Zadovoljna.si
Ženska

Osebna rast in odnosi

Okrepite svojo notranjo moč in samozavest

V.H.
2023-07-19 05:00
0

Vsak od nas se je že kdaj znašel v slabem obdobju, ko se zdi, da nam nič ne gre od rok, medtem ko se nad nami zgrinja vse več temnih oblakov. Takrat običajno spoznamo še pomen Murphyjevega zakona, ko nam preprosto gre vse narobe, pa naj si bo to na kariernem, ljubezenskem ali katerem koli drugem področju. Za piko na i nam lahko poči še guma na avtomobilu ali ne najdemo svoje denarnice, ko stojimo v vrsti na blagajni, in tako naprej. A včasih je dovolj že ena stvar, da nas spravi s tira, da začnemo dvomiti vase, v svoje odločitve in se oklepamo škodljive mantre, da nismo dovolj dobri in da nam ne bo nikoli uspelo. In prav to je tista največja ovira, zaradi katere se samo prestopamo na mestu in ne naredimo ničesar, da bi nam bilo boljše oziroma da bi šli pogumno naprej.

Povsem normalno je, da smo kdaj potrti in nas prevzemajo neprijetne misli, ki nas nočejo pustiti na miru, toda namesto da se smilimo sami sebi in si govorimo, kaj vse je narobe, je čas, da začnemo znova verjeti vase. Ni vseeno, kako mislimo o sebi in kaj čutimo ob tem, zato je ena prvih stvari, ki jih moramo narediti, da okrepimo svojo notranjo moč in samozavest. 

Poiščite svojo moč v sebi.
Poiščite svojo moč v sebi. FOTO: Dreamstime

Prevzemite odgovornost za svoje življenje

Pravijo, da se živemu človeku lahko vse zgodi, zato ni pomembno, koliko preizkušenj in preprek nam nastavi življenje, ampak kako jih bomo premagali. Mogoče smo izgubili službo, nam je zmanjkalo denarja za plačilo najemnine, smo v toksičnem razmerju, veliko razlogov je, da se lahko počutimo ogroženo, a to še ne pomeni, da se ne moremo tudi izvleči iz tega. Za začetek se lahko znebimo miselnosti, da ne zmoremo, ker zmoremo vse in še več, če res hočemo. Pozabiti moramo na vlogo žrtve, ampak moramo prevzeti vlogo zmagovalcev, ki so že nič kolikokrat padli, a so uspeli, ker so vztrajali, se pobrali in se vedno znova dvignili kot feniks iz pepela. 

Postavite si cilje 

Da bi lahko sledili svojim ciljem, si jih moramo najprej postaviti, zato je dobro, da premislimo o tem, kaj nas izpolnjuje in kakšne so naše želje. Če bomo vedeli, kaj hočemo, bomo lažje izbrali pravo pot, istočasno pa bomo imeli tudi več volje in motivacije za naprej. Spomniti se moramo in na novo odkriti, kaj nas veseli in v katerih stvareh smo res dobri, da bomo lahko razvili svoje potenciale. Pri tem pa moramo vedeti, da je bistvena pot in z vsako malo zmago bo naš korak postal lažji in bolj suveren. Uspeh ni samo cilj, uspeh je že to, da vemo, da hodimo proti njemu, in ni nam ga treba doseči čez noč. 

Privoščite si več veselja v svojem življenju.
Privoščite si več veselja v svojem življenju. FOTO: Dreamstime

Poiščite podporo pri ljudeh, ki vas imajo radi

Ni vseeno, s kom se družimo, zato je dobro, da se obkrožimo z ljudmi, ki nas imajo iskreno radi in nas bodo spomnili na to, da smo dovolj dobri, kadar bomo sami na to pozabili. Že ena sama kava v dobri družbi lahko odžene veliko skrbi stran, zato se nam ni treba zapirati med štiri stene, ampak lahko poiščemo pomoč in dobronamerne nasvete pri tistih, ki jim resnično zaupamo. Če smo preveč kritični in obsojajoči do sebe, pravi prijatelji zagotovo ne bodo, zato ni slabo, da se včasih pogledamo tudi skozi njihove oči in jim verjamemo, ko nam govorijo, da smo več kot v redu in da nam bo uspelo. 

Sprejmite se z ljubeznijo 

Nihče ni popoln in prav zaradi tega je naš svet še toliko bolj barvit, zanimiv in raznolik. Če se bomo sprejeli z ljubeznijo, takšni, kot smo, bomo začeli končno uživati v vseh malih in velikih stvareh, ki nam jih vsak dan ponuja življenje, a jih do zdaj nismo videli in cenili. In kot vse okoli nas smo tudi mi edinstveni in posebni, v tem pa je naša največja moč, če se jo bomo le naučili izkoristiti. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152