Zadovoljna.si
Spolnost-4

Seks

3 lekcije, ki vam bodo prav prišle med rjuhami

Zadovoljna.si
2023-11-20 05:00
0

BDSM seks vsekakor ni za vsakogar – in to je povsem v redu. Vendar pa se lahko iz BDSM 'scene' naučite veliko, lahko celo prevzamete nekatere njihove značilnosti, da bo vaše spolno življenje še boljše.

BDSM je kratica, ki označuje širok spekter spolnih praks in igric, ki vključujejo bondage in disciplino, dominacijo in podrejanje ter sadizem in mazohizem. Te prakse temeljijo na sporazumni izmenjavi moči, nadzora in spretnosti med partnerji v povezavi z intimnimi odnosi. 

Bondage in disciplina se nanašata na uporabo fizičnih omejitev ali pravil v igri. Dominacija in podrejanje pa opisujeta dinamiko, v kateri eden od partnerjev prevzame nadzor ali avtoriteto, medtem ko se drugi prostovoljno podreja. Tu sta še sadizem in mazohizem, ki se nanašata na zadovoljitev enega partnerja ob povzročanju ali sprejemanju fizičnega ali čustvenega ugodja ali bolečine.

Najpogostejši spolni fetiši, ki jih lahko preizkusite tudi same
Preberi še
Najpogostejši spolni fetiši, ki jih lahko preizkusite tudi same

Pomembno je poudariti, da so pri vseh teh praksah in igricah ključni privolitev, spoštovanje in varnost med partnerji. Komunikacija, jasni dogovori in spoštovanje meja so temelj za zdrave in varne izkušnje v kontekstu BDSM-ja.

Čeprav BDSM nekateri označujejo za 'temno stran seksa', obstajajo nekatere prakse in značilnosti, ki jih lahko tudi sami prevzamemo in s tem izboljšamo svoje intimno življenje. 

Kaj se lahko naučimo iz BDSM seksa?
Kaj se lahko naučimo iz BDSM seksa?FOTO: Shutterstock

Kaj se lahko naučimo iz BDSM seksa?

Odprta komunikacija

Eden od temeljev BDSM scene je jasna komunikacija med partnerjema. Iskren pogovor o tem, kaj nam je všeč in kakšne so naše meje, je del vsake BDSM aktivnosti – in poleg tega, da je takšna izmenjava informacij obvezna pred vstopom v spalnico, je zaželena tudi po vročem dogajanju pod rjuhami. 

To je nekaj, kar bi vsekakor morali vzeti z BDSM scene, saj ima veliko ljudi slabo spolno življenje preprosto zato, ker ni odprte komunikacije.

Kako izraziti potrebe in občutke, da nas bo partner poslušal in tudi slišal?
Preberi še
Kako izraziti potrebe in občutke, da nas bo partner poslušal in tudi slišal?

Varno, razumno in sporazumno

Pomembna je tudi okrajšava, ki je osnovni princip BDSM scene. Ta se glasi SSC in pomeni: Safe (varno), Sane (razumno) in Consensual (agreeable, with consent). 

Varnost vseh udeležencev je brez dvoma na prvem mestu. Varnost ima prednosti tudi pred užitkom. Ravno zato je komunikacija iz prve točke nujna, da se jasno postavijo meje in da vsi vedo, kaj lahko pričakujejo. Poleg tega v svetu BDSM velja pravilo, da se nikogar ne dotika brez njenega ali njegovega jasnega predhodnega soglasja.

Pri seksu je najpomembnejša odprta komunikacija.
Pri seksu je najpomembnejša odprta komunikacija.FOTO: Dreametime

Varne besede

Verjamemo, da ste že slišali za tako imenovane varne besede, vnaprej dogovorjene besede, s katerimi partnerju damo vedeti, da je to, kar se dogaja, za nas v vsakem smislu preveč. Ko je izgovorjena varna beseda, se dejanje takoj zaustavi in prekine. 

Za to se pogosto uporablja princip semaforja. "Zelena" pomeni "vse je v redu", "rumena" pomeni "bližam se meji, upočasni" in "rdeča" pomeni "ustavi se". Na ta način lahko med seksom preverite, ali je vse v redu. Meje in izgovorjene besede je treba brez ugovarjanja spoštovati. 

Tako seks za eno noč vpliva na našo psiho
Preberi še
Tako seks za eno noč vpliva na našo psiho

Brez sramu

Si ne upate deliti svojih skrivnih erotičnih fantazij s partnerjem? BDSM scena pomeni tudi medsebojno radovednost in odprt um za fetiše in fantazije drugih ljudi. Tu ni prostora za zadrego. 

Strpnost in odkritost sta vsekakor načeli, ki bi ju morali tudi sami upoštevati v svojem spolnem življenju, ne glede na naše preference v postelji.

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Si ne upate deliti svojih skrivnih erotičnih fantazij s partnerjem?
Si ne upate deliti svojih skrivnih erotičnih fantazij s partnerjem?FOTO: Shutterstock
Zakaj bi morali vedno jesti pred seksom?
Preberi še
Zakaj bi morali vedno jesti pred seksom?
Poze v seksu, ki so najbolj primerne za ženske v menopavzi
Preberi še
Poze v seksu, ki so najbolj primerne za ženske v menopavzi

Vir: zena.net.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152