Zadovoljna.si
Zaljubljen par - 1

Osebna rast

Kaj če nikoli ne boste našli ljubezni?

J.V.
12. 05. 2020 07.45
0

Vsi v življenju iščemo ljubezen in vsak si želi spoznati tisto 'pravo' osebo. A za trenutek si predstavljajte nekaj norega. Kaj če bi ta trenutek z vso zagotovostjo na tem svetu vedeli, da nikoli ne boste našli ljubezni svojega življenja?

Gre za zastrašujoče in žalostno vprašanje in nekaj, na kar nihče ne želi pomisliti. Med vami je verjetno veliko takšnih, ki sedaj že nekaj časa upate, da boste spoznali nekoga, vsaj približno spodobnega, s katerimi bi lahko preživeli preostanek svojega življenja. Morda niti ne verjamete v sorodne duše, a kljub temu upate, da boste spoznali nekoga, ki vam bo zelo všeč. Nekoga, h kateremu se boste ob koncu dneva lahko stisnili na kavču, ki bo za vas skrbel in poslušal vaše težave ter vam stal ob strani. Nekoga, ki mu boste lahko zaupali. Ki vas bo spoštoval. Povsem klasične vrednote torej, ki naj bi jih vseboval vsak zdrav odnos. Vsi si želimo tega, saj smo ob koncu dneva, vsi ljudje.

Draga ženska, ki se boriš s slabo samopodobo ...
Preberi še
Draga ženska, ki se boriš s slabo samopodobo ...
Želimo si nekoga, ki nam bo spodnesel tla pod nogami med našo najtemnejšo uro in nas rešil.
Želimo si nekoga, ki nam bo spodnesel tla pod nogami med našo najtemnejšo uro in nas rešil. FOTO: Shutterstock

Ko gre za iskanje ljubezni, si je namreč treba nekaj priznati – na nas ves čas vpliva. In to zelo težko priznamo. A če smo povsem iskreni in pogledamo resnici v oči: ljubezen je glavno gonilo vseh naših dejanj, tudi kadar ni naša glavna misel. Je razlog, zakaj ste prejšnji teden kupili nove kavbojke. In zakaj ste se minulo soboto udeležili zabave, čeprav vam ni bilo do tega. Je razlog, da se včasih počutite nesigurno, da se vam zdi, da niste dovolj dobri in vas je strah vsega kar prihaja. Ljubezen je tista, ki navdihne večino vaših največjih sprememb.

Torej, če bi z vso zagotovostjo vedeli, da ljubezen ne bo nikoli vaša, kako bi svoje življenje živeli drugače? Kaj bi spremenili v svoji dnevni rutini? Kaj pa vaši dolgoročni načrti? Bi ostali enaki? Morda bo vaš prvi odgovor, da ne bi spremenili ničesar. Konec koncev ste pametna oseba z načrti, ki ne vključujejo vpliva nekoga drugega. Vsi jih imamo. A vzemite si trenutek in res dobro premislite preden odgovorite. Ko gre za ljubezen, obstaja namreč ena stvar, ki je ne želimo priznati: ljubezen je nekaj, na kar se ves čas opiramo. Misel na to, da nas bo nekega dne nekdo ljubil skupaj z vsemi našimi napakami, je zelo dober izgovor, da na teh napakah ne delamo. Da se ne trudimo izboljšati in postati boljša oseba. Ker ves čas iščemo svojo boljšo polovico, ne delamo na tem, da bi postali svoja najboljša polovica. Želimo si nekoga, ki nam bo spodnesel tla pod nogami med našo najtemnejšo uro in nas rešil. Kaj pa, če bi vedeli, da se to ne bo nikoli zgodilo? Potem bi morali začeti vse početi drugače.

Iskreno pismo najboljši prijateljici: Ker preprost hvala ni dovolj!
Preberi še
Iskreno pismo najboljši prijateljici: Ker preprost hvala ni dovolj!

Če bi vedeli, da nikoli ne boste našli svoje boljše polovice, kaj bi naredili? Bi se bolj osredotočili na svojo kariero, se zakopali v delo? Ali pa bi čas izkoristili za investiranje vase – si privoščili več potovanj in počitnic, ter večkrat zbrali pogum in stopili iz cone udobja? Če bi vedeli, da nikoli več ne boste čutili metuljčkov v trebuhu, kje bi začeli iskati vznemirjenje? Kako bi pospešili utrip srca?

Ko gre za iskanje ljubezni, si je namreč treba nekaj priznati – na nas ves čas vpliva.
Ko gre za iskanje ljubezni, si je namreč treba nekaj priznati – na nas ves čas vpliva.FOTO: Shutterstock

Kaj pa vaši ostali odnosi? Bi kar naenkrat postali pomembnejši? Bi bolj cenili trenutke, ki jih preživite s svojo družino, če bi vedeli, da so to osebe, ki vas bodo imele v življenju najraje? Kaj pa vaša prijateljstva? Bi si več kot enkrat na mesec vzeli čas za druženje s prijatelji? Bi z njimi preživeli več časa in delili več svojega življenja?

Varno je reči, da bi zavedanje, da nikoli ne bomo našli ljubezni, spremenilo življenja večine nas. Morda bi nas sprva potrlo, a kmalu bi ugotovili, kako osvobujoče je pravzaprav. Brez strahu, da bomo končali sami, bi se nam kar naenkrat odprlo morje novih priložnosti. Lahko bi živeli na vseh celinah, se povzpeli na sam vrh službene lestvice, se vrnili nazaj v šolo in dokončali tisto diplomo. Ljubezen nas drži nazaj na številne zelo prikrite načine, ki se jih večino časa niti ne zavedamo. Če nam ne bi bilo treba iskati ljubezni svojega življenja, bi končno lahko spoznali, da lahko sami postanemo velika ljubezen našega življenja. Da lahko svoje življenje posvetimo osebni rasti, učenju, novim izzivom, razvajanju samih sebe in delanju na tem, da postanemo boljši in sposobnejši ljudje, kot smo kdaj koli upali, da bomo postali. Postali bi vse, kar smo iskali. Iz samih sebe bi ustvarili sorodno dušo.

Drage ženske, živite polno, le tako boste v svoje življenje pritegnile nekoga, ki bo živel enako
Preberi še
Drage ženske, živite polno, le tako boste v svoje življenje pritegnile nekoga, ki bo živel enako

Če je torej ena stvar, ki jo moramo prenehati početi, je to čakanje, da se bo pojavil nekdo, ki bo spremenil naše življenje. Bodite sami ta oseba, ki jo čakate. Bodite vi ta velika ljubezen. Ker to je edina zagotova stvar – da boste do zadnjega dne svojega življenja prisotni pri vsakem vašem uspehu, padcu, strahu in izkušnji. Vi boste tista oseba, ki bo sprejela vaše nagrade. Vi boste tista oseba, ki bo držala vašo roko, ko vam bo spodletelo. In vi boste tista oseba, ki bo po vsakem padcu spet vstala in če to niso lastnosti, ki opisjujejo ljubezen življenja, potem res ne vemo, katere so.

Zdaj je čas, da začnete ceniti vse kar naredite za svoje življenje. Vse kar ste in vse kar zmorete. Ker najbolj ironično je to, da ste najbolj privlačni takrat, ko vas ne skrbi, koga privlačite. Ko samozavestno stopate skozi svoje življenje, brez ovir in zavor in ko izžarevate energijo, ki je lahko samo iskrena. Energijo, ki lahko spremeni ne le vaše življenje, ampak življenje ljudi okoli vas. Zato ne iščite več tiste 'prave' osebe, s katero bi preživeli življenje, ampak bodite ta oseba. In naj vsi ostali najdejo vas.

Če bi vedeli, da nikoli ne boste našli svoje boljše polovice, kaj bi naredili?
Če bi vedeli, da nikoli ne boste našli svoje boljše polovice, kaj bi naredili?FOTO: iStock

Vir: Thought catalog

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493