Zadovoljna.si
Zaljubljen par

Odnosi

Pet nasvetov za trdnejšo zvezo

M. A.
25. 05. 2020 07.45
0

V zadnjih tednih je marsikdo večino svojega časa preživel s partnerjem, zato se lahko v obdobju, ko se življenje vrača v ustaljene tirnice, pojavi občutek tesnobe, ki ga povzroči nenadna sprememba. Da ne bi z novim 'starim' ritmom podrla, kar sta zgradila v minulih mesecih, ne spreglejta nekaj nasvetov za poglobitev vajinega odnosa.

Izogibajta se komunikaciji za vsako ceno

Najbrž sta tudi v obdobju samoizolacije prišla do točke, ko sta si šla že na živce, takrat pa sta se umaknila, morda poklicala svoje prijatelje ali vsak zase odšla na sprehod v gozd. Zdaj bosta skupaj preživela manj časa, a vendar ni treba vsakega trenutka izkoristiti za pogovor, še posebej če si nimata kaj povedati. Pomembna je kvaliteta, ne kvantiteta. Važno je, da dobro poznata drug drugega, svoje pretekle izkušnje in prepričanja, zato pa so potrebni globoki in iskreni pogovori, ki vama razkrijejo, kdo v resnici sta.

Bodita prisotna

To, da si fizično ob partnerju, še ni dovolj, posvetiti se mu moraš tudi psihično. Ko si z njim, torej preživljaj čas z njim, ne tipkaj po telefonu, ne nakupuj prek spleta in ne pripravljaj si predstavitve za naslednji dan v službi. Posveti se njemu in njegovim besedam. On ti bo hvaležen in ti bo vrnil na enak način. Vsak je rad slišan.

Pokaži, da ti je mar

Tvoj fant ni s tabo zato, da mu boš kimala. Ko se pogovarjata, mu iskreno povej svoje mnenje, poskušaj mu pomagati, svetovati ali pa preprosto zares poslušati. Prav takšni pogovori in trenutki poglobijo vez med vama.

Poskrbita, da po tednih v samoizolaciji negujeta odnos, ki sta ga zgradila.
Poskrbita, da po tednih v samoizolaciji negujeta odnos, ki sta ga zgradila.FOTO: Shutterstock

Zavedaj se, da ljubezen izkazujemo drugače

Morda je tvoj fant nor nate, a ti to kaže na svoj način, ti pa si želiš, da bi bil morda bolj spreten s besedami ali pa da bi bil bolj romantičen. S tem zgolj sebi pripravljaš teren za razočaranje, kar ni potrebno, saj imaš ob sebi nekoga, ki te ima iskreno rad. Zavedaj se, da ljubezen izkazujemo drugače, morda pa si tudi tvoj partner želi od tebe še kaj drugega? Kovanec ima vedno dve strani. Z odkritim pogovorom bosta odkrila tudi to.

Ljubi

Ko se spustiš v partnerski odnos, zna biti to malo strašljivo, sploh ker se moraš, če želiš, da ta res uspe, prepustiti in zaupati. To ni vedno lahko, sploh če so za tabo slabe izkušnje (za kom pa niso?!), a z ljubeznijo se ne boš nikoli zmotila. V razmerju ne pričakuj, prepusti se in se zavedaj, da so obdobja, ko je razmerje morda malce bolj odvisno od enega, drugi od drugega. In ne zgolj v ljubezenskem razmerju, tudi v prijateljskih. Vsak ima svoje trenutke šibkosti in ko pridemo iz njih, nam je še pomembnejše, da se obdamo s tistimi, ki so nam stali ob strani, ko nam je bilo najtežje.

Zdaj je čas, da še utrdita svojo vezo.
Zdaj je čas, da še utrdita svojo vezo.FOTO: Shutterstock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493