Zadovoljna.si
odnosi

Odnosi

Ne moledujte za ljubezen, našla vas bo sama

V.H.
2023-09-20 05:00
0

Skoraj ni človeka, ki si ne bi želel ljubezni, a včasih je želja prevelika, kar pomeni, da izsiljujemo nekaj, na kar sploh nismo pripravljeni. Strah pred tem, da bi ostali sami, je nesmiseln, saj se nam to lahko zgodi tudi, če smo bili prej v zvezi. Prav tako pa nas ne bo odrešila neprijetnih in bolečih spominov, če jih želimo samo na hitro pozdraviti z novo ljubeznijo. In prav zato se nam ni treba obremenjevati, kdaj bo prišla v naše življenje, saj običajno pride takrat, ko smo že zadovoljni in je niti ne iščemo.

Nepotrebne skrbi v stilu, ali bo prišel pravi, lahko pustimo ob strani, saj moramo biti pravi najprej tudi sami. To je idealen čas, ki ga lahko posvetimo sebi, da bi ugotovili, kaj resnično potrebujemo in hočemo v svojem življenju. Torej kljukico, da smo izpolnili svojo nalogo, ali dejansko nekoga, s katerim nam bo dejansko še lepše in boljše v dobri družbi.  

Počakajte na tistega, ki bo tudi začutil nekaj do vas 

Nikogar ne moremo prisiliti, da bi nas imel rad, in pri tem nam ne bodo pomagale nobene prošnje, raznorazne igrice, filmske vloge ali druge oblike manipulacije. Ljubezni moramo pustiti, da se zgodi s pravim razlogom in z nekom, ki nas bo resnično začutil ter videl dlje od naše fizične lepote. Šele skupna želja nas bo pripeljala do istega cilja – izpolnjene ljubezni v dvoje. 

Prepustite se ... ljubezni.
Prepustite se ... ljubezni. FOTO: AdobeStock

Počakajte na tistega, ki bo lepo ravnal z vami 

Ni težko imeti močnega razmerja, če gre za obojestransko ljubezen, kjer si oba prizadevata za lep odnos od začetka. To vključuje od enakega interesa, spoštovanja, zaupanja do izkazovanje ljubezni, ne samo z besedami, ampak tudi z majhnimi ali večjimi gestami. In za to se je vredno potruditi, če je med našimi prioritetami tudi težnja, da bi nam uspelo zgraditi nekaj dobrega za oba. 

Počakajte na tistega, na katerega se lahko zanesete v stiski

V dobrem je enostavno ljubiti in se veseliti, a življenje je nepredvidljivo, zato je povsem normalno, da pridejo tudi težja obdobja, krize in stiske. Nekdo, ki nas ima resnično rad, nas ne bo pustil samih, ko ga bomo najbolj potrebovali, ampak nam bo stal ob strani. Ponudil nam bo svojo ramo, ko nam bo hudo, nas objel in potolažil ali pa samo bil tam za nas, kot bi bili tudi mi za njega. Podpora, spodbuda in zanesljivost, neprecenljive lastnosti v takih trenutkih, ki pridejo v ospredje, ko nam ni vseeno, ker nam je res mar. 

Počakajte na tistega, ob katerem se boste počutili ljubljeno

Ni lepšega občutka od tega, ko ljubimo in nam je ljubezen tudi vrnjena. Če nas ljubi, nas bo tudi ljubil in obratno. Za ljubezen nam ni treba prositi, ampak se zgodi in nato se lahko še nadgradi, a le s skupnimi močmi. Ne smemo se truditi za dva, ampak se uskladiti v jeziku ljubezni, da bomo lahko zadovoljili drug drugega. 

Močna ženska ne potrebuje moškega, ampak si ga želi
Preberi še
Močna ženska ne potrebuje moškega, ampak si ga želi
Vse se bo zgodilo ob svojem času.
Vse se bo zgodilo ob svojem času. FOTO: Adobe Stock

Počakajte na tistega, ki se bo boril skupaj z vami in ne proti vam 

Pomembno je, da se borimo in skupaj premagujemo morebitne ovire, ki se pojavijo. Z vsako dobljeno bitko pa se bomo čutili še bolj povezane in nepremagljive. In prav zaradi tega bomo še bolj cenili lepe skupne trenutke in drug drugega. Nekdo, ki nas zares sliši, nas bo tudi upošteval in iskal z nami ustrezne rešitve, ker je pripravljen vlagati v zvezo. 

Počakajte na tistega, ki vas bo ljubil točno takšne, kot ste

Nihče ni popoln, in če smo s pravo osebo, bo ljubila tudi naše pomanjkljivosti, ki nas delajo posebne in drugačne. Spreminjamo se namreč le takrat, ko si sami to želimo, in ne, ker bi se morali, da bi nas nekdo drug lahko vzljubil oziroma imel rad. Ljubezen je čudovita, ko je edinstvena in unikatna, naša. Počakati moramo samo na tistega, s katerim jo bomo lahko tudi delili. 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152