Zadovoljna.si
Ženska

Odnosi

Ne bojte se biti sami

V.H.
2021-10-04 07:51
0

Ljudje se vse prevečkrat v razmerje "zapodimo" samo zato, ker se počutimo osamljeno, ali ker mislimo, da bo naše življenje v dvojini končno dobilo smisel. Na vsakem koraku nas opominjajo, kako lepo je imeti družino ali vsaj partnerja, s katerim bomo spisali najlepši roman. In zato čakamo na svojega rešitelja, princa na belem konju, ki nas bo odrešil lastnih vprašanj, zakaj nismo srečni.

Samote se bojimo, ko si ne zaupamo in ne verjamemo, da zmoremo biti srečni, če nimamo koga ob sebi. Misel, da bi ostali sami, nam vzbuja mučno bolečino, še posebej, če nas je v preteklosti zapustila oseba, ki nam je veliko pomenila, pa naj bodo to starši ali prva tragična ljubezen. Takrat smo globoko vase zakopali idejo o tem, da se bomo »pozdravili«, ko bomo našli svojo drugo polovico.

Nihče nas ne more osrečiti, če ne znamo za svojo srečo poskrbeti sami 

Pričakovanja, da nas bodo drugi osrečili, se prej ali slej razblinijo, ko ugotovimo, da smo srečo iskali na napačnih mestih, namesto da bi se posvetili svojemu okrevanju – temu, kako vzljubiti sebe. Če bomo sprejeli svoje občutke, jih poskušali razumeti in "predelati", jih bomo sami izpustili in se tudi (znova) sestavili v osebo, ki je sposobna ljubiti tako sebe kot tiste ljudi, ki ji bodo vračali ljubezen.

Strah pred samoto nas lahko vodi v slabe izbire 

V neustavljivi potrebi po partnerski ljubezni, ker nam primanjkuje ljubezni do sebe, svoje kriterije pogosto postavimo prenizko. To pomeni, da prezremo rdeče alarme in spregledamo številne zlorabe ali, še huje, jih toleriramo, ker za to, da nas partner (še) nima rad, okrivimo sebe. Rešitelj hitro postane naš rabelj, če pristajamo na vse, samo da bi v svojem življenju imeli ljubezen. A to ni ljubezen, saj v tem primeru nismo srečni niti v razmerju. Zato moramo prevzeti odgovornost za svoje občutke in se z njimi soočiti sami. Vse prevečkrat pozabimo, da so naše potrebe in želje pomembne, in če jih tako radi uresničujemo drugim, da bi nas imeli radi, zakaj jih tokrat ne bi uresničili zase, da bi naučili imeti radi sebe? Izberite sebe, da boste razumeli, da si zaslužite biti ljubljeni v pravem pomenu besede.

Sprejmite vse, kar vam življenje lepega ponuja 

Uživajte v vsem, kar vam je na voljo, četudi nimate popolnega partnerja, otrok, pasjega ljubljenčka oziroma vsega, kar ste si želeli. Za to, da bi imeli lep dan, dan za dnem, ne potrebujete nikogar razen sebe. Namesto da objokujete svojo usodo, si raje privoščite svoj najljubši sladoled, osvežujočo kopel, preberite dobro knjigo, pojdite na sprehod, skuhajte okusno kosilo ali pa oblecite svojo najljubšo obleko in se odpravite med ljudi. Zakaj bi toliko lepih stvari v življenju zamujali samo zato, ker ste sami? Prevzemite nadzor nad lastno srečo in zajemite življenje s polno žlico, saj boste kmalu ugotovili, da pravzaprav ne potrebujete veliko, da bi bili srečni.

Zadihajte svobodno in se najprej posvetite sebi

Nič ni bolj osvobajajočega od tega, da lahko počnemo, kar koli si zaželimo, ne da bi morali sklepati kompromise ali se komur koli prilagajati. Brez slabe vesti uživajte v vseh prednostih samskega življenja in znova poiščite svoje pristno veselje. Podajte se na pot do svojih oddaljenih sanj, saj vas nič ne zadržuje – razen vas samih. Svoje poslanstvo iskanje partnerja raje spremenite v poslanstvo, da boste najboljša različica sebe. Vse ostalo pa se bo prej ali slej zgodilo – običajno se zgodi ravno takrat, ko ugotovimo, da pravzaprav nikogar ne potrebujemo, ker so drugi samo naša dodana vrednost.

Življenje je nepredvidljivo 

Življenje je nepopolno in nepredvidljivo, včasih lepo, spet drugič ne, a redko se bo vse odvijalo po naših načrtih. Pomembno je, da se ne obremenjujemo preveč s svojo idejo, kakšno bi moralo biti življenje, kaj vse bi morali imeti in podobno, ampak da ga sprejmemo z vsemi vzponi in padci, takšno, kot je. In zato se ne bojte svoje nepopolnosti oziroma biti sami. Pred vami je še toliko priložnosti za ljubezen, a najboljšega partnerja boste prepoznali šele takrat, ko se boste imeli dovolj radi.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 141