Zadovoljna.si
Poljub na čelo

Odnosi

Poljub na čelo je močnejši kot tisoč poljubov na ustnice

J.V.
08. 11. 2020 06.00
0

En sam poljub lahko v nas prebudi toliko različnih čustev. Ljubezen, strast, anksioznost ... Vse to so popolnoma normalni občutki, ki pogosto spremljajo poljub, seveda pa nimajo vsi poljubi enakega pomena. Poljub na lice je simbol prijateljstva, poljub na usta pomeni strast in ljubezen, za enega najmočnejših pa velja poljub na čelo. To je preprost in tih način izkazovanja resnične naklonjenosti in ljubezni.

Ni nežnejšega načina za izražanje naklonjenosti, ki jo čutimo do ljubljene osebe, kot je preprost poljub, ki je poln globokega pomena, obenem pa gre za tako preprosto gesto.

Večji pomen

Dejstvo je, da je vsak poljub poseben, ne glede na to, za kateri del telesa gre. Toda zdi se, da ima poljub na čelo vseeno večji in globlji pomen. Ko nas nekdo poljubi na čelo, se čutimo cenjene in oboževane. Tak poljub lahko zelo veliko pove o našem odnosu s to osebo, zlasti če gre za romantično razmerje. Občudovanje, ki ga izraža poljub na čelo, kaže na ljubezen, ki je veliko močnejša in globlja od preproste fizične strasti in privlačnosti. Za razliko od poljuba na ustnice izraža poljub na čelo več intimnosti in čustev.

Znak spoštovanja

Velikokrat pomeni poljub na čelo spoštovanje. Pomeni, da vas oseba spoštuje in da ne bi želela storiti ničesar, kar bi vas prizadelo. To pomeni, da se ima za vašega zaščitnika.

Simbol globoke povezanosti 

Poljub na čelo ni eden tistih poljubov, ki jih delimo z vsakim, in ni samoumeven. Je nekaj dragocenega – nekaj, kar je namenjeno le tistim, ki so najbližje našemu srcu. Je simbol globoke povezanosti med partnerjema, med staršem in otrokom ali zelo dobrima prijateljema. Ko vas moški poljubi na čelo, je to znak posebne povezanosti. Tega ne stori vsak moški in če ste osvojile srce takšnega, ki to počne, potem vedite, da imate dobrega. 

Čelo je "okno v dušo"

Parapsihologi trdijo, da se čakra tako imenovanega "tretjega očesa" nahaja na čelu osebe. Na čelu pa se nahaja tudi žleza, imenovana epifiza. Poljub na čelo stimulira to žlezo, ki proizvaja hormone, ki prispevajo k veselju in duševnemu počutju. 

Najbolj zvesta in iskrena oblika izražanja ljubezni

Poljub na čelo ni simbol poželenja, ampak je najbolj čista oblika ljubezni. Nič ni boljšega od tega. Moški vam s tem želi pokazati, kako zelo posebni ste zanj, ter vam povedati, da vam bo stal ob strani v vsaki situaciji, podnevi ali ponoči, v bolezni ali zdravju ... Edina pomembna oseba zanj ste vi. Ljubi vas takšne, kot ste.

Poljub na čelo
Poljub na čeloFOTO: Dreamstime

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368