Zadovoljna.si
odnosi

Odnosi

Močna ženska ne potrebuje moškega, ampak si ga želi

V.H.
2023-09-06 05:00
0

V svojem življenju ne hrepeni po moškem za vsako ceno, saj ve, da zmore vse in še več tudi sama. Srečna in zadovoljna je lahko tudi brez njega, saj živi polno življenje že tukaj in zdaj, za kar potrebuje samo sebe. Ne išče, ampak si želi nekoga, ki ga bo lahko ljubila takega, kot je, zato ga ne bo spreminjala, ker si bo vzela samo to, kar si v resnici želi – pravega zase.

Od princev na belem konju, ki jo bodo odrešili vseh skrbi, težav in praznine, se je že zdavnaj poslovila, saj ve, da je sama odgovorna za svoje življenje. Pridobila je dovolj moči in samozavesti, da se ne boji ničesar več, saj se je iz svojih izkušenj, pa naj bodo še tako slabe, naučila, da zmore premagati vse prepreke in ovire – sama ali z njim.

Ve, kaj hoče, zato ne pristaja na manj 

Ne dvomi o tem, kaj hoče in česa noče, saj je postala neupogljiva pod težo najrazličnejših bremen, ki jih je morala nositi v preteklosti. Dragocene lekcije, ki jih je usvojila, pa so ji pomagale, da je danes to, kar je – močna in izkušena ženska, ki ne pristaja na manj, ampak samo na vse. Ne potrebuje več priložnostnih razmerij, v katerih niso zadovoljene njene najpomembnejše potrebe, niti ne potrebuje več toksičnih odnosov, saj se je naučila reči NE ljudem, ob katerih se zaradi česar koli ne počuti prijetno, vredno, spoštovano ali cenjeno. Zdaj ve, kaj hoče: partnerja, s katerim se bo imela še lepše in s katerim bosta nepremagljiva kombinacija.

Želi si nekoga, s katerim ji bo lepo.
Želi si nekoga, s katerim ji bo lepo. FOTO: Dreamstime

Izogiba se nepotrebni drami, ker obvladuje svoja čustva 

Zelo dobro ve, da je sama odgovorna za svoja čustva, zato si ne želi več nepotrebne drame v svojem življenju, ampak prisluhne najprej sebi in svojim občutkom. Že res, da je morda čustvena, vendar ve, kako se bo s tem spopadla. Ne bo dovolila, da bi njena čustva prevzela nadzor nad njo, a si bo dovolila občutiti, čutiti, premisliti in tudi izpustiti. Ne rušilno ali glasno, ampak tiho in v sebi. Ko si odgovori na vprašanja, zakaj čuti, kot čuti, se s tem sooči umirjeno in zrelo. Želi razumeti, kaj se dogaja z njo in drugimi, zato se je pripravljena izboljšati, se odmakniti ali reči "oprosti", če je treba.

Ne boji se odkritih pogovorov, saj se ji ni treba skrivati 

Pokončno stoji za svojimi dejanji, ki odražajo njo samo, zato ji ni treba bežati pred resnico, kdo je in kako se vede. Ceni iskrene odnose, v katerih lahko spregovori, odkrite odnose brez slabe vesti ali skritih fig v žepu. Enako pričakuje od svojega partnerja, saj ve, da so konflikti včasih nujni, pa tudi da moramo kdaj sprejeti določene kompromise. Zato bo razmišljala in se odločila tako, da ne bo poteptala niti sebe niti drugega, ampak bo iskala rešitev za oba. Njena iskrenost vključuje spoštovanje in empatijo, zato bo upoštevala tudi občutke drugega, saj si ne želi nikogar prizadeti ali raniti.

Močne ženske ne pojasnjujejo, zakaj si zaslužijo spoštovanje
Preberi še
Močne ženske ne pojasnjujejo, zakaj si zaslužijo spoštovanje

Osredotočena je na svoje življenje 

Sama sebi je dovolj, ker si zaupa in verjame, da ji bo uspelo. Vso podporo, ki jo potrebuje, pa naj bo to v karieri ali pri drugih stvareh, ki se ji dogajajo v življenju, vedno znova najde v sebi, ker je sposobna in se zaveda vseh svojih potencialov. Vztrajno, počasi, spet drugič hitreje, a zanesljivo jih uresničuje, ker preprosto hoče in lahko. Svojih nalog ne prelaga na druge in ne išče lahkih načinov, ampak si hoče svoj denar prislužiti sama, saj želi ostati neodvisna tudi v svojem razmerju.

Močna ženska torej ve, da ne potrebuje moškega, ampak si ga želi. A hoče tistega, s katerim bo njeno življenje še naprej lepo ali samo še boljše – tudi v dvojini. Zdaj ve, kako ljubiti moškega in kako mora moški ljubiti njo, da je bo vreden.  Ni ji treba ljubiti vsakega, saj se ima dovolj rada, da si od moškega ne želi nič manj kot pravo ljubezen. 

Močna ženska se ima dovolj rada, da ne pristaja na manj, ampak na vse.
Močna ženska se ima dovolj rada, da ne pristaja na manj, ampak na vse. FOTO: Dreamstime

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152