Zadovoljna.si
svoboda

Osebna rast

Razširite svoj svet, ki vas omejuje

V.H.
26. 02. 2021 07.29
0

Ljudje se razlikujemo med seboj in s tem se odmikamo od črno-belega sveta, v katerem je vse preprosto in jasno. Življenje si radi poenostavimo s predalčkanjem ljudi, od tistih, ki so nam blizu, do tistih, ki so nam daleč zaradi drugačnega videza ali razmišljanja. Takrat vklopimo obrambni sistem, in namesto da bi si dovolili slišati nekaj novega, stopimo v prvo bojno linijo, da bi razvrednotili "sovražnika". In kdo je ta sovražnik? To je lahko kdor koli, ki ogroža naš edini svet, ki ga poznamo.

Svet je tak, kot ga vidimo skozi svoje oči, ampak kaj smo do zdaj v resnici videli? Kaj je vplivalo na mnenje, da smo ga pospravili v predalček "Svet je lep" ali v predalček "Svet ni lep". Lahko je še mnogo več, česar do zdaj nismo poznali ali izkusili, in če odpremo svoj um, naš svet ne bo samo črno-bel, ampak bomo končno videli vse barve.

Spremembe se neprestano dogajajo 

Nihče od nas ne ve, kaj se bo zgodilo … jutri, pojutrišnjem, čez mesec ali leto dni. Smo kdaj vedeli? A vseeno se tako zelo bojimo vseh sprememb, ki se neprestano dogajajo na vsakem koraku. Pred njimi bežimo, se zapiramo in jih ne sprejemamo, ker jih nočemo. Svoje rešitve pa ne bomo našli v coni udobja, ampak moramo v spremembah poiskati tudi nekaj dobrega in se naučiti prilagajanja.

Odprite se svetu.
Odprite se svetu.FOTO: Dreamstime

Premagajte svoj strah pred neznanim 

V neznanih okoliščinah se lahko sprožijo najrazličnejši občutki, od stiske, jeze, žalosti do zanikanja in na drugi strani pogum, notranja moč in upanje. Pogosto poskušamo samo zanikati vsako bolečino in trpljenje, se temu na vsak način izogniti, ampak tudi to je priložnost za našo osebnostno rast in napredek. Svojo motivacijo za ustvarjanje lepše prihodnosti lahko poiščemo tako v pozitivnih kot negativnih čustvih.

Nov dan je nova priložnost

Vsak dan imamo priložnost, da se kaj novega naučimo in napredujemo. Vprašajmo se, kaj želimo, da bi bila naša nova vloga v scenariju, ki ga trenutno živimo. Si želimo biti lik, ki se bori po svojih najboljših močeh, ali bomo raje kritizirali vse, ki se trudijo nekaj narediti, medtem ko sami ne bomo naredili popolnoma nič. Nas bodo nadvladale misli, ki izključujejo vse drugače misleče, medtem ko nam dajejo možnost, da pogledamo na svet tudi z druge plati? Zakaj se ne bi učili, iskali svoj navdih in na koncu znova našli svojo pot, na kateri smo se mogoče nehote celo sami izgubili?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493