Zadovoljna.si
Afera

Osebna rast in odnosi

Se lahko zapleteš z bivšim fantom prijateljice? To pravijo Slovenci!

Zadovoljna.si
03. 12. 2023 05.00
0

Pisali smo že o prijateljstvu in celo razmerju z bivšim fantom vaše prijateljice, ob tej priložnosti pa smo tudi vam zastavili preprosto vprašanje, da vidimo, kaj si o omenjeni tematiki mislite vi. Rezultati ankete so končno znani, razkrivamo pa jih v nadaljevanju.

Zapleti in prepleti med človeškimi odnosi so kompleksni, še posebej ko gre za zapletanje z bivšim fantom prijateljice. Ta situacija pogosto izzove mešane občutke in dvome, saj se prečka tanka črta med željo po lastni sreči in spoštovanjem bližnjih. 

Vstopanje v romantičen odnos ali celo zgolj navezovanje stikov s bivšim partnerjem prijateljice prinaša s seboj potencialne izzive, kot so morebitno tveganje za razdor v prijateljskemu krogu, občutki izdaje ali vznemirjenje zaradi nevarnosti, da bi lahko prizadeli nekoga, ki vam je blizu. Raziskovanje teh zapletenih dinamik zahteva preudarnost, empatijo in poznavanje različnih vidikov, ki jih lahko prinese takšna situacija.

Je v redu, če se zapleteš z bivšim fantom prijateljice?
Preberi še
Je v redu, če se zapleteš z bivšim fantom prijateljice?

Več o tej temi smo že pisali v članku z naslovom Je v redu, če se zapleteš z bivšim fantom prijateljice?, ob tej priložnosti pa smo članku priložili tudi anketo, katere rezultati so zdaj končno znani. 

Rezultati ankete

Na našo anketo je odgovorilo 1214 oseb, večina izmed njih (694 oseb oz. 57%) pa je prepričana, da ni v redu, če se zapleteš z bivšim fantom svoje prijateljice, ne glede na situacijo. 351 oseb oz. 28% jih meni, da je vse odvisno od situacije, več o tem si lahko preberete TUKAJ!, 169 oz. 13% pa v tem dejanju ne vidi nobenega problema. 

Je v redu, če se zapleteš z bivšim fantom prijateljice? - rezultati ankete (skupno)
Je v redu, če se zapleteš z bivšim fantom prijateljice? - rezultati ankete (skupno)FOTO: Zadovoljna.si

Rezultati ankete – moški

Če se osredotočimo samo na moške, ki so se odzvali na našo anketo, lahko vidimo, da večina še vedno prepričana, da ni v redu, če se zapleteš z bivšim fantom prijateljice, vendar je razlika v odstotkih manjša.

172 oz. 42% jih je odgovorilo, da ni v redu, če se zapleteš z bivšim fantom prijateljice, 125 oz. 30% jih meni, da je vse odvisno od situacije, 111 oz. 27% pa jih je prepričanih, da s tem dejanjem ni nič narobe. 

Znaki, ki razkrivajo, da je vaš partner sebičen v postelji
Preberi še
Znaki, ki razkrivajo, da je vaš partner sebičen v postelji

Rezultati ankete – ženske

Če pogledamo odgovore pripadnic ženskega spola, ki so odgovarjale na našo anketo, lahko vidimo, da je zelo malo takih, ki podpirajo take vrste obnašanje, kar nakazuje na to, da jim prijateljstvo več pomeni kot moškim. 

522 oz. 64% jih je prepričanih, da absolutno ni v redu, da se zapleteš z bivšim fantom svoje prijateljice, 226 oz. 28% jih meni, da je vse odvisno od situacije, zgolj 58 oz. 7% pa jih meni, da s tem početjem ni nič narobe. 

Rezultate si lahko ogledate tudi same v spodnjih tabelah. 

Ali je v redu, če se zapleteš z bivšim fantom prijateljice? - rezultati ankete (moški)
Ali je v redu, če se zapleteš z bivšim fantom prijateljice? - rezultati ankete (moški)FOTO: Zadovoljna.si
Ali je v redu, če se zapleteš z bivšim fantom prijateljice? - rezultati ankete (ženske)
Ali je v redu, če se zapleteš z bivšim fantom prijateljice? - rezultati ankete (ženske)FOTO: Zadovoljna.si
Prijateljstvo z bivšim? To pravijo Slovenci!
Preberi še
Prijateljstvo z bivšim? To pravijo Slovenci!
Spanje v ločenih spalnicah? To menijo Slovenci!
Preberi še
Spanje v ločenih spalnicah? To menijo Slovenci!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413