Zadovoljna.si
Zapeljiva ženska

Osebna rast in odnosi

Stara sem 30 let, nimam fanta in se imam super!

J.V.
10. 10. 2018 09.28
1

»Stara sem 32 let, nimam fanta, nimam otrok, nimam redne službe, nikoli je nisem imela, nimam kredita in nimam plana imeti otrok. Tako, zdaj veste. Tudi takšni živimo in ne boste verjeli, se imamo prav super,« je v svojem razmišljanju, ki smo ga pred kratkim objavili na naši spletni strani, zapisala Katarina Benček. In ni edina. Statistike kažejo, da število samski ljudi raste in sodeč po raziskavah, so prav te osebe velik plus vsakega mesta. Kdo bi namreč hodil na različne dogodke, večerne zabave in prireditve, če njih ne bi bilo? Osebe, ki nimajo partnerja, se namreč veliko več družijo in hodijo ven, medtem ko vezani večino svojega prostega časa preživljajo doma. Zakaj torej takšna panika? Zakaj je samsko življenje še vedno tako stigmatizirano?

Nikoli ne bodite z nekom v zvezi samo zato, da lahko rečete, da imate partnerja.
Nikoli ne bodite z nekom v zvezi samo zato, da lahko rečete, da imate partnerja. FOTO: iStock

Čeprav biti samska pri 30. danes ni več nič nenavadna, nit slabega, pa še vedno obstajajo številni predsodki in vprašanja okoli tega. Razlogi za samsko življenje so različni. Nekateri so prepričani, gre za izbirčnost, same pa veste, da je to zato, ker ste raje same, kot v zvezi, ki vas ne osrečuje. Morda pa ste pravkar končale dolgoletno zvezo, ali pa enostavno še niste spoznale pravega moškega. Ne glede na to kakšen je razlog, pomembno je, da se tudi v tem obdobju držite določenih 'pravil'.

Ne znižujte standardov

Nikoli ne bodite z nekom v zvezi samo zato, da lahko rečete, da imate partnerja. Vprašanja, kot je 'Imaš fanta?', pritiski družbe, da bi morali biti do 30. leta vsi zvezi, poročeni in z otroki, tik takanje biološke ure, na kar vas ob vsakem obisku spomni ginekolog ... Vse to včasih postane preveč in zaradi tega je veliko parov, ki skupaj niso srečni, a vseeno vztrajajo v zvezi, saj se preveč bojijo biti sami. Nikoli ne bi smele pristati na nekaj, kar vas ne osrečuje, saj s tem svetu sporočate, da se nimate rade, česar si zagotovo ne želite. Ne zadovoljite se z zvezo, ki je povprečna in ne izgubite upanja v to, da boste našle nekoga, ki vas je vreden in ve njega.

'Stara sem 32 let, nimam fanta, nimam otrok, nimam redne službe ...'
Preberi še
'Stara sem 32 let, nimam fanta, nimam otrok, nimam redne službe ...'
Uživajte v svobodi, ki jo nudi samsko življenje in počnite stvari, ki vas osrečujejo.
Uživajte v svobodi, ki jo nudi samsko življenje in počnite stvari, ki vas osrečujejo.FOTO: iStock

Izkoristite ta čas za zase

Ker ste samske imate vso svobodo na tem svetu, da počnete kar želite in se osredotočite nase. To je tudi obdobje za duhovno rast, saj se lahko osredotočite nase, na to kaj si želite, s kom se želite družiti, kaj želite početi v življenju. Svetujemo vam, da ta čas maksimalno izkoristite, vlagate vase in v svojo prihodnost. Uživajte v druženjih s prijatelji, potujte, poiščite si nove hobije, vpišite se na jezikovni ali plesni tečaj, ... To je čas, ki ga lahko izkoristiš za aktivnosti, za katere sicer ne bi imela časa, če bi imela otroke in moža. Nenazadnje pa na plesnem tečaju lahko tudi nekoga spoznate ...

Stvari se lahko spremenijo v trenutku

Nikoli ne pozabite, da se lahko stvari v spremenijo v trenutku. Ne glede na to, ali ste samske komaj en dan ali pa deset let, ljubezen se lahko zgodi kadar koli in ponavadi takrat, ko najmanj pričakujemo.

Postanite oseba, s katero bi si želele biti v zvezi

Ne glede na to, kako klišejsko se sliši, da se moramo naučiti imeti radi, konec dneva, ko potegnemo črto, to drži kot pribito. Pomembno je, da se zavedate, koliko ste vredne, da se ne zadovoljite z manj in izoblikujete osebnost, zaradi katere se boste v svoji koži dobro počutile. Ko se boste zavedale svojega seksapila, boste še bolj privlačne, obenem pa vedno tudi povejte in pokažite, kaj boste tolerirale in česa ne.

To je razlog, zakaj so ženske pri 30 letih samske
Preberi še
To je razlog, zakaj so ženske pri 30 letih samske
Naučite se imeti rade.
Naučite se imeti rade.FOTO: iStock

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 324