Zadovoljna.si
Odnosi

Odnosi

Ali poznate pravilo 7-7-7? Pravijo, da lahko reši vaš zakon

N. Č.
24. 04. 2024 05.00
0

Ste že slišale za pravilo 7-7-7? Pravijo, da lahko reši vaš zakon, zato bi se ga moral držati vsak par, ki si želi ostati skupaj še mnogo let.

Pravilo 7-7-7 je preprost, a močan koncept, mnogi so celo prepričani, da gre za prav poseben ključ oz. recept do srečnega zakona, ki bo trajal še mnogo let. Še posebej priporočljivo naj bi bilo, da se pravila držite tisti, ki imate otroke, saj imate ravno vi običajno največ težav s tem, da si vzamete čas samo za partnerja. 

Princ Harry razkril, kaj je kraljica svetovala Meghan
Preberi še
Princ Harry razkril, kaj je kraljica svetovala Meghan

Po Instagramu je zaokrožil videoposnetek, v katerem ženska pojasnjuje za kaj pravzaprav gre pri pravilu 7-7-7. Videoposnetek je zbral ogromno ogledov in všečkov, med njimi je tudi zvezdnica Rita Ora, zbral pa je tudi veliko komentarjev, ki pa po večini niso bili ravno pozitivni.

Zvezdnica ni več taka! Danes je mnogi ne prepoznajo
Preberi še
Zvezdnica ni več taka! Danes je mnogi ne prepoznajo

Čeprav se vsi strinjajo, da gre za odličen nasvet in 'sanjsko' idejo, so številni tudi prepričani, da gre za pravilo, ki v praksi pravzaprav ni izvedljivo, sploh če govorimo o paru, ki ima otroke in nizke dohodke. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kaj je pravilo 7-7-7?

Pravilo 7-7-7 je preprost niz pravil. Vsakih 7 dni  bi se moral par odpraviti na zmenek, za katerega pa ni nujno, da je ekskluziven. Lahko je to preprost sprehod v naravi, večerja, kino, gledališče, odhod v park oz. kamor koli želite.

Vsakih 7 tednov namenite 24 ur samo za svojega partnerja in se posvetite izključno njemu. To naj bo neke vrste avantura, izlet oz. dogodivščina. Pomembno je, da ne gre za nekaj, kar počnete pogosto ali vsak dan, na primer nakupovanje ali pospravljanje hiše. Naj torej ne gre za opravek, temveč za aktivnost, ki vaju lahko še bolj poveže.

77-letnica obupala nad zmenki
Preberi še
77-letnica obupala nad zmenki

Vsakih 7 mesecev pa bi si morali privoščiti dopust brez otrok. Pomembno je, da se vedno znova povežete tudi kot par, ne le kot starši. Tu je bistvo, da uživate skupaj brez stresa in obveznosti ter zares uživate v družbi drug drugega. 

Tudi če ste skupaj že dolgo, jo še vedno kdaj odpeljite na zmenek.
Tudi če ste skupaj že dolgo, jo še vedno kdaj odpeljite na zmenek.FOTO: iStock

Zakaj mnogi niso navdušeni nad tem pravilom?

Pod objavo so se usuli številni negativni komentarji, čeprav se ideja večini sicer zdi dobra. Večina ima pomisleke glede financiranja teh izletov in dopustov, prav tako pa je ogromno takih, ki vidijo težavo pri organiziranju varstva za otroke.

Enostavno prav gotovo ni, a nekaj drži kot pribito – v odnose je treba vlagati in si redno jemati čas za svoje najbližje. Morda ni nujno, da se držite ravno pravila 7-7-7, a kljub vsemu ne pozabite na negovanje svojega odnosa s partnerjem. 

Vzemite si čas za svojega partnerja!
Vzemite si čas za svojega partnerja! FOTO: Thinkstock
Ta tekmovalka Kmetije je dahnila usodni 'da'
Preberi še
Ta tekmovalka Kmetije je dahnila usodni 'da'

Vir: glossy.espreso.co.rs

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 399