Zadovoljna.si
Spolnost-6

Seks

Poze v seksu, ki so najbolj primerne za ženske v menopavzi

Zadovoljna.si
26. 10. 2023 05.00
0

Raziskave so pokazale, da imajo ženske, ki so spolno aktivne, same ali s partnerjem, blažje simptome menopavze kot tiste, ki niso. V nadaljevanju razkrivamo, katere poze so najbolj primerne za ženske v tem obdobju življenja.

Nekatere ženske trdijo, da še vedno uživajo v seksu, tudi po tem, ko vstopijo v menopavzo, vendar pogosto na drugačen način kot prej, saj je zaradi zmanjšane ravni estrogena spolni odnos za njih lahko boleč. 

To lahko povzroči, da vaša vagina postane manj elastična in bolj suha. Če imate manj estrogena, ste lahko tudi bolj nagnjeni k okužbam sečil, ki lahko povzročijo dodatno nelagodje v nožnici. Mnoge ženske se ob tem sprašujejo, kako lahko ohranimo zdravje tega področja, ko enkrat vstopimo v obdobje menopavze?

Strokovnjaki pravijo, da so eden izmed najboljših načinov za ohranjanje zdravja tega področja po menopavzi redni spolni odnosi. Ti namreč povečajo pretok krvi v maternici, kar pomaga ohranjati elastičnost vagine. 

Zakaj bi morali vedno jesti pred seksom?
Preberi še
Zakaj bi morali vedno jesti pred seksom?

Da bi se izognile morebitni bolečini, smo za vas pripravili nekaj idej za spolne položaje, ki jih lahko preizkusite in popestrite ali pa znova oživite svoje spolno življenje. Strokovnjaki namreč pravijo, da je sprememba pogosto koristna. Spreminjate lahko že samo kot telesa ali medenice, kar lahko naredi penetracijo veliko lažjo in udobnejšo. 

Spreminjate lahko že samo kot telesa ali medenice, že samo to lahko naredi penetracijo veliko lažjo in udobnejšo.
Spreminjate lahko že samo kot telesa ali medenice, že samo to lahko naredi penetracijo veliko lažjo in udobnejšo. FOTO: Dreamstime

Prevzemite pobudo in bodite na vrhu

Nekatere ženske, v času menopavze ali v postmenopavznem obdobju, se med spolnim odnosom pritožujejo nad bolečino globoko v vagini blizu materničnega vratu. Če ste na vrhu, lahko nadzorujete globino penetracije, zato se usedite z rahlo pokrčenimi nogami in se namestite v položaju, ki rahlo spominja na tako imenovan položaj lotosa. Omenjeni položaj je nekaterim ženskam všeč tudi zato, ker zagotavlja bolj intimno izkušnjo.

Partner naj zavzame položaj za vami 

Ta položaj omogoča stimulacijo klitorisa med seksom, kar lahko naredi stvari še veliko bolj prijetne. Za ta položaj boste morda potrebovale nekaj več moči v rokah, vendar se lahko po potrebi podprete z blazinami pod trebuhom ali komolci.

Zato bi morale vsako noč spati popolnoma gole
Preberi še
Zato bi morale vsako noč spati popolnoma gole

Misijonarski položaj s podloženim spodnjim delom hrbta

Če sta vaša glavna skrb suhost in bolečina med seksom, poskusite s prilagojenim misijonarskim položajem. Lezite na hrbet, pod spodnji del hrbta pa podložite blazino ali dve. Ta položaj dvigne vašo medenico in olajša penetracijo. Uporabite lahko tudi lubrikant.

Oralni seks je še vedno seks 

Če je penetracija preveč boleča, poskusite z oralnim seksom. Če se partner seveda strinja. Lahko se izmenjujeta, lahko pa celo preizkusita pozo 69.

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Če je penetracija preveč boleča, poskusite z oralnim seksom.
Če je penetracija preveč boleča, poskusite z oralnim seksom.FOTO: Shutterstock
Kako pogosto bi morali biti intimni glede na starost?
Preberi še
Kako pogosto bi morali biti intimni glede na starost?
To je razlog, da imajo nekateri raje seks kot resno zvezo
Preberi še
To je razlog, da imajo nekateri raje seks kot resno zvezo

Vir: miss7zdrava.24sata.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493