10 znakov, kako prepoznati alfa žensko

A.K.
26.02.2020, 7:59
0
Vsi poznamo alfa moške, kaj pa alfa ženske? To so osebnostno močne, neodvisne, samozavestne posameznice, ki jih odlikuje visoka stopnja čustvene inteligence, suveren način komunikacije, neustavljivost ter ambicioznost, stremenje k zastavljenim ciljem, neodvisnost in močna vera vase. Vsaka ženska je lahko alfa ženska, če se le odloči, da bo vlagala v svoje vrline in veščine ter delala pri svojih šibkostih. Na našo veliko srečo imamo ljudje to moč, da se lahko izoblikujemo v takšne osebe, kot smo si od vedno želeli biti. Vse, kar potrebujemo, je le prava volja in motivacija.

In kakšne so značilnosti alfa ženske?

Neposrednost brez ovinkarjenja

Alfa ženska se ne izgublja v dolgih dialogih, ne okoliši, ampak komunicira jasno, jedrnato, brez skritih ali posrednih sporočil. Točno ve, kaj si želi in potrebuje od drugih, kar zna tudi učinkovito izraziti. Če je v dvomih, zna postavljati prava vprašanja. V medosebnih odnosih je iskrena, saj prirejanje resnice, da bi ugajala drugim, ni njena vrednota.

PREBERI ŠE
Video z močnim sporočilom: 'Ne bodi predebela. Ne bodi presuha. Jej. Shujšaj. Bodi dama.'

Verjame v dejanje in ne v besede

Verjetno se vsi strinjamo, da so dejanja veliko pomembnejša od besed, to pa je moto ,za katerim stoji tudi alfa ženska. Zakaj? Ker nikoli ne verjame vsemu, kar sliši. Ker ima rada dokaze in akcijo. Zanjo je značilno, da ne pretirava z analiziranjem besed ljudi, preprosto zato, ker se ji to zdi le izguba časa. Verjame v medosebno interakcijo, rada je konkretna, in to pričakuje tudi od drugih. Pri komunikaciji je hitra in učinkovita, saj s tem izraža tudi spoštovanje do drugih.

Čeprav je alfa ženska po naravi odprta, družabna in ima malo morje znancev, se zaveda, da je le peščica takšnih, ki jim lahko zares zaupa.
Čeprav je alfa ženska po naravi odprta, družabna in ima malo morje znancev, se zaveda, da je le peščica takšnih, ki jim lahko zares zaupa.FOTO: Dreamstime

Ne misli, da karkoli zamuja

Alfa ženska nima težav z negativnimi občutki, da nekaj zamuja, bodisi so to družabni dogodki, aktualno dogajanje v krogu prijateljev, sledenje trendom. Zaveda se, da ji ni treba biti vedno in povsod, da bi bila v stiku z dogajanjem okoli sebe. Od življenja jemlje le tisto, kar jo v danem trenutku resnično zanima in kar ima pri njej prioriteto. Stvarem, ki so v prvem planu, se posveti 100-odstotno. Hodi po svoji življenjski poti in od svojih ciljev nikakor ne odstopa.

PREBERI ŠE
8 stvari, za katere ste prestare po 30. letu

Trdno stoji za svojimi besedami in dejanji

Besede, ki jih izreče, in dejanja, ki jih naredi, so vedno skladne z njenimi načeli in vedenjem, saj ne želi biti nekaj, kar ni, le zato, da bi bila v očeh drugih sprejeta in priljubljena. Ne pozna želje in potrebe po ugajanju. Dovolj je pogumna in samozavestna, da brez bojazni izrazi svoje nestrinjanje. Vedno ima razlog za svoja dejanja in besede ter trdno stoji za svojimi stališči. Iskrenost je pri njej na prvem mestu.

Pri prijateljstvu je na prvem mestu kakovost in ne kvantiteta

Čeprav je alfa ženska po naravi odprta, družabna in ima malo morje znancev, se zaveda, da je le peščica takšnih, ki jim lahko zares zaupa. Ceni dobre prijatelje, zato ima raje malo tistih pravih kot goro navideznih. Zaupa svojim občutkom, zato vse neiskrene odnose zaključi brez obotavljanja. Zaradi številnih odnosnih izkušenj, ki jih pridobi skozi življenje, ceni ljudi, ki ji stojijo ob strani in na katere se lahko zanese. 

Zna biti sama s seboj

Alfa ženska je neodvisna in ne potrebuje družbe le zato, da ne bi bila sama. Navajena je samostojnosti, zato zna uživati tudi sama s seboj. Nikoli ne išče za vsako ceno nekoga, ki bi ji zapolnil njen čas. Ob sebi ima rada ljudi, ki imajo podobne življenjske vrednote in cilje. Brez težav gre sama na kavo v mesto, obišče predstavo ali se odpravi na potovanje.

Zaveda se, da biti z nekom v zvezi le zaradi zveze same nima smisla.
Zaveda se, da biti z nekom v zvezi le zaradi zveze same nima smisla.FOTO: Dreamstime

Zna ohranjati svojo zasebnost

Alfa ženska ceni intimo v svojem življenju. Nikoli ne pretirava z objavami na družbenih omrežjih, v katerih bi razkrivala vse mogoče o odnosih, službi, prostem času. Raje se drži načela – manj je več. Ima jasno postavljeno ločnico med zasebnim in poslovnim. O sebi vedno razkriva le toliko, kot ji v trenutku ustreza, pri tem pa ne gre nikoli čez svoja načela.

Vedno stremi k svojim sanjam

Življenje zna zajemati z veliko žlico. Ima toliko ciljev in sanj, ki se jih trudi uresničevati, da ji v življenju pravzaprav nikoli ne more biti dolgčas. Z veliko strastjo in navdušenjem se loteva novih stvari. Rada je produktivna, uspešna, a ne zaradi pohval ali nazivov, pač pa enostavno zato, ker uživa v tem, kar počne. Stvari nikoli ne počne zato, da bi se dokazovala drugim, ampak izključno zase.

PREBERI ŠE
6 lastnosti, ki jih imajo vse močne ženske

Vseeno ji je, kaj si mislijo drugi

Življenja ne živi na podlagi družbenih standardov, ker si raje piše svoje. Nikoli ne počne stvari, ker se tako spodobi, ampak raje sledi svojim željam in ciljem. Zaveda se, da nikoli ne more ugoditi vsem, zato se niti ne trudi. Z ljudmi ravna tako, kot si želi, da bi oni ravnali z njo. Kljub temu da ima svoja načela, pa vseeno posluša, spoštuje in upošteva mnenja drugih.

Raje je samska, kot bi bila v nesrečni zvezi

Zaveda se, da biti z nekom v zvezi le zaradi zveze same nima smisla. Želi si življenja z nekom, ki razume njene sanje in cilje – nekoga, ob katerem se lahko uči novih stvari. Všeč so ji osebe, ki jo znajo izzvati v pravih stvareh in ki imajo podobne sanje, kot jih ima sama. Njen moto temelji na zavedanju, da nismo v zvezi zato, ker ne moremo biti sami, ampak zato, ker si tako pač želimo. A le s pravim moškim, ki je prav tako samozavesten, suveren in … alfa kot ona.

Življenje zna zajemati z veliko žlico.
Življenje zna zajemati z veliko žlico.FOTO: Shutterstock

Povzeto po: Though Catalog