Moški bi morali partnerici za božič pokloniti dovoljenje za varanje

J.V.
15.11.2019, 8:03
2
Seksologinja Wednesday Martin v svoji najnovejši knjigi, ki nosi naslov 'Untrue', raziskuje, kakšen odnos imajo moški in ženske do monogamije, zakaj je vse, kar vemo o ženskah, poželenju in nezvestobi, napačno in zakaj bi morali moški ta božič svojim partnericam podariti dovoljenje za varanje.

Že veste, s čim boste ta božič obdarili svojega partnerja? Če ste v preteklih letih unovčili že vse ideje, seksologinja Wednesday Martin svetuje, da bi morali moški pripadniki svojim srčnim izbrankam letos podariti dovoljenje za varanje. Da, prav ste slišali. 

"Zdaj vemo, da so dolgoletne zveze težje za žensko poželenje kot za moško," pravi. "Mnogi strokovnjaki zdaj verjamejo, da je monogamija za ženske težja kot za moške. Ta božič zato svoji ženi podarite nekaj, kar si resnično želi. Nekaj razburljivega. Dovoljenje za varanje." Po njenem mnenju bi morala partnerja skleniti dogovor, da lahko eden ali oba spita z drugimi ljudmi. 

PREBERI ŠE
Ljubezenske afere, za katere še niste slišali

Že veste s čim boste ta božič obdarili svojega partnerja?
Že veste s čim boste ta božič obdarili svojega partnerja?FOTO: Shutterstock

Martinova izhaja iz predpostavke, da šele zdaj začnemo pravilno razumeti žensko spolnost in pojasnjuje, da ženske v nasprotju s splošnim mnenjem, hitreje utrudijo svoje spolne partnerje kot moški in potrebujejo prav toliko spolne avanture in novosti kot moški kolegi. Če ne še več. Da bi podprla to teorijo, je uporabila vrsto nedavnih znanstvenih in družboslovnih raziskav, vključila je intervjuje s strokovnjaki o ženski nezvestobi na različnih področjih.

PREBERI ŠE
Ukazovalne ženske pozitivno vplivajo na zdravje svojega partnerja

"V eni od študij se je moško poželenje počasi zmanjševalo sedem let, medtem ko je žensko poželenje upadlo že v prvih štirih letih. In če smo prej vedno govorili, da je to zato, ker ženske nimajo tako rade seksa kot moški, so nam novi podatki pomagali razumeti, da to ne drži, ampak da so moški boljši pri hotenju tega, kar že imajo, ženske pa se vedno bolj borijo s starim in dobro poznanim partnerjem."

Martinova verjame, da je za spremembo dojemanja ženskega spolnega poželenja, krivo tudi gibanje #MeToo. "Ženska spolnost je nekoč pomenila, da je ženska seksi za moškega. Vsaj tako je bilo v Hollywoodu in tam, kjer so imeli moški moč." Zdaj pa po zaslugi gibanja, ki je zavzelo svet, po zaslugi aktivistov in novinarjev, žensko seksualnost vidimo kot nekaj samosvojega, in ne kot podaljšek moškega poželenja. 

Martinova verjame, da je za spremembo dojemanja ženskega spolnega poželenja, krivo tudi gibanje #MeToo.
Martinova verjame, da je za spremembo dojemanja ženskega spolnega poželenja, krivo tudi gibanje #MeToo.FOTO: iStock