To so najpogostejše laži poročenega moškega, ki vara

To so najpogostejše laži poročenega moškega, ki vara

V.H.
13.12.2021, 5:00
0
Ljubezenski trikotniki so že od nekdaj navdih za mnoga dela, prepletena s strastjo in žarom, a na koncu vedno tudi z razočaranjem in izdajo. Ljubezen se zgodi, a nikoli povsem sama od sebe, saj tudi sami odločamo, koga bomo vzljubili oziroma ljubili. V ozadju ljubezni do zasedenega moškega je lahko marsikaj, od zamegljene želje po partnerju, ponotranjenih občutkov manjvrednosti in slabe samopodobe do strahu pred globljimi odnosi oziroma intimo. V teh primerih si lahko mimogrede izberete moškega, ki vas ne bo nikoli ljubil, kot si zaslužite ali kot ste navajene ljubiti same – preveč in za dva.

Strah pred osamljenostjo, hrepenenje po družini, potreba po vznemirljivem dogajanju ... Razlogov, zakaj pristanemo na odnose, v katerih dobimo manj, hkrati pa ostajajo naše potrebe in želje nepotešene, je malo morje. Rešitev pa je v resnici zelo preprosta: če nekdo hoče biti z vami, bo storil vse, da tudi bo, in to ne jutri, pojutrišnjem, čez mesec dni ali čez mnoga leta, ampak zdaj. Zato ne nasedajte več lažem, zaradi katerih vztrajate v odnosu, v katerem niste nič drugega kot rezervno kolo, njegovo gorivo ali samo uresničena fantazija o ljubici, ki ga zadovoljuje.

Ne pristajajte na manj, kot si zaslužite.
Ne pristajajte na manj, kot si zaslužite. FOTO: Dreamstime

Zapustil bo ženo

Besede, ki jih verjetno poslušate, se po vsej verjetnosti ne bodo spremenile v dejanja, saj poročeni moški večinoma ne zapustijo svojih življenjskih sopotnic, še posebej, če vas lahko imajo že zdaj, in to brez ločitvenih papirjev. O svoji ženi lahko govorijo marsikaj, od tega, kako grozna je, kako jim neprestano sitnari in jih maltretira, do tega, kako zelo trpijo v zakonu. S tem že vnaprej utišajo svojo slabo vest in upravičijo namero, da bi vas zvlekli v posteljo in zadržali kot ljubico, ki jo bodo "plačevali" samo s praznimi obljubami.

Ljubi vas, čeprav ni z vami 

Iskreno povedano, oseba, ki pravi, da vas ljubi, hkrati pa v odnosu z njo ostajate na drugem mestu in ste zanjo drugorazredni, vas ne ljubi, saj ima rada le sebe in nikogar drugega. Vaši občutki, želje, sanje in tako naprej so manj pomembni od njenih potreb, zato se morate najprej naučiti imeti radi sebe, da ji boste lahko odločno rekli ne. Drugi vas ne morejo prizadeti, če jim sami ne dovolite, da tako ravnajo z vami.

PREBERI ŠE
5 velikih napak, ki uničujejo ljubezen

Zdaj je ne more zapustiti, ker ...

Ni pravi čas – to je najpogostejši izgovor oziroma opravičilo, ki je nadvse pogosto v ljubezenskih trikotnikih, v katerih mora eden od akterjev sprejeti dokončno odločitev, kdaj bo naredil ta usodni korak. Iskanje neprestanih izgovorov se bo nadaljevalo, dokler ste jih pripravljeni poslušati in si lagati, mogoče sanjariti o tem, da se bo to nekega dne res zgodilo.

Nič nima s svojo ženo 

Nekdo, ki govori, da nima nič s svojo ženo, medtem ko skupaj živita, si delita posteljo, hrano, položnice, mogoče še skrb za otroke, prav gotovo ne more reči, da nima ničesar z njo. Še več, dopuste, praznike in druge družinske dogodke preživlja s svojo ženo in ne z vami. Kdo s kom torej zares nima nič otipljivega?

Vsak si zasluži biti ljubljen v pravem pomenu besede.
Vsak si zasluži biti ljubljen v pravem pomenu besede. FOTO: Dreamstime

Za vas bi naredil vse

Naredil bi vse oziroma marsikaj, a ločil se vseeno ne bi. In kaj vam pomaga, če preplava oceane, vam kupi najdražjo obleko, riše srčke in piše romantične slavospeve, če se ne more z vami niti sprehoditi z roko v roki po mestu. Stvari, ki so v drugih razmerjih povsem običajne, so za vas pravzaprav luksuzne dobrine, po katerih hrepenite zaman.

Pomembno je, da se zavedate, da bo nekdo, ki vara svojo ženo, po vsej verjetnosti varal tudi vas, zato še enkrat premislite, ali se splača čakati na nekoga, ki ga ne boste dočakale, poleg tega pa je tudi malo možnosti, da boste z njim spisale zgodbo s srečnim koncem. To namreč niso temelji, na katerih se gradi iskren in kakovosten odnos, zato se raje čim prej poslovite in si dovolite več od tega – partnerja, ki ga ni treba deliti z drugo.

PREBERI ŠE
Strokovnjakinja razkriva znake, da vas partner vara