Zadovoljna.si
Prijateljici-2

Odnosi

Nov trend zmenkarij: na prvi zmenek s prijateljico

J.V.
05. 09. 2021 05.00
0

Ste samske? Imate prijateljico, ki je prav tako samska? Zakaj pa ne bi na prvi zmenek odšli skupaj? Dvojni zmenki so v tujini v zadnjih letih postali pravi trend, saj ima takšen način zmenkovanja kar nekaj prednosti.

Dvojni zmenki niso rezervirani le za že ustaljene pare, ki si želijo v svoje družabno življenje vnesti nekaj raznolikosti, ampak tudi za samske. Prav nobenega razloga ni, da se s prijateljico ne bi skupaj odpravili na prvi zmenek. Ravno nasprotno, takšen način spoznavanja simpatij naj bi imel kar nekaj prednosti. 

Manj možnosti za neprijetno tišino 

Na prvem zmenku se pogosto zgodi, da pride do neprijetne tišine, ko nihče ne ve, kaj bi rekel, na dvojnem zmenku pa je možnosti za to neprijetnost veliko manj. Ker ste štirje, bo pogovor med vami stekel veliko lažje, hitreje boste prebili led in vzdušje bo precej bolj sproščeno. 

Bolj boste sproščene

Na prvem zmenku se vsak želi predstaviti v najboljši luči in narediti dober vtis, zaradi česar smo pogosto nervozni in čutimo pritisk, kar lahko pripelje do tega, da nismo tako pristni, kot bi morali biti. Če bo poleg vas sedela vaša prijateljica, pa se boste počutile samozavestnejše in ne boste toliko razmišljale o tem, kako se vesti in kaj reči. 

Kdo se najbolje ujame s kom?

Obstaja možnost, da boste med zmenkom ugotovile, da se bolj ujamete z zmenkom svoje prijateljice in obratno. In če se to zgodi, ni prav nobenega razloga, da ne bi 'zamenjali' izbrancev. 

Začetek lepega prijateljstva

Kadar ste na prvem zmenku same, lahko hitro postane neprijetno, če ugotovita, da med vama ni kemije oziroma če je ve ne čutite, on pa. Kadar boste na prvem zmenku kot družba, pa tudi v primeru, da med vami ne preskočijo iskrice, to vzamete kot večer, preživet zunaj s prijatelji. Pričakovanja so namreč v tem primeru manjša in manjše je tudi razočaranje, če nekdo nekomu ni všeč.

V tujini so dvojni zmenki povsem uveljavljanja praksa in tudi pri nas bi se jih lahko posluževali pogosteje, ne glede na to, ali se na zmenek odpravite s samsko prijateljico, z drugim parom ali pa v tretji obliki, ko ste ve samske in vas prijateljica in njen izbranec predstavita nekomu. 

Zmenek
ZmenekFOTO: Dreametime
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478