Zadovoljna.si
Zaljubljen par v postelji - 2

Seks

Najpogostejši spolni fetiši, ki jih lahko preizkusite tudi same

Zadovoljna.si
2023-09-30 05:00
0

Mnogi pari po nekem času zapadejo v rutino, spolni odnosi pa jim ne prinašajo več toliko veselja in zadovoljstva, kot so jim ga včasih. Nekateri se odločijo, da bodo težavo rešili tako, da v spalnici preizkusijo nekaj povsem novega ...

Fetiši na splošno predstavljajo posebne spolne vzburjenosti ali privlačnosti do predmetov, situacij ali delov telesa, ki niso običajno povezani s spolnim vzburjenjem. Ti fetiši so zelo raznoliki in se razlikujejo od osebe do osebe. Lahko vključujejo različne predmete in druge pripomočke za igranje vlog.

Nekateri ljudje razvijejo fetiše že v zgodnjem otroštvu ali mladostništvu, medtem ko se drugi morda začnejo zavedati svojih fetišev pozneje v življenju. Fetiši so lahko del običajnega spolnega življenja, zato jih lahko vključite v svoje spolne odnose s partnerjem, nekateri pa fetiše izvajajo zgolj v obliki samozadovoljevanja.

Pomembno je razumeti, da so fetiši povsem naraven del človeške spolnosti in da v tem ni nič sramotnega, ključnega pomena pa je, da se o njih komunicira s partnerjem, če jih želimo vključiti v svoje intimno življenje.

Prednosti in slabosti spolnih odnosov po 40. letu
Preberi še
Prednosti in slabosti spolnih odnosov po 40. letu

Bondage 

Gre za vrsto dejavnosti, pri kateri je partner omejen s stvarmi, kot so vrv, lepilni trak ali pasovi. Pri tem fetišu je ključna povezanost in zaupanje v partnerja, odnos pa lahko vključuje tudi fizično kaznovanje. Čeprav se omenjene dejavnosti lotevajo mnogi pari v želji, da bi popestrili svoje spolno življenje, pa je pomembno, da se zavedamo, da je treba ta fetiš uporabljati previdno, saj lahko za nekatere postane neprijeten in fizično ogrožajoč. 

Nikar ne pozabite na varno besedo, ki jo lahko partner uporabi, ko želi, da se igra prekine. 

Ne pozabite na varno besedo!
Ne pozabite na varno besedo!FOTO: Aljoša Kravanja

Ogledala

Gre za fascinacijo nad ogledali, natančneje za gledanje samega sebe v spolnih situacijah. Osebe s tem fetišem imajo navadno poleg postelje ogledalo. Te osebe torej uživajo v seksu pred ogledalom ali pa masturbirajo v lasten odsev. 

Davljenje

Gre za igro dominacije in podreditve. Ena izmed oseb se podredi drugi, ko jo ta med seksom prime za vrat in prične z davljenjem. Nikar ne pretiravajte!

Mnogi pari se v času zveze odločijo, da raziščejo omenjeni fetiš, toda pomembno je, da se s partnerjem o tem pred začetkom pogovorite. 

Jahačica: 'Moža ni motilo, da mi prihaja samo v enem položaju'
Preberi še
Jahačica: 'Moža ni motilo, da mi prihaja samo v enem položaju'

Igranje vlog 

S partnerjem vnaprej načrtujta zgodbo, nato pa se vživita v vloge, ki sta si jih izbrala (npr. učitelj in poredna šolarka, ki si želi izboljšati svojo oceno). 

S partnerjem vnaprej načrtujta zgodbo, nato pa se vživita v vloge, ki sta si jih izbrala.
S partnerjem vnaprej načrtujta zgodbo, nato pa se vživita v vloge, ki sta si jih izbrala.FOTO: Profimedia

Opazovanje

Ta fetiš vključuje sporazumno opazovanje drugih med slačenjem, občevanjem ali drugimi spolnimi dejanji. Tega ne smemo zamenjevati z vohunjenjem za ljudmi brez njihove privolitve, kar je vsekakor neprimerno, da ne omenjamo, nezakonito

Namesto tega partnerja opazujte med samozadovoljevanjem, skupaj lahko obiščeta striptiz klub, lahko pa si skupaj ogledate nekaj vročih videoposnetkov.

Kaj se zgodi v telesu med orgazmom?
Preberi še
Kaj se zgodi v telesu med orgazmom?

Igra občutkov 

Najpomembnejše pri tem fetišu je, da je vključeno celotno telo, in ne le genitalije. Igra občutkov lahko vsekakor vključuje tudi genitalije, toda veliko pozornosti se nameni tudi drugim delom telesa. Pomagamo si lahko z masažo ali pa z uporabo ledenih kock in voska, nekatere pa privlači celo žgečkanje. 

Pomagate si lahko z raznimi predmeti.
Pomagate si lahko z raznimi predmeti. FOTO: Dreamstime

Elektrostimulacija 

Gre za podmnožico zgoraj navedene igre. Elektrostimulacija vključuje ustvarjanje vznemirjenja z občutkom električnega udara. Pri tem se uporabljajo igrače oz. naprave, ki nas na rahlo stresejo. 

Uporaba tega fetiša zahteva izkušnje in začetniki morajo biti zelo dobro obveščeni in pripravljeni. Ne pozabite, da se večina teh iger izvaja zgolj pod pasom, saj je elektrostimulatorje treba držati stran od srca

Zakaj nekatere ženske nikoli ne doživijo vaginalnega orgazma?
Preberi še
Zakaj nekatere ženske nikoli ne doživijo vaginalnega orgazma?

Starostna igra

Starostna igra je vrsta fetiša, ki se nanaša predvsem na izmenjavo moči. Partnerja se v tem primeru lahko pretvarjata, da sta drugačne starosti, kot sta v resnici. Pogosta kombinacija je igra odraslega in otroka. V tem primeru 'starejša oseba' za mlajšo skrbi kot za malčka ali novorojenčka, kar pomeni, da je oseba, ki izbere, da bo igrala mlajšo osebo, podrejena. 

Tega ne smemo zamenjevati z avtonepiofilijo, kjer oseba uživa, ko se pretvarja, da je dojenček.

Manualni fetiš

V tem primeru neko osebo še posebej privlačijo roke oz. prsti. Ta fetiš sam po sebi ni tako zelo nenavaden, saj so roke pomembno spolno orodje. Mnogi pogosto sanjajo ali fantazirajo o tem, da jih nekdo boža po vsem telesu, zato je osredotočenost na roke le nekaj korakov stran od običajnega spolnega užitka. 

Če vas ali vašega partnerja privlačijo roke, se dogovorite, kako jih boste med seksom postavili v ospredje.

Če vas ali vašega partnerja privlačijo roke, se dogovorite, kako jih boste med seksom postavili v ospredje.
Če vas ali vašega partnerja privlačijo roke, se dogovorite, kako jih boste med seksom postavili v ospredje.FOTO: Shutterstock

Fetiš na stopala

To pomeni, da neko osebo stopala spolno vzburjajo. Osebe s tem fetišem lahko pritegne že, da vidijo stopala v določeni obutvi, kot so na primer visoke pete, morda pa uživajo v interakciji s stopali, vključno z masiranjem ali sesanjem prstov, spet druge pa privlači že sveža pedikura.

Somnofilija

Gre za fetiš, pri katerem ljudi privlači odnos z osebo, ki spi ali pa je v nezavestnem stanju. Tudi ta vrsta fetiša vključuje izmenjavo moči, pri čemer je budna oseba v dominantnem položaju

Ne pozabite, da je tudi tu ključnega pomena privolitev!

Kakšna je razlika med ljubljenjem in seksom?
Preberi še
Kakšna je razlika med ljubljenjem in seksom?

Sadizem 

Sadizem običajno definiramo kot vznemirjenost ob misli na povzročanje bolečine. Ljudje, ki to prakticirajo, opisujejo bolečino kot zelo intenzivno izkušnjo. Ta bolečina naj bi vodila v naval endorfina. Če nekdo uživa v sadizmu, je najbolje, da najde partnerja, ki je mazohist (tisti, ki uživa v trpljenju bolečine).

Laktofilija

V tem primeru se lahko oseba vzburi že samo, ko gleda žensko, ki doji, nekatere pa vzburja, ko sami pijejo to mleko. S tem precej nenavadnim početjem se ukvarjata tudi Rachel Bailey in njen mož Alexander, ki sta z javnostjo delila svojo zgodbo, preberete pa jo lahko TUKAJ!

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Fetiše lahko tudi same vključite v svoje spolno življenje.
Fetiše lahko tudi same vključite v svoje spolno življenje. FOTO: Dreamstime
Šokirala z izpovedjo: 'Moža dojim in še nikoli ni bil tako zdrav'
Preberi še
Šokirala z izpovedjo: 'Moža dojim in še nikoli ni bil tako zdrav'

Vir: miss7zdrava.24sata.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 152