Zadovoljna.si
Moški in ženska v postelji - 4

Seks

V teh dneh imajo ženske večjo željo po seksu in za to obstaja odličen razlog

J.V.
10. 01. 2018 10.05
7

Dan pred menstruacijo je idealen termin za seks za vse pripadnice nežnejšega spola, ki si želijo doživeti nepozaben vrhunec. Ameriška seksterapevtka Laurie Watson trdi, da je to dan, ko je klitoris najbolj občutljiv na dotik, maternica pa je zaradi prihajajočega mesečnega perila pripravljena na močnejše krče.

Par v postelji - 4
Par v postelji - 4FOTO: iStock

»Dajte priložnost seksu, čeprav so to dnevi, ko se ne počutite najbolje,« pravi Watsonova in dodaja, da vas bo 'akcija' med rjuhami sprostila in spravila v boljše razpoloženje.

Ob katerih dneh imajo ženske pripadnice večjo željo po seksu in močnejše orgazme, je pokazala tudi raziskava, ki so jo izvedli na univerzi v Virginiji. Sodeč po njenih rezultatih bi morala vsaka ženska bolj natančno spremljati svoj menstrualni ciklus, saj naj bi večina na sredini ciklusa doživljala bolj intenzivne orgazme.

V raziskavi je sodelovalo 115 žensk, starih od 23 do 45 let, podobne izsledke pa so dobili tudi švedski raziskovalci, ki so odkrili, da je pretok krvi v intimnem področju največji med ovulacijo, kar privede do močnejših orgazmov. »Med ovulacijo maternica spreminja svoj položaj. Lahko bi rekli, da ta postane udobnejši, zaradi česar so boljši tudi spolni odnosi,« je dejal dr. Jamie Knopman.

Večja želja po seksu je povezana s časom pred menstruacijo, predvsem enim tednom pred začetkom krvavenja. »Takrat nivo testosterona pri ženski pada, poveča pa se njihov libido, ker se zidovi maternice odebelijo.«

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493