Zadovoljna.si
Vaš čas je dragocen.

Osebna rast in odnosi

Recite DA življenju in se podajte na najbolj noro avanturo

V.H.
2021-09-09 07:28
0

Ni dovolj, da si rečete v redu je, dobro mi je, nič mi ne manjka, če imate lahko toliko več od tega – povprečnega in vsakdanjega življenja. Malo morje obveznosti, nešteto opravkov, osemurni delovnik dan za dnem in ležanje na udobnem domačem kavču. To je rutina, ki jo vsi predobro poznamo, a lahko okusimo več svobode, adrenalina in pustolovščin, če bomo znova obudili svojo otroško dušo, oddaljene sanje in vsa neuresničena hrepenenja, ki smo jih, kot odrasli, tako z lahkoto pozabili.

Življenje je nepredvidljivo, a tako radi ga avtomatiziramo in se udobno namestimo v svoji coni udobja, ki nam ne dopusti, da bi si upali narediti kaj več, kot vsak dan odnesti smeti, oprati posodo, zloščiti čevlje, napisati par strani za službo, se obleči za sestanek in se sprehoditi do trgovine, kjer že vnaprej nakupujemo po seznamu, kaj vse nujno potrebujemo. A potrebujemo še kaj več in o tem več smo nekoč tudi sanjarili, preden smo pozabili, kako lepo je ljubiti življenje, ki je polno priložnosti za ustvarjanje najbolj norih in nepozabnih spominov. Saj veste, na koncu obžalujemo predvsem tisto, česar nismo naredili, pa bi lahko, če bi imeli malo več poguma.

Kaj nas ovira, da si ne upamo več živeti tako, kot si v resnici želimo? 

Nihče in nič nas ne ovira, ampak oviramo sami sebe s tem, ko smo dopustili, da nas je premagal strah, tako da nas je paraliziral oziroma onesposobil. Navadili smo se svojega vsakdana po strogih predpisih, kot so nas učili, da je prav, in to je vse, kar zdaj poznamo. Iz nekoč neustrašenega, vedoželjnega, igrivega, radovednega, zvedavega, mogoče celo hiperaktivega otroka smo postali nekdo, ki je le še bleda senca samega sebe. Nekje na svoji poti smo se nehote izgubili pod vso težo prtljage, ki so nam jo naložili in se naučili samo ene lekcije, ki so nam jo vztrajno govorili, NE na tisoč in en način; ne, ne moreš, ne zmoreš, nisi dovolj dober, padel boš, ne gre ti, nisi dovolj sposoben, ne boš napredoval, nočem te, ne maram te, razočaral si nas ... A razočarali ste samo sebe, ker ste nehali biti to, kar nekje globoko v sebi še vedno ste – oseba, ki si želi nekaj več. Zbudite jo.

Soočite se s svojimi strahovi in jih premagajte 

Najprej se uprite vsem izgovorom, za katere ste posrednik, a v resnici niso vaši. Premagajte jih in preprosto naredite to, kar hočete, pa naj bo to smučanje na vodi, skakanje s padalom, potapljanje, potovanje in še in še. Poskusite, preden se že vnaprej odločite, da to ni za vas in da temu niste kos ter stopite iz svojih okvirjev, ki vas omejujejo, kdo ste ali mislite, da morate biti. Izpustite vse ponotranjene misli, kot so: to ni zame, ne morem, ne upam in tako naprej. Pozabite na svoje zaprašene in stare predalčke ter si razširite obzorje, dokler seže vaš pogled. Spustite svoje lastne zavore in se prepustite vznemirjenju, adrenalinu in občutku, da ste spet oživeli. Vse te male zmage bodo postale spet velike, ko boste pridobili že davno izgubljeno samozavest, da zmorete vse in še več in da je vse odvisno samo od vas – ali tudi boste. 

Privoščite si spremembo, ki si jo želite

Nihče ni povsem zadovoljen s svojo podobo v ogledalu, in če smo osredotočeni le na slabe stvari, se bomo počutili samo še slabše, kar bomo tudi izžarevali. Priznajmo si, nekaj je na tem, da tako kot vidimo sebe, nas bodo videli tudi drugi. In naredite nekaj za to, da se boste videli v svoji najboljši različici. V primeru, da vas motijo odvečni kilogrami, pojdite v akcijo in oblikujte svoje telo, če se zdite sami sebi dolgočasni, si omislite drzno spremembo, na primer z barvo las ali novimi oblačili in tako naprej. Lahko ste vse, kar si želite, zato postanite to, kar hočete, da se boste znova vzljubili. Ko boste sprejeli vsak delček sebe in celo tiste stvari, ki jih ne morete spremeniti, vzeli za svoje posebnosti, zaradi katerih niste nič slabši, ampak unikatni, boste zmagali. Zakaj? Ker se boste tako tudi počutili. Samo spomnite se na določene osebe, ki so vas, kljub svoji nepopolnosti, očarale že samo s svojo prisotnostjo, ker so imele nekaj več. Njihova edina skrivnost je – samozavest, zaradi katere ste lahko čudoviti, taki, kot ste.

6 lastnosti, ki jih imajo vse močne ženske
Preberi še
6 lastnosti, ki jih imajo vse močne ženske

Poglobite se vase in postanite boljša oseba

Poslovite se od slabih odnosov in se obkrožite z ljudmi, ki bodo iz vas potegnili samo najboljše. Ni vseeno, kako se počutite in vsak trenutek šteje, zato ga ne zapravljajte več za toksične osebe, ampak jih pustite nekje daleč za sabo, v preteklosti, kamor tudi spadajo. Vzemite si čas zase, zacelite svoje rane in postanite nekdo, ki se ima dovolj rad, celo tako zelo, da bo končno postavil osebne meje, še posebej tistim, ki jih tako radi kršijo. Omogočite si nov začetek, a tokrat zaupajte sebi in svojemu občutku, ali pa vsaj razumu, ki vam bo vedno znova povedal, da v odnosih ne pristajajte na manj, ker vam preprosto ni treba. Ni vam treba več potrpeti, prenašati vedenja, ki vam ne ustreza ali kar koli drugega, zaradi česar so vas poteptali in vas oropali toliko lepega. Še vedno lahko nadomestite slabe spomine z najlepšimi, a le s pravimi ljudmi, ki jim boste z ljubeznijo do sebe lahko rekli, da. Če se boste počutili vredni lepih stvari, jih boste tudi doživeli, ampak vedite, vredni ste že zdaj, a to morate najprej ozavestiti tudi sami. 

Recite spet DA ... Sebi in svojemu življenju

Še vedno lahko sežete do zvezd, prekršite tudi kakšno pravilo, če je treba in zaživite tako, kot ste si vedno želeli. Čas je, da naredite korake po poti, ki ste si jo izbrali, saj je to vaše življenje, eno in edino. Vso pravico imate, da ga živite po svoje in to je najboljše, kar lahko naredite – zase.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133