Zadovoljna.si
odnosi

Odnosi

To se bo zgodilo, če se boste vrnile v njegov toksični objem

V.H.
2021-10-15 08:08
0

Želja je tista, ki nas vodi naprej in včasih tudi nazaj v njegov toksični objem. Tako se hitro lahko znajdemo v nekem začaranem krogu, kjer vedno znova ponavljamo isto napako – verjamemo in zaupamo nekomu, ki mu zagotovo ne bi smeli. Redki spomini na čudovite trenutke, ki sta jih preživela skupaj, lahko povsem enostavno zasenčijo vse, kar ste manj lepega oziroma groznega doživeli z njim. Se še spomnite? Še enkrat dobro premislite, ali se boste res vrnili v njegov črno-beli svet, iz katerega ste z razlogom pobegnili? Če razmišljate o tem, ste že na pol poti, da se boste zopet znašli na začetku.

Marsikaj vas lahko vleče nazaj k njemu, a to še ne pomeni, da je tudi prav. V ozadju se lahko skriva vaša ranjena samopodoba, nepredelane travme, neuporabni vzorci in drugo, kar vas preganja, da vedno znova vstopate v toksične odnose, ki se jim ne znate upreti ali jih dokončno prekiniti. Če še vedno mislite, da ga pogrešate, ne morete živeti brez njega in bi se radi vrnili k njemu, se morate zavedati tudi, kaj to pravzaprav pomeni za vas. 

Vse se bo prej ali slej vrnilo na stare tirnice

Sladki začetki, polni strasti, vznesenosti in veselja so nekaj najlepšega, saj so presenetljivo obetavni, a po navadi ne trajajo prav dolgo. To je več ali manj vse, kar boste lepega z njim doživeli ali zaradi česar boste po vsej verjetnosti še kar vztrajali. Morate vedeti, da ne bo zdržal dalj časa v svoji popolni vlogi, s katero bi lahko dobil oskarja, saj jo je vrhunsko odigral z namenom, da bi vas očaral in zvabil v svojo past. Toda takoj, ko boste spet njegovi, bo pokazal svoj pravi obraz, ki ga na žalost ne vidite prvič. Če vas bo uspel zapeljati in nadvladati, bo namreč snel svojo superiorno masko, pod katero je skrival, kdo pravzaprav je – nekdo, ki vam še vedno lahko samo škodi. Zato se na tem mestu vprašajte, kaj bo moral še narediti, da boste verjeli temu, kar v resnici je. Že res, da vam je na tisoč in en način zagotovil, da se je spremenil, da bo drugače, vse in še več, a bo samo še slabše. Kolikokrat vas bo moral še prizadeti, da boste nehali verjeti v zlagane pravljice in boste lahko sprejeli, da vajina pravljica nima srečnega konca. 

Izgubili boste samozaupanje in se spremenili tudi sami 

Upanje, da se bo zaradi vas spremenil, ali misel, da ga boste odrešili in pozdravili s svojo ljubeznijo, je na žalost zelo slaba tolažba, pravzaprav škodljiva spodbuda, da se vrnete v odnos, v katerem se boste spremenili predvsem vi sami. Vzbudil vam bo ogromno bolečih občutkov, ki vam bodo govorili samo eno: da niste dovolj dobri zanj, zato vas ne more ljubiti v izvirni izvedbi. A če bi samo vklopili razum, si malo bolj zaupali in mu nehali ugajati za vsako ceno, bi lahko videli, da je on tisti, ki ni dovolj dober za vas, saj vas ne more ljubiti, ker je poškodovan. A v njegovih očeh bodo popravki potrebni le pri vas, ker boste morali zadostiti vsem njegovim zahtevam, čigar meje se bodo samo še zviševale, dokler jih ne boste več zmogli doseči ali si boste preprosto priznali, da ima prav. Nikoli ne boste dovolj lepi, pametni, predani, zvesti ali urejeni, saj išče samo izgovor, da vas lahko vedno znova potepta. Vaša samozavest bo ob njem skopnela, zato boste začeli verjeti, da je on edini, ki vas lahko ima sploh še rad. 

Ali je vajina ljubezen na preizkušnji? Potem to morate prebrati!
Preberi še
Ali je vajina ljubezen na preizkušnji? Potem to morate prebrati!

Z njim ne boste srečni, ampak le še bolj nesrečni 

Upate, da boste z njim našli svoj mir, a kvečjemu boste našli vse, kar je nasprotno od tega: žalost, obup, razočaranje, celo nevarnost, jezo do nesvobode pri svojih odločitvah. Odgovornost za svoja čustva, srečo in srce ste predali torej nekomu, ki mu je ne bi smeli, saj ste samo vi odgovorni za svoje življenje. On vas ne more ljubiti, saj misli izključno nase, vi ste zanj zgolj sredstvo, ki mu koristi pri božanju lastnega ega. Vprašajte se, zakaj ga kljub vsemu izbirate dan za dnem, čeprav vam stalno dokazuje, da vas ni vreden in vas bo le prizadel. Namesto da obujate svoje manjvrednostne občutke, ga zagovarjate tako pri sebi kot pri drugih in rušite svoje osebnostne meje, se raje potrudite, da se boste imeli dovolj radi, da mu boste lahko odločno rekli ne, dovolj je. Zaslužite si veliko več od tega in to nekje v sebi veste. 

Še enkrat vas bo zlomil 

Ranjeni ste že od nekdaj, a se z njim ne boste zacelili, ampak samo še bolj krvaveli – od znotraj. Bolelo bo, samo še bolj. Mogoče bodo minili tedni, meseci, leta, ko boste spet slišali novo zgodbo, zakaj ste grozni, nori, kako vas zapušča, zavrača, trpinči, ne ljubi, ampak vaša čustva bodo že omrtvičena ... Ali veste, kaj še čutite? Ste se naučili preživeti? Zdaj je čas, da se naučite spet živeti, a brez njega. Ne vrnite se v njegov toksični objem, ker imate lahko v svojem življenju še vedno tudi iskrene in ljubeče objeme, ki vam jih bodo dali tisti, ki vas bodo lahko ljubili. On vas ne bo – nikoli. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133