Zadovoljna.si
Vztemita si čas zase in si kaj dobrega skuhajta.

Osebna rast

10 stvari, ki jih lahko počnete, medtem ko ste obtičali doma

B.R.
16. 03. 2020 08.07
0

Zdi se, da je ta stvar s koronavirusom resnična stvar. Šole se zapirajo, ljudem se naroča naj ostanejo doma, sredstva za čiščenje rok pa so najbrž najbolj vroče blago. In kaj lahko počnemo, ko ostanemo doma?

Epidemija je nekaj, kar se že izredno dolgo niso spopadli. Kamor koli greste, o tem vsem govorijo vsi. Čeprav je strašljivo razmišljati, da bomo zboleli in ostali doma, pa se mogoče ravno zaradi vrnemo tudi k osnovam in poskušamo uživati v preprostejših stvareh v življenju.

Preberite, kakšno dobro knjigo.
Preberite, kakšno dobro knjigo. FOTO: Thinkstock

Preberite knjigo

Imate na polici knjigo, ki ste si jo želeli prebrati, pa nikakor ni bilo časa? Če morate ostati doma, je to zagotovo lep trenutek, ko se lahko znova izgubimo v knjigi. Usedemo se v udoben stol, pokrijemo z mehko odejo in med se med srkanjem čaja ali kave podamo v novo avanturo - tudi če vam do zdaj knjige niso dišale, boste mogoče našli nekaj zase. Če pa vam na knjižni polici manjka želena knjiga, jih lahko najdemo tudi na spletu.

6 odličnih knjig, ki jih letos morate prebrati
Preberi še
6 odličnih knjig, ki jih letos morate prebrati

Čas za filme in serije

Kino mora za nekaj časa počakati. Kljub temu pa si lahko vzamemo čas za filme tudi doma. V domači filmski zbirki na vas čakajo vaši najljubši filmi, prav tako je splet krasno orodje, ki poskrbi za vse filmske okuse. Vzemite si čas, da končno pogledate kakšno zanimivo serijo ali film, za to je poskrbel tudi VOYO, ki ima za vas celo zakladnico filmov in serij – tako domače kot svetovne produkcije. Popoln trenutek, ko si lahko privoščite tudi maratonsko gledanje.

Naučite se kuhati nove jedi

Če v naslednjih nekaj dnevih ali tednih ne morete nikamor, je zdaj čas, da se lahko osredotočite tudi na svoje kuharske spretnosti. Mogoče za jedi, ki se jih pripravite iz preprostih sestavin – še posebno, če ne morete do trgovine. Pobrskajte tudi po okusno.je, tam vas čaka cel kup zanimivih receptov.

Top vaje, ki jih lahko delate doma pred televizijo
Preberi še
Top vaje, ki jih lahko delate doma pred televizijo

Ostanite v stiku z bližnjimi

To, da ste primorani ostati doma, še ne pomeni, da ne morete ostati v stiku s prijatelji in družino. Pokličite jih, z njimi klepetajte, tako vi, kot bližnji vam bodo hvaležni. Dobili boste občutek, da niste sami, bližnjih pa ne bo več tako skrbelo za vas.

Telesna vadba pa je preizkušena metoda za zdravljenje stresa in depresije.
Telesna vadba pa je preizkušena metoda za zdravljenje stresa in depresije.FOTO: iStock

Ne pozabite na fizično vadbo

Sicer je lepo ležati na kavču z zanimivo knjigo, a ne smemo pozabiti na svoje telo. Ne moremo v telovadnico, na tekaško progo ali fitnes? Zagotovo pa lahko tudi doma telovadimo, nenazadnje splet ponuja tudi videoposnetke vadb, ki jih lahko delate kar v lastni dnevni sobi. Telesna vadba pa je preizkušena metoda za zdravljenje stresa in depresije.

Počistite svoj dom

V normalnih okoliščinah je kopičenje nereda nekaj, kar je posledica pomanjkanja časa ... Delo, družina, otroci ... Biti doma je dober 'izgovor' da se uredi ta nered. Ste že dlje časa gledali, da vam barva zidu ni všeč, ali pa si želite premakniti pohištvo? Ko imaš na razpolago veliko časa, je čas tudi za pospravljanje, popravila in izboljšanje prostora. Ne pozabite tudi na rože, na vrt ... Prihaja pomlad, naj dom ozeleni in zacveti.

10 najlepših ljubezenskih filmov vseh časov
Preberi še
10 najlepših ljubezenskih filmov vseh časov

Čas za spletni tečaj

Presenečeni bi bili, koliko znanja lahko najdemo na spletu. Pa naj bo to preko domačega ali prenosnega računalnika, tablic ... Tudi naši telefoni so zdaj postali okno v svet. Ko ste 'ujeti' doma, imate čas, da osvojite novo znanje, pridobite certifikat ali pa odkrijete kaj novega.

Prižgite si odišavljene palčke, na zvočnikih naj odmeva vaša priljubljena glasba ...
Prižgite si odišavljene palčke, na zvočnikih naj odmeva vaša priljubljena glasba ...FOTO: iStock

Privoščite si razvajanje v udobju lastnega doma

Nikakor ne sme pozabiti tudi na razvajanje in sproščanje, pa naj bo to dolga kopel ali je razvajanje kože s kremo, ki vam tako lepo diši. Prižgite si odišavljene palčke, na zvočnikih naj odmeva vaša priljubljena glasba ... tako vsaj za nekaj trenutkov  pozabimo na stresne in napete trenutke.

Namizne in računalniške igre

Biti 'zaprt' doma je za vse ljubitelje računalniških iger ter konzol končno spet prišel čas, da 'obrnejo' videoigro, ki že dolgo kliče s knjižne police (ali pa virtualno, če uporabljate spletne platforme za digitalno distribucijo). Tukaj pa so tudi namizne in družabne igre, ki pridejo prav v takšnih trenutkih.

3-dnevni jedilnik za naravni lifting obraza
Preberi še
3-dnevni jedilnik za naravni lifting obraza

Ne pozabite na čas z otroci ali partnerjem

Če so v isti situaciji tudi vaš partner in otroci, če ste v tem skupaj, potem lahko vse zgoraj naštete stvari počnete skupaj. Kakor je pomembno to, da najdete čas zase, je pomembno tudi, da si – še posebno v stresnih situacijah, vzamete čas za druženje z njimi. Otroci naj ne preživijo ure in ure v sobi, kjer za zaprtimi vrati gledajo v svoje telefone. Zvabite jih iz sobe z odličnimi knjigami, ki jih boste brali skupaj ali z zanimivimi igračami in igrami. Čeprav mogoče ne bodo priznali, toda obtičati z družino ni tako slabo.

30-dnevni načrt izvajanja vaj za lepo zadnjico
Preberi še
30-dnevni načrt izvajanja vaj za lepo zadnjico
Če so v isti situaciji tudi vaš partner in otroci, če ste v tem skupaj, potem lahko vse zgoraj naštete stvari počnete skupaj.
Če so v isti situaciji tudi vaš partner in otroci, če ste v tem skupaj, potem lahko vse zgoraj naštete stvari počnete skupaj.FOTO: Dreamstime

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493