Zadovoljna.si
Ženska

Odnosi

Naučite jih, kako ravnati z vami

V.H.
2021-09-12 05:00
0

Hrepenimo po lepih odnosih, ki nas bodo izpolnjevali in poskrbeli za nasmešek na našem obrazu, a vse prevečkrat se zgodi, da se ujamemo v razmerja, ki so daleč od tega. Nespoštovanje, prevare, laži ali kakršne koli druge zlorabe so najpogosteje prisotne v življenju tistih, ki se ne znajo postaviti zase, ko je treba. Nihče vas ne more prizadeti, če mu tega ne dovolite sami, zato je pomembno, da se končno naučite reči odločen NE slabim odnosom in ljudem.

Če ste med tistimi, ki s težavo postavljajo osebne meje, ker se bolj ozirajo na druge kot na svoje občutke, morate vedeti, da ste v prvi vrsti sami odgovorni za svoja čustva, vrednote in želje. Nikoli ne zapostavljajte sebe le zato, da bi ugajali drugim, ker si želite priborili njihovo naklonjenost ali ljubezen, saj boste na tak način postali žrtev lastne ljubezni.

Postavite se zase 

Kadar koli se boste počutili neprijetno zaradi nekoga, ki se do vas obnaša neprimerno, poskušajte njegovo obnašanje čim prej zaustaviti. Pri tem ga ne spodbujajte z iskanjem krivde pri sebi, svojimi opravičili zaradi projekcije ali z drugimi oblikami vedenja, ki ga nagrajujejo z vašo pozornostjo. Mirno in odločno povejte, da se na tak način ne boste pogovarjali ali da določenega vedenja preprosto ne boste tolerirali in pika.

Postavite meje, a se ne zaprite

Meje so ključne, če hočemo imeti kakovostne odnose, a to ne pomeni, da moramo zgraditi zid okoli sebe, da nas drugi ne bi prizadeli. Bolj gre za to, koliko možnosti jim bomo dali in kakšna je naša toleranca do nespoštljivega obnašanja, ki ga bomo še dovolili. Pri tem moramo biti povsem iskreni do sebe in drugih, saj morajo tudi oni vedeti, kje so naše meje – od začetka. Ni dovolj, da si samo želimo, da bi jih upoštevali, saj se moramo svojih mej najprej držati tudi sami. Pomembno je, da smo v stiku s svojimi čustvi, da jih znamo prepoznati in o njih spregovoriti s tistimi, ki nam nekaj pomenijo. Le tako bomo vzpostavili globlje in intimnejše odnose, kakršnih si želimo.

Naredite selekcijo 

Ni vseeno, kakšne ljudi imamo v svojem življenju, zato je pomembno, da izberemo prav. Svoj čas in pozornost raje namenite ljudem, ob katerih se počutite prijetno in ki se do vas VEDNO vedejo spoštljivo. Še več, za to ne potrebujejo vaših navodil, ker vas imajo iskreno radi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 135