Zadovoljna.si
Duhovnost

Osebna rast

Deepak Chopra: Manj ko odprete svoje srce drugim, bolj trpi vaše srce

Zadovoljna.si
29. 08. 2023 05.00
0

Deepak Chopra, priznani avtor, govorec in zagovornik celostnega dobrega počutja, je v svoji karieri delil številne pronicljive citate. Tukaj je nekaj njegovih najbolj znanih citatov, ki odražajo njegovo učenje o duhovnosti, zavesti in osebni rasti.

V teh citatih so zajeti nauki Deepaka Chopre o pozornosti, osebni rasti in medsebojni povezanosti uma, telesa in duha. Navdihujejo posameznike, da sprejmejo moč sedanjega trenutka, si prizadevajo za smiselne cilje in prevzamejo odgovornost za svoje splošno dobro počutje.

"Najvišjo raven uspešnosti dosegajo ljudje, ki so osredotočeni, intuitivni, ustvarjalni in razmišljujoči – ljudje, ki znajo v problemu videti priložnost."

Ta citat povzema Choprovo prepričanje o moči notranje usklajenosti in samozavedanja kot katalizatorjev osebnega uspeha in izpolnitve.

"Vsakič, ko vas zamika, da bi se odzvali na star način, se vprašajte, ali želite biti ujetnik preteklosti ali pionir prihodnosti."

Chopra poudarja pomen osvoboditve od običajnih odzivov ter sprejemanja sprememb in rasti. Ta citat spodbuja posameznike, da se spopadejo s svojimi pogojenimi vzorci in izberejo pot razvoja.

"V procesu odpuščanja boste izgubili veliko stvari iz preteklosti, a našli boste sebe."

Ta citat poudarja preobrazbeno moč odpuščanja in sproščanja navezanosti. Chopra spodbuja posameznike, naj se znebijo starih identitet in prepričanj, da bi odkrili svoje pravo bistvo in sprejeli osebno svobodo.

"Manj ko odprete svoje srce drugim, bolj trpi vaše srce."

Chopra poudarja pomen odprtosti srca in povezanosti z drugimi. Ta citat nas opozarja, da so pristni odnosi in sočutje bistveni za čustveno dobro počutje in izpolnitev.

"Najboljši način, da se znebimo bolečine, je, da bolečino začutimo. In ko začutite bolečino in jo presežete, boste videli, da je v njej zelo intenzivna ljubezen, ki se želi prebuditi."

Chopra spodbuja posameznike, naj se z bolečino in izzivi soočijo naravnost, saj se lahko skozi ta proces pojavita osebna rast in ljubezen. Ta citat odraža njegovo prepričanje o transformativni moči sprejemanja in preseganja težkih izkušenj.

Chopra poudarja povezavo med umom in telesom ter vpliv naših misli in vedenja na naše splošno počutje.
Chopra poudarja povezavo med umom in telesom ter vpliv naših misli in vedenja na naše splošno počutje.FOTO: Adobe Stock

"V sebi morate najti prostor, kjer nič ni nemogoče."

Chopra poudarja prirojeni potencial in neomejene možnosti v vsakem posamezniku. Ta citat spodbuja posameznike, naj izkoristijo svojo notranjo odpornost, ustvarjalnost in moč ter tako manifestirajo svoje sanje in cilje.

"Vesolje nima določenega programa. Ko sprejmete kakršno koli odločitev, deluje okoli te odločitve. Ni pravilnega ali napačnega, obstaja le vrsta možnosti, ki se spreminjajo z vsako mislijo, občutkom in dejanjem, ki ga doživite."

 Ta citat odraža Choprovo prepričanje o fluidnosti in neskončnem potencialu vesolja. Posameznike spodbuja, naj sprejmejo moč svojih odločitev in se zavedajo, da lahko vsaka odločitev oblikuje njihovo resničnost.

"Preteklost je minila, prihodnosti še ni. Če se ne vrnemo k sebi v sedanji trenutek, ne moremo biti v stiku z življenjem."

Chopra poudarja pomen pozornosti in popolne prisotnosti v sedanjem trenutku. Ta citat spodbuja posameznike, naj opustijo obžalovanja iz preteklosti in skrbi glede prihodnosti ter se namesto tega osredotočijo na polno doživljanje sedanjosti in sodelovanje z njo.

"Uspeh v življenju bi lahko opredelili kot nenehno povečevanje sreče in postopno uresničevanje vrednih ciljev."

Ta citat odraža Choprove poglede na uspeh, saj poudarja, da se pravi uspeh ne meri le z zunanjimi dosežki, temveč tudi s stopnjo sreče in izpolnjenosti, ki jo človek doživlja med uresničevanjem pomembnih ciljev.

"Način, kako razmišljate, kako se obnašate in kako jeste, lahko vpliva na vaše življenje za 30 do 50 let."

Chopra poudarja povezavo med umom in telesom ter vpliv naših misli in vedenja na naše splošno počutje. Ta citat poudarja pomen gojenja pozitivnih misli, zdravega vedenja in zavestnih odločitev za dolgo in izpolnjujoče življenje.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 314