Zadovoljna.si
Spolnost-1

Seks

Kaj je mavrični poljub? Nekaterim parom se gnusi, drugim je seksi

Zadovoljna.si
17. 07. 2021 06.00
1

Ste že slišali za mavrični poljub? Gre za prav poseben poljub, mnenja glede njega pa so močno deljena. Medtem ko se nekaterim parom namreč zdi seksi in številni seksologi trdijo, da partnerja zbliža, pa se drugim gnusi že samo misel nanj.

Mavrični poljub vključuje izmenjavo telesnih tekočin, menstrualne krvi in ​​semena. Medtem ko so nekateri zgroženi nad samo idejo poljuba, pa spolna terapevtka Carolanne Marcantoni pravi, da lahko dejanja, ki vključujejo to, dejansko pomagajo ljudem, da se zbližajo. "Različne spolne izkušnje so lahko zabavne in vznemirljive, zato obstaja toliko različic seksa," pa pravi ginekologinja dr. Staci Tanouye. 

Mavrični poljub vključuje dve osebi, ki hkrati dajeta in prejemata oralni seks, medtem ko ima ženska menstruacijo. "Vrhunec je poljub, med katerim pride do mešanja menstrualne krvi enega partnerja s semenom drugega partnerja v ustih," pojasnjuje Tanouyeva. Mavrični poljub ustvari kombinacija krvi in ​​semena, oba partnerja pa morata prejeti oralni seks hkrati, kar pomeni, da začneta spolni odnos v položaju 69. Tako bo en partner končal s krvjo v ustih, drugi pa s semenom, potem ko bo partner ejakuliral. Nato se oba partnerja poljubita in ustvarita mavrični poljub.

Verjetno se zdaj marsikdo sprašuje, zakaj bi kdo to počel, a znano dejstvo je, da se nekaterim kri zdi seksi. "Nekaterim pa to niti najmanj ni všeč," pravi Carolanne, ki ugotavlja tudi to, da lahko to pri nekaterih parih okrepi vez. Trik je, da oba partnerja doživita orgazem približno ob istem času, tako da nikomur ni treba predolgo držati krvi ali semena v ustih. 

Ko gre za zdravstvena tveganja, ki jih prinaša mavrični poljub, ginekologinja opozarja, da so ta podobna tveganjem za prenos okužbe pri nezaščitenih spolnih odnosih. Tako lahko prenašate HIV, hepatitis, gonorejo, herpes, sifilis in klamidijo. Vse spolno prenosljive bolezni se lahko prenašajo skozi telesne tekočine med oralnim seksom in tveganja se lahko povečajo z izpostavljenostjo krvi.

Mavrični poljub vključuje dve osebi, ki hkrati dajeta in prejemata oralni seks, medtem ko ima ženska menstruacijo.
Mavrični poljub vključuje dve osebi, ki hkrati dajeta in prejemata oralni seks, medtem ko ima ženska menstruacijo.FOTO: Shutterstock

Vir: womenshealthmag.com

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493