Zadovoljna.si
Ženska pod stresom

Osebna rast

7 resnic, zaradi katerih boste močnejša oseba

J.V.
15. 03. 2021 08.20
0

V nadaljevanju si preberite sedem življenjskih resnic, zaradi katerih boste postali močnejša oseba in lažje pluli skozi življenje.

Nihče ni preveč zaposlen, da bi vam odgovoril

Kolikokrat se vam je že zgodilo, da vam ni odgovoril na sporočilo ali vas poklical nazaj? Ste v takšnih situacijah vedno iskale izgovore zanje, češ, morda pa nima časa in je prezaposlen. Nihče ni tako zaposlen, da vam ne bi moral odgovoriti na sporočilo, e-mail ali telefonski klic, pa naj bo to prijatelj, simpatija, delodajalec ali kdorkoli drug. Če po nekaj dneh še vedno niste dobile odgovora, to pomeni, da vas ta oseba namerno ignorira. Seveda se vsakemu kdaj zgodi, da pozabi,  če pa se vzorec ponavlja, je morda čas, da razmislite, ali je ta oseba vredna vašega časa. Odločila se je, da vam ne bo odgovorila. In prej, ko boste nehale zagovarjati ljudi, ki jim ne predstavljate prioritete oziroma si po njihovem mnenju ne zaslužite niti odgovora, prej boste lahko našle ljudi, ki si vas zaslužijo v svojem življenju. 

Vsak skrbi za svoje potrebe

Ne glede na to, kako  zelo dobrosrčen in skrben je nekdo, vsak bo vedno več pozornosti namenjal svojim potrebam kot pa potrebam drugih. Niti najbolj ljubeč in pozoren partner ne bo opazil, da vas z nečim vznemirja, če mu tega ne boste povedale in tudi še tako dober delodajalec ne bo opazil, da ste tik pred izgorelostjo, če tega ne boste na glas povedale. Marsikdo se bo zavedal tega, a bo vseeno testiral vaše meje zmogljivosti, dokler se ne boste uprli. Večina ljudi vam bo vzela toliko, kolikor jim boste dovolili, kar pomeni, da morate sami določiti in spoštovati svoje meje. Najmočnejši ljudje se ne bojijo reči 'ne' tistemu, česar nočejo storiti, ker vedo, da se nihče ne bo zavzel za njih in da morajo to storiti sami. 

Kdaj govorimo o prekomernem iskanju potrditve drugih?
Preberi še
Kdaj govorimo o prekomernem iskanju potrditve drugih?
Svojo vrednost definiramo sami.
Svojo vrednost definiramo sami.FOTO: Dreamstime

Nikoli ne boste zadovoljili vseh

Če bi se ozirali na to, kaj vsak hoče in pričakuje od vas, bi kmalu ostali brez energije, čustveno izčrpani in brez življenja. Nato pa bi prišel nekdo, ki bi vam rekel, da bodite bolj zanimivi. Dejstvo je, da nikoli ne boste všeč vsem in nemogoče je, da bi ugajali vsem. Kritizirali vas bodo ne glede na to, kaj počnete, zato vsaj počnite tisto, kar vas veseli. Ker če je kdo, čigar sodbo bi morali poslušati, je to vaša.

Svet vam ne dolguje popolnoma nič

Morda ste najbolj prijazna, najpametnejša in najzanimivejša oseba na svetu, toda če nobene od teh lastnosti ne uresničite, niste upravičeni do ničesar v zameno za njihovo posedovanje. Resnično močni ljudje vedo, da obstajata dve osnovni izbiri: celo življenje se lahko smilite same sebi, ker mislite, da si zaslužite več, kot dobite, ali pa greste v svet in dejansko vzamete, kar je vaše. Uganete, za katero izbiro se odločajo uspešnejši ljudje?

Vsak ima en dober razlog, zakaj ne more slediti svojim sanjam

Vse življenje lahko glasno razglašate drugim, da nimate časa, denarja, energije ali virov za uresničitev svojih sanja. In vse, kar trdite, je morda res - toda resnica je, da ima vsak človek na planetu vsaj en dober izgovor, zakaj ne sledi svojim sanjam. Razlika med tistimi, ki dobijo to, kar hočejo od življenja, in tistimi, ki tega ne storijo, je ta, da ljudje, ki dobijo, kar hočejo, ignorirajo svoje izgovore. Najdejo način, kako zaobiti svoje omejitve in ravno zato jim uspe.

8 življenjskih resnic, ki bi jih moral vedeti vsak
Preberi še
8 življenjskih resnic, ki bi jih moral vedeti vsak
Resnično močni ljudje vedo, da obstajata dve osnovni izbiri: celo življenje se lahko smilite same sebi, ker mislite, da si zaslužite več, kot dobite, ali pa greste svet in dejansko vzamete, kar je vaše.
Resnično močni ljudje vedo, da obstajata dve osnovni izbiri: celo življenje se lahko smilite same sebi, ker mislite, da si zaslužite več, kot dobite, ali pa greste svet in dejansko vzamete, kar je vaše. FOTO: Dreamstime

Definirajo vas vaša dejanja, ne misli

Ves dan lahko posedate notri in sanjate o boljšem svetu, o boljšem življenju. A dokler boste le razmišljali, se ne bo nič spremenilo. Da bi se nekaj spremenilo so potrebna dejanja.  Na koncu je vaš značaj odvisen od tega, kaj počnete, ne od tega, o čem razmišljate.

Nihče vas ne bo prišel rešit pred lastnim življenjem

Vsi želimo verjeti, da nas za vogalom čaka oseba naših sanj, življenjska priložnost ali presenečenje, ki ga nismo nikoli pričakovali. Ko smo nezadovoljni s tem, kje smo, iracionalno upamo, da bo prišlo do drastične spremembe okoliščin in nas rešilo naše bede. V resnici pa življenje ne deluje tako. Nihče ne bo v vaše življenje prijahal na belem konju, in če želite drastične spremembe, jih morate ustvariti sami. Uspešni ljudje se zavedajo, da nihče ne bo opravil dela namesto njih in da so sami svoj vitez na belem konju. 

Vir: Thoughtcatalog.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493