Zadovoljna.si
odnosi

Odnosi

To so lastnosti, ki jih ženske iščejo pri biološkem očetu svojih otrok

Zadovoljna.si
03. 10. 2023 05.00
0

Raziskave so pokazale, kaj sta dve glavni lastnosti, ki si ju ženske želijo pri biološkem očetu svojih otrok oz. pri darovalcu sperme.

Vse ženske naj bi sanjale o visokem temnolasemu princu na belem konju, ki bo nekega dne prišel in osvojil naša srca. Samo predstavljajte si ... Čedni temnolasec se vam približuje s samozavestno hojo in prodornim pogledom, za katerega se zdi, da lahko seže v vse globine vaše duše ...

Povsem jasno je, da se mu nobena mladenka, ki si želi strastne ljubezni, ne bi uspela upreti. Stvari pa se malce spremenijo, ko odrastemo in pričnemo razmišljati o tem, da je prišel čas, da si ustvarimo družino

Danes je skorajda že splošno znano, da so visoki moški zadeli genetski jackpot, saj so raziskave pokazale, da običajno zaslužijo več denarja, so srečnejši, bolj zdravi in imajo večjo možnost, da s staranjem ohranijo svoje kognitivne sposobnosti, zlasti v primerjavi z nižjimi moškimi.

Kakšni moški so najbolj privlačni? Raziskava je pokazala nekaj zanimivega
Preberi še
Kakšni moški so najbolj privlačni? Raziskava je pokazala nekaj zanimivega

Kljub naštetim prednostim pa se zdi, da odrasle ženske pri potencialnem partnerju in biološkem očetu svojih otrok, iščejo povsem druge lastnosti. Nedavna raziskava je namreč pokazala, da ženske pri darovalcu sperme iščejo mlajšo starost in visoko izobrazbo

Ženske naj bi bile torej pri izbiri darovalca sperme bolj zainteresirane za izobražene in mlade darovalce. "Ugotovili smo, da imajo ženske raje mlajše darovalce in tiste z več formalne izobrazbe v primerjavi s tistimi brez akademskih kvalifikacij," so zapisali raziskovalci. 

Ženske si za darovalce sperme najraje izberejo mlajše moške z višjo akademsko izobrazbo.
Ženske si za darovalce sperme najraje izberejo mlajše moške z višjo akademsko izobrazbo. FOTO: Shutterstock

Raziskava

V raziskavo, ki je potekala v Avstraliji, je bilo vključenih 1546 žensk, izvajala pa se je med letoma 2006 in 2020 v zasebni avstralski ustanovi za asistirano reprodukcijo. Rezultati raziskave so pokazali, da sta pri izbiri semenčic najpomembnejša dva faktorja – starost in izobrazba darovalca. 

Pri toliko izbire, ki je na voljo strankam banke semenčic, je zanimivo, da ženske raje izberejo starost in izobrazbo namesto lepega videza

Raziskava poudarja tudi dejstvo, da ženske tradicionalno bolj privlačijo starejši moški, in ne mlajši, zato je še toliko bolj zanimivo, da so izbrani darovalci sperme navadno zelo mladi. Strokovnjaki ugotavljajo, da je to morda odraz ženske evolucijske težnje po parjenju z moškimi, ki so sposobni in pripravljeni zagotoviti sredstva (npr. finančna). 

7 razlogov, zakaj ženske privlačijo starejši moški
Preberi še
7 razlogov, zakaj ženske privlačijo starejši moški

Izbira

Ženske imajo v današnjem svetu nasploh veliko večjo besedo pri tem, kdo bo njihov potomec, saj dogovorjeni zakoni v razvitem svetu ne obstajajo več, na voljo pa so tudi drugi, bolj moderni načini, kako lahko ženska pride do otroka. 

Ženske tako pri izbiri partnerja in posledično otroka niso več vezane na fizično bližino, družbeni razred, kulturno zgodovino ali raso.

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Ženske imajo danes pri izbiri partnerja oz. biološkega očeta svojih otrok veliko več izbire kot včasih.
Ženske imajo danes pri izbiri partnerja oz. biološkega očeta svojih otrok veliko več izbire kot včasih. FOTO: Adobe Stock
Ženske so nore na nižje moške in raziskave so pokazale, zakaj
Preberi še
Ženske so nore na nižje moške in raziskave so pokazale, zakaj
Ženske, ki hodijo z manj privlačnimi moškimi, so srečnejše
Preberi še
Ženske, ki hodijo z manj privlačnimi moškimi, so srečnejše

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375