Zadovoljna.si
Zaljubljen par

Seks

Znanstveniki odkrili, pri kateri starosti so ženske najbolj aktivne v spalnici

Zadovoljna.si
09. 01. 2024 05.00
0

Mnoge menijo, da so svoj spolni vrhunec dosegle nekje v 20. letih, a v resnici gre za zmotno prepričanje.

Ko so ženske v svojih 20., si običajno še niso ustvarile družine, nimajo veliko obveznosti in se pogosto še šolajo ali šele dobro vstopajo v poslovni svet. So mlade, lepe in pokajo od samozavesti. Njihovo družabno življenje je v tem obdobju zelo pestro, zato je logično, da ni nič drugače tudi pri spolnem življenju, kajne?

No, ni čisto tako. Pred nekaj leti je bila namreč izvedena raziskava, v kateri je sodelovalo 2600 žensk, udeleženke pa so bile razdeljene v 3 kategorije, glede na starost. V prvi skupini so bile ženske v starosti do 23 let, v drugi so bile tiste, ki so bile stare med 23 in 36 let, in v tretji skupini pa so bile starejše od 36 let.

Spolnost po 40. letu: zrelost, svoboda in nove priložnosti
Preberi še
Spolnost po 40. letu: zrelost, svoboda in nove priložnosti

Ko so ženske vprašali, kako se počutijo glede lastne privlačnosti, je osem od 10 žensk v skupini nad 36 let odgovorilo, da se trenutno počutijo bolj seksi kot kdaj koli prej. Nasprotno pa so le štiri od 10 žensk v 'srednji skupini' in sedem od 10 žensk, mlajših od 30 let, povedale enako.

Potem je tu še vprašanje, ki se je nanašalo na orgazme, rezultati pa so pokazali, da tudi po številu in pogostosti doživetih vrhuncev prednjačijo ženske v skupini starejših od 36 let. Šest od 10 žensk v starostni skupini nad 36 let pravi, da pogosteje doživijo orgazem in to čutijo intenzivneje kot takrat, ko so bile mlajše. Po drugi strani pa je enako izjavilo le pet od 10 žensk, mlajših od 36 let.

Mnoge menijo, da svoj spolni vrhunec doživijo v svojih dvajsetih, a gre za zmotno prepričanje ...
Mnoge menijo, da svoj spolni vrhunec doživijo v svojih dvajsetih, a gre za zmotno prepričanje ...FOTO: Shutterstock

Na vprašanje, koliko časa naj bi trajal idealen seks, je vsaka tretja ženska odgovorila, da bi si želela, da bi trajal dlje, kot trenutno traja v njihovem življenju, vsaka 10. pa je priznala, da bi si želela, da bi igre pod rjuhami trajale manj časa. 

Raziskovalci so udeleženke vprašali tudi, kako pogosto seksajo. Manj kot tretjina jih je odgovorila, da imajo spolne odnose v povprečju dvakrat na teden, več kot petina pa jih je intimnih trikrat na teden. Potem so tu še ženske, ki so intimne zgolj enkrat na teden, tudi teh je manj kot petina. 

Znaki, ki razkrivajo, da je vaš partner sebičen v postelji
Preberi še
Znaki, ki razkrivajo, da je vaš partner sebičen v postelji

Zdi se, da večina žensk verjame, da je monogamija najboljša življenjska izbira. Kar 81 odstotkov sodelujočih je namreč dejalo, da verjamejo, da bi lahko imeli odlično dolgoročno spolno življenje z zgolj eno osebo.

Rezultati omenjene raziskave kažejo na to, da ženske z leti vedno bolj spoznavamo svoje telo, hkrati pa smo bolj samozavestne. Posledično je tudi njihovo spolno življenje toliko bolj pestro in zadovoljujoče. 

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Mnoge menijo, da svoj spolni vrhunec doživijo v 20. letih, a gre za zmotno prepričanje.
Mnoge menijo, da svoj spolni vrhunec doživijo v 20. letih, a gre za zmotno prepričanje. FOTO: Dreamstime
3 lekcije, ki vam bodo prav prišle med rjuhami
Preberi še
3 lekcije, ki vam bodo prav prišle med rjuhami
Tako seks za eno noč vpliva na našo psiho
Preberi še
Tako seks za eno noč vpliva na našo psiho

Vir: zena.net.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368