Zadovoljna.si
Spolnost

Seks

Neizrečena pravila avanture za eno noč

J.V.
23. 02. 2023 05.00
0

Ne spuščajte se na slepo v avanture za eno noč, obstajajo namreč neizrečena pravila, ki jih je v takšnih situacijah priporočljivo upoštevati.

Avanture dandanes niso več takšen tabu, ampak eden od načinov, kako v svoje življenje vnesti kanček vznemirjenja in spontanosti. Seveda, v primeru, da ste samski. A preden se odločite za avanturo, je pomembno, da se zavedate nekaterih nenapisanih pravil.

Postavite realna pričakovanja

Ko se spustite v avanturo, je pomembno, da so vaša pričakovanja realna. Zlahka se ujamete v trenutek in si začnete predstavljati nekaj, kar morda ni uresničljivo. Namesto da greste v to z visokimi pričakovanji, se prepustite toku in uživajte v trenutku, kakršen je – priložnost za dva odrasla, da se sprostita in skupaj zabavata. Če obstajajo kakršni koli pogoji, se prepričajte, da se obe strani tega zavedata, preden naredite naslednji korak. 

Diskretnost in zasebnost sta dve najpomembnejši načeli, ko gre za avanture za eno noč.
Diskretnost in zasebnost sta dve najpomembnejši načeli, ko gre za avanture za eno noč. FOTO: Shutterstock

Privolite in spoštujte meje

Avantura je intimna izmenjava med dvema odraslima osebama in mora vedno potekati sporazumno. Obe strani se morata zavedati meja drug drugega in paziti, da jih bosta ves čas spoštovali. Vse, kar se zgodi med dvema vpletenima osebama, bi se moralo zgoditi s polnim soglasjem obeh strani, vsi poskusi pritiska ali manipulacije drugega partnerja, da naredi nekaj, česar ne želi, so nesprejemljivi.

Spoznajte svoje meje

Bistveno je, da poznate svoje meje. Bodite iskreni glede tega, kaj vam je sprejemljivo in kaj ne, ter poskrbite, da se druga oseba zaveda teh meja. Komunikacija je ključna. Prepričajte se, da druga oseba ve za morebitne drugačne potrebe ali želje, tako da bosta oba prepričana, da je to, kar počneta, sporazumno.

Koliko spolnih partnerjev je 'preveč'?
Preberi še
Koliko spolnih partnerjev je 'preveč'?
Ko se spustite v avanturo, je pomembno, da postavite realna pričakovanja.
Ko se spustite v avanturo, je pomembno, da postavite realna pričakovanja. FOTO: Shutterstock
Kakšna je razlika med ljubljenjem in seksom?
Preberi še
Kakšna je razlika med ljubljenjem in seksom?

Ne puščajte ničesar pri partnerju

Ko se zveza za eno noč konča, je pomembno, da za seboj ne puščate svojih stvari. To vključuje različne fizične predmete, pa tudi vaše fotografije ali stvari, kot je vaša telefonska številka ali drugi kontaktni in osebni podatki. 

Naj bo vse diskretno in zasebno

Diskretnost in zasebnost sta dve najpomembnejši načeli, ko gre za avanture za eno noč. Morate biti spoštljivi in se zavedati, da bodo vaša dejanja imela posledice. Naj bodo vsi vidiki večera diskretni, vključno s pogovori in kakršnimi koli slikami, posnetimi ali poslanimi ponoči. Ne pozabite, da je najbolje, da vaše interakcije ostanejo znotraj vaših družbenih krogov, da zagotovite diskretnost in mir.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 324