Zadovoljna.si
Spolnost

Odnosi

Znaki, da se bo vajina zveza ohranila

V.H.
2023-07-11 05:00
0

Včasih pride trenutek, ko hudomušno pomislimo, ali bomo s partnerjem, ki ga imamo ob sebi, skupaj tudi čez leta, desetletja ali na stara leta. Nam bo še vedno tako lepo, kot nam je sedaj, in ali bo naša ljubezen zdržala vse viharje in prepreke. Tako radi verjamemo v romantične pravljice, vsaj na začetku, ko nas preplavljajo hormoni sreče in si lahko povsem enostavno zamislimo, da se bomo tudi mi nekoč z roko v roki sprehajali kot tisti starejši par, ki smo ga slučajno opazili. In tudi, kako jim je to uspelo, da se še vedno gledajo z nežnostjo in ljubeznijo, ki jo lahko samo občudujemo, medtem ko v naglici hitimo po opravkih.

Danes se nam zdi skoraj nemogoče, da bi kljubovali statistiki, ki zadnja leta beleži ogromno ločitev. Toda še vedno nam lahko uspe, če smo se pripravljeni za svojo ljubezen truditi dan za dnem. Ljubezen je namreč najmočnejša sila, ki dva posameznika zadržuje skupaj, a poleg nje obstaja še kar nekaj znakov, ki obetajo, da se bo zveza ohranila. 

Ljubezen lahko zmaga.
Ljubezen lahko zmaga. FOTO: AdobeStock

Prebrodila sta tudi že težka obdobja

Pravijo, da ljubezen premaga vse ovire in do neke mere to celo drži. Če nam uspe prebroditi težja obdobja, se bo naša ljubezen samo še krepila, hkrati pa je dovolj močna, da lahko marsikaj preživi, pa naj si bodo to posamezna krizna obdobja, bolezni, selitve, pritiski okolice, razlike med partnerjema, določene pomanjkljivosti, težave z zaupanjem in druge preizkušnje, ki so lahko usodne ali pa tudi ne. Nič ne drži odnosa bolje skupaj kot ljubezen in če ne glede na vse še vedno živi in cveti, obstaja velika verjetnost, da se bo odnos tudi dolgoročno obdržal.  

Skupaj sta dobra ekipa

Ni lepšega kot imeti dobrega soigralca, na katerega se lahko zanesemo in nudimo oporo drug drugemu. Pogosto je celo partner tisti, ki ga najprej pokličemo, da bi z njim delili svojo dobro ali slabo novico. V teh primerih dejansko velja, da smo lahko skupaj samo še boljši, kar pomeni, da smo tudi lažje kos vsem življenjskim izzivom in preprekam, če imamo ob sebi ekipnega igralca. A ne samo v slabem, tudi v dobrem nam je lepše, če smo s partnerjem odlično uigrana ekipa. Preprosto gre za  občutek, ko veš, da nisi sam, to pa je odlična popotnica za nove skupne zmage in nadaljevanje zveze. 

Ljubezen je pot, po kateri hodita skupaj.
Ljubezen je pot, po kateri hodita skupaj. FOTO: AdobeStock

Vesta, kaj so vajine prioritete

Prioritete delujejo podobno kot ljubezen, ko vemo, kaj hočemo in smo se zato pripravljeni truditi in vztrajati. Če je naš odnos visoko na prioritetni lestvici, bomo zagotovo sprejemali odločitve za odnos in ne proti njemu. In če resnično ljubimo svojega partnerja, se bomo vsak dan znova tudi odločili zanj. To pa je dober recept za uspešno in zdravo razmerje, ki lahko traja in traja. 

Torej, nič ne ohranja odnosa bolje kot ljubezen, zato je pomembno, da zanjo lepo skrbimo, jo negujemo in čuvamo ter kar je najpomembneje, se zanjo tudi vsak dan borimo. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152