Zadovoljna.si
Zaljubljen par - 2

Seks

Toliko časa naj bi trajal idealen seks!

Brane Kastelic
22. 12. 2017 13.57
8

Ne, ne, ne, brez skrbi, ne bomo spet o njegovem malem visočanstvu penisu, imel pa bo zvezdniško vlogo v razmišljanju o tem, koliko časa mora vzdržati v glavni igri, da bi bile kritičarke zadovoljne z njim in ga nagradile s pohvalami. To je verjetno dolžina, ki moške najbolj skrbi, posebej na začetku kariere, po daljši abstinenci in med premierami, ki prinašajo dodatno vzburjenje. Pa kakšen (pre)zgodnji izliv tudi.

Zaljubljen par - 2
Zaljubljen par - 2FOTO: Thinkstock

O tem koliko časa naj bi trajal seks, je bilo napisano že na tone besed. Tudi sam sem o tem že pisal na dolgo in na kratko. Ker seks označuje marsikaj, bodimo natančni: v mislih imam dolžino, trajanje spolnega občevanja, torej čas od trenutka, ko on ali ona vtakneta sabljo v nožnico, pa do trenutka, ko se sablja skrha, zlomi, zmehča. Ker je njemu prišlo. Lepo in kavalirsko je, če se to zgodi po njenem orgazmu, dveh, treh … Odvisno od tega, ali doživlja enega samega, ali kot se dogaja nekaterim srečnicam, krajšo ali daljšo nanizanko orgazmov. Koliko časa naj bi torej trajalo občevanje, da bi ga lahko razglasili za popolnega? Najbolj enostaven in najboljši odgovor je: dovolj dolgo, da pride obema, najprej njej, potem njemu. Tako imenovani sočasni orgazmi so cenjeni. Osebno mislim, da imajo določeno romantično vrednost, vendar so precenjeni. Nekateri imamo raje ločene orgazme, delno zato, ker potem uživamo v najmanj dveh orgazmih, njenem in svojem, in ker lahko medtem ko čakata na tvojega, njej pride še enkrat, dvakrat …

Je dolg seks lahko dolgočasen?

Drugače je razprava o trajanju občevanja približno enako nesmiselna, kot je trajanje govora. Včasih je kratek govor veliko boljši od dolgega. Dolžina ne zagotavlja kakovosti. Dolgi govori se skoraj vedno vlečejo. Ker se ponavljajo in ker izgubljajo intenzivnost, prodornost in fokus? Se lahko to zgodi tudi občevanju? Lahko, lahko … Najdaljši uradno zabeležen koitus je trajal 23 ur in 15 minut, vendar zanj ni poskrbel človeški par, ampak par kač – klopotač. Najkrajši seks imajo še vedno komarji, ki opravijo v treh sekundah. To pomeni, da so hitrejši od Borisa Beckerja, ki je – tako on – pred leti postal oče hčerki Ani v sobici za čistila londonske restavracije Nobu, v kateri ga je alžirsko-ruska manekenka-natakarica Angela Armakova tako zelo vzburila, da je opravil v petih (ja, v 5-tih) sekundah. Sam se je izgovarjal na pijanost (!?).

Zaljubljen par v postelji - 5
Zaljubljen par v postelji - 5FOTO: iStock

Najdaljši človeški seks – 15 ur

Najdaljši človeški neprekinjeni koitus je uradno zabeležil dr. Vernon Coleman. Trajal naj bi petnajst ur, občevala pa sta legendarno poredna hollywoodska zvezda Mae West in eden izmed njenih ljubimcev, ki se je kljub rekordu v zgodovino zapisal samo kot Ted. Veliko pred njim je bil kralj seksa čisto pravi kralj Fatafehi Paulah. Kraljeval je na pacifiškem otoku Tonga. Ko je kapitan Cook leta 1777 obiskal kraljestvo Tonga, mu je tedaj osemdesetletni kralj zaupal, da ima v svojem kraljestvu samo on pravico razdevičevati device. Kar je pomnil, jih je razdevičil od osem do deset na dan. To naj bi pomenilo, da je seksal s približno 37.000 devicami. Ta pa se je namučil, blagor njemu! Če bi živel danes, bi verjetno igral košarko v NBA, vendar na toliko devic ne bi mogel računati (fantje v tej ligi “ljubijo” veliko punc, največ, menda 10.000 jih je Wilt Chamberlain).

John zadovoljil 55 žensk, Houston 620 moških

Ste pomislili, da je eno seksati ure in ure z eno in isto osebo ter nekaj povsem drugega z osmimi do desetimi različnimi na dan? Prav imate. To verjetno potrjuje novodobni pornozvezdnik John Dough, ki je v enem dnevu zadovoljil 55 žensk. Vrli John verjetno ne bi niti opazil, če bi mu vmes podtaknili kakšno nočno omarico. Noben moški pa ne more zmagati v tej neenakopravni tekmi, v kateri je velika zmagovalka ženska z imenom Houston. Ta je na predvečer novega milenija, leta 1999, v desetih urah s koitusom do orgazma pripravila neverjetnih 620 moških.
A ker nas ne zanimajo sekscentriki in rekorderji … Ugledna medicinska revija Journal of Sexual Medicine je na podlagi mnenj seks strokovnjakov ugotovila, da je “optimalna dolžina koitusa” od tri do trinajst minut, kar je velik časovni razpon. Najbolj odmevna ugotovitev raziskave med celo petdesetimi seks strokovnjaki je bila, da občevalni maratoni ne zanimajo tako rekoč nikogar. Vprašana petdeseterica poklicanih pa je tako razvrstila trajanje občevanja: od 1 do 2 minuti – prekratko, od 3 do 7 minut – zadostno, od 7 do 13 – zaželeno, od 13 do 30 minut – predolgo.

Par - 15
Par - 15 FOTO: Profimedia

Ste se že kdaj "štopali" trajanje občevanja?

Če začneta moški ali ženska med seksom gledati na uro, to ni najboljše znamenje … Naj vprašanje postavim drugače: pogledate na uro, ko začnete seksat’, in potem, ko nehate seksat’? Jaz ne! Razen, če prihaja njen mož … Boljše vprašanje, kot koliko minut mora trajati seks, da je dober, je: kdaj je seks najboljši? Po mojem je najboljši takrat, ko oba nenadoma zagrabi nepopisno poželenje, ki ga ni mogoče pogasiti drugače kot s takojšnjim ali vsaj čimprejšnjim eksplozivnim seks ekspresom na najbližji možni “lokaciji”, na kateri morda ni možnosti ali časa za ponovitve. Takšen urgentni seks je navadno kratkotrajna zadeva, ki se zdi toliko krajša, ker je predigra, vsaj fizična, navadno zelo kratkotrajna, ker se je dogajala in zgodila v našem najpomembnejšem spolnem organu, ki seveda ni med nogama, ampak med ušesi.  Vsak drug seks pa doseže “dobroto” – zelo enostavno povedano – takrat, ko se naseksaš. Glavno je, da se eden ne naseksa prej kot drugi. Najbolj žalostno je seveda, če se moški naseksa prej kot ženska.

Ljudje smo različni

Nekateri se naseksajo po treh minutah, nekateri po tridesetih minutah, nekateri po treh urah. Ljudje se ponavadi naseksajo, ko jim pride. So moški in ženske, ki so več kot zadovolj(e)ni po enem orgazmu in tem je dejansko vseeno, ali koitus traja 3 ali 13 minut. So ženske in moški, ki po prvem orgazmu izgubijo zanimanje za seks, ter so ženske in moški, ki imajo prvi orgazem za ogrevanje. Posebej ženske ste tako zelo orgazmično različne. Pa to je že druga zgodba … Kratek in dolg koitus sta lahko dobra ali slaba, res pa je, da je večja verjetnost, da se bo ponesrečil (pre)kratek kot (pre)dolg. Pri dolgem zanjo neorgazmičnem seksu ima moški vsaj izgovor, pri kratkem pa je … najbolje, da je čisto tiho. Vsak, ki traja od pet do deset minut, je dober (če se konča z orgazmom obeh), vendar se mi zdi enostavno škoda seksati tako malo časa, kadar se nam nikamor ne mudi. Zdaj pa ste na vrsti vi, od blitzkriekerjev do maratoncev. Z minutami na dan!
 

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493