveznost, vsakodnevni izzivi ali druge neprijetne skrbi nas hitro pahnejo v avtomatizem in rutino, ko pozabimo, da imamo ob sebi tudi partnerja, ki si ne želi samo plačanih položnic, posesanega stanovanja, polnega hladilnika, ampak si želi predvsem vas in vašo ljubezen. In včasih ni treba veliko, da bi obudili tisto iskrico, zaradi katere se vajina ljubezen nikoli ne bo ohladila.

Na začetku je vse tako enostavno in preprosto, ampak prej ali slej zaživimo tudi v realnem življenju, kjer se je treba za marsikaj boriti, dan za dnem. Pogosto želimo hoditi po liniji najmanjšega odpora in pozabimo, da dober odnos ni nekaj samoumevnega, ampak nekaj, kar je treba graditi in vzdrževati v dobri kondiciji. In to neprestano. Nihče ni popoln, kot tudi ni popolnega razmerja, a vseeno lahko skupaj postaneta najboljša, kot sta lahko.

Nikoli ne pojdita spat jezna in polna zamer 

Vsi smo kdaj jezni in neprijetna čustva so nekaj povsem normalnega tudi v razmerju, a kljub temu jih je treba znati predelati in izpustiti. Vzemita si čas, kadar ga potrebujeta in se odmaknita za trenutek ali dva, globoko vdihnita in počakajta, da se umirita. Šele potem se bosta lahko pogovarjala v mirnem tonu in rešila vse probleme, ki so se pojavili med vama. Nikar jih ne pometajta pod preprogo, kjer se bodo le kopičili in grenili vajin odnos. Upoštevajte povsem preprosto pravilo, nikoli ne pojdita spat skregana in polna zamer, ampak se raje stisnita v prijeten in nežen objem.

Poskrbita za skupne trenutke, ki vaju bodo navdihovali tudi, ko bo težko 

Ne glede na to, kaj vse vama jemlje čas, naj si bodo to službene obveznosti, nešteto opravkov, sestanki, dogodki, otroci in še in še, vedno ga najdita tudi zase. V urnik pod nujno vpišita občasne trenutke, ki jih bosta preživljala skupaj ... sama. Včasih so to lahko poglobljeni pogovori ob kozarcu vina, pobegi na lepše, adrenalinske pustolovščine ali samo izmenjava nežnosti na deževno nedeljo. Vse to se vama bo vtisnilo v spomin, ki bo ohranjal vajino povezavo tudi takrat, ko ne bo vse tako lepo, ampak bosta naletela na ovire.

Ne primerjate svojega odnosa z drugimi, niti svojega partnerja 

Zelo radi se primerjamo z drugimi, da bi našli svoje mesto pod soncem, a pri tem morate vedeti, da je vsak drugačen, kot tudi njegove potrebe in želje. Vajino razmerje je samo vajino in najpomembnejše je to, da se v njem dobro počutita oba, ampak vidva, ne drugi, kar vedno tudi upoštevajta.

Bodita poštena in odkrita drug do drugega

Bodita partnerja in zaveznika v pravem pomenu besede in vzpostavita zaupanje, ki ga bosta negovala in ohranjala. Ne počnite nič takega, za kar veste, da bi po nepotrebnem lahko ogrozilo vajino razmerje in nasejalo nepotrebne dvome, ki bi vaju razjedali. Zaupanje, spoštovanje, zvestoba in pripadnost je nekaj najbolj dragocenega, kar si lahko priborita in dosežeta v svojem odnosu. Vajina komunikacija naj bo vedno iskrena, a sami lahko poskrbite, da se boste v njej udobno in prijetno počutili. Tako se bosta razkrivala, globlje spoznavala, se bolje razumela in si brez slabe vesti povedala vse, kar je pomembno za vaju.

Potrudita se, da bosta skupaj še boljša in stopita kdaj tudi izven cone udobja 

Priznajmo si, da nam včasih povsem ustrezajo večeri na udobnem starem kavču, a naj to ne postane vse, kar imate od prostega časa v svojem življenju. Občasno stopita iz svoje cone udobja, presekajta rutino in poskusita nekaj novega, kar vama bo znova pognalo kri po žilah. Na voljo imate toliko možnosti, zato ne razmišljajta preveč, ampak skupaj skočita v svet vznemirljivih občutkov in adrenalina. Zaradi tega ne bosta samo vidiva počutila bolj živa, ampak bo oživelo tudi vajino razmerje.

Ni dovolj, da samo govorita, ampak si tudi prisluhnita 

Velikokrat samo govorimo, a pri tem ne slišimo, kaj nam v resnici govori naš partner, saj smo osredotočeni izključno nase in na to, kaj hočemo mi povedati. Ta beseda mi pa se naj se v teh trenutkih raje spremni v besedo midva. Pomembno je, da si znata resnično prisluhniti, saj bosta le tako tudi razumela drug drugega in marsikaj spremenila na bolje s skupnimi močmi in idejami. 

Izkazujta si naklonjenost z besedami in dejanji 

Ni dovolj samo, da si rečeta ljubim te, ampak da si to tudi pokažeta z vedenjem, dejanji, podporo, skrbnostjo in nego, drobnimi pozornostmi, razvajanjem in še in še. Tako se ne bosta samo ljubila, ampak bosta tudi živela kot par, ki se ljubi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 140