Zadovoljna.si
Prijatelja samo za seks

Odnosi

Tako ženska obdrži moškega

V.H.
09. 03. 2021 07.11
0

Zaljubljena ženska je nekaj najboljšega, kar se lahko zgodi moškemu, če jo ljubi tudi on. A lažje je ljubiti žensko, ki ve, kaj pomeni ljubiti in razume svojega moškega tudi v stvareh, v katerih sta si mogoče popolnoma različna. Številne romantične vsebine, filmi in pravljice, so nas že od nekdaj učili, da prava ljubezen premaga vse ovire, a se pri tem ne zavedamo, da mnoge od njih postavimo pravzaprav sami.

Odločitev za ljubezen je svobodna izbira, na kar v odnosu vse prevečkrat pozabimo, saj si ga hočemo prikrojiti po svoje, po naši podobi in predstavi, ki jo imamo. Ljubezen ni vedno samo to, kaj vidimo ali hočemo, saj smo pri tem večkrat osredotočeni le na to, kako nas morajo ljubiti drugi, pri tem pa pozabimo ali pa se sploh ne oziramo na to, kako ljubimo sami. Če res hočemo, da bi se ljubezen v odnosu nadaljevala in trajala, kot si želimo, torej v dvojini, jo moramo včasih osvoboditi naših zakoreninjenih predstav, enostranskih zahtev ali želja.

Ne podarite jim samo svoje ljubezni, ampak tudi razumevanje.
Ne podarite jim samo svoje ljubezni, ampak tudi razumevanje. FOTO: Dreamstime

Kaj si želi moški od svoje ženske? 

Naša pričakovanja so že sama po sebi različna, a vseeno obstajajo tudi tista, ki se jim moški ne morejo v celoti odpovedati. In težko se jim bodo odpovedali tudi, če vas še tako neizmerno ljubijo, zato jim nikar ne vzemite tega, kar najbolj potrebujejo – vaše ljubezni in razumevanja.

Ne posegajte v njegov osebni prostor 

Občasni umik ne pomeni nič drugega kot to, da si je moral vzeti malo časa tudi zase, saj je to čas, ki mu ogromno pomeni, v katerem lahko v miru razmišlja, se mogoče druži s prijatelji in počne to, kar ga še veseli, poleg vas, v njegovem življenju. A to ne pomeni, da vas ima manj rad, saj vas zaradi tega samo še bolj pogreša, zato ne posegajte v njegovo varno zavetje, v pomemben del njegove svobode, ki jo potrebuje bolj kot v tistem trenutku verjetno vi potrebujete njega. Dovolite mu, da je v vašem objemu, ker hoče biti in ne zato, ker ste ga vi prisilili. In tako se bo le še raje vračal v vaš objem, v katerem bo hotel iskreno tudi biti.

Izogibaj se nepotrebnim dramam

Nepotrebne drame nikoli ne prinesejo nič dobrega, ampak dodobra lahko zamajajo tudi vajine temelje. Zaradi glasnih predstav in dramskih vložkov boste lahko prej ali slej ostale same, saj je težko ljubiti žensko, ki se neprestano prepušča svojim primarnim nagonom, impulzom in vedno trmasto vztraja pri svojem. Na tak način mu boste po nepotrebnem jemale energijo, voljo in mu vzbudile dvome, če ste res vi tista ženska, ki jo hoče v resnici ljubiti. Prav tako se izogibajte opravljanju drugih, še posebej, če za to nimate prave podlage, saj s tem kažete, kako nesamozavestne ste pravzaprav same.

Z odkritim pogovorom lahko sproti rešita marsikatero težavo.
Z odkritim pogovorom lahko sproti rešita marsikatero težavo.FOTO: Dreamstime

O problemih komuniciraj jasno in odkrito

Pozabite na dolge monologe, v katerih boste izpostavile tisoč in en problem, a izpustile vse tisto, kar je v resnici narobe. Kuhanje mule, glasno pomivanje posode in stavki v stilu nič ni narobe ne bodo rešili problema. On želi vedeti, kaj vas muči in kaj se dogaja z vami, a morate mu to tudi povedati, po možnosti direktno, iskreno in brez ovinkarjenja. Le na tak način vas bo lahko razumel, s tem pa mu boste dale priložnost, da tudi sam kaj spremeni na bolje, mogoče celo popravi ali razjasni nastali nesporazum.

Zaupanje in zvestoba

Moškemu zvestoba ogromno pomeni, saj kaže na to, koliko ga spoštujete, zato mu izkazujte spoštovanje, kot ga on izkazuje vam. To vključuje zvestobo, tako glede varanja kot vašo podporo v družbi ali pri delu, ki ga opravlja. Prav tako se ne pustite zapeljati čustvom, če so neutemeljena, na primer ljubosumju, saj bo pretirano ljubosumje le skrajšalo rok vajine ljubezni, sočasno pa ste s tem pokazale, da v resnici same dvomite v vajino ljubezen.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493