Zadovoljna.si
Mila Peršin

Varna in Zadovoljna

Saška: 'Ko se vračam od prijateljev, skoraj nikoli ne grem peš'

M.S
09. 07. 2024 05.00
0

V sklopu projekta Varna in Zadovoljna smo se pogovarjali z igralci serije Skrito v raju, ki so z nami delili svoje občutke glede varnosti.

V sklopu projekta Varna in Zadovoljna smo se pogovarjali z igralci serije Skrito v raju, ki je to pomlad navduševala raznoliko občinstvo na POP TV. Pogovarjali smo se z mnogimi igralci iz serije, ki so z nami delili svoj pogled na občutek varnosti. V okviru projekta smo na naši spletni strani Zadovoljna.si izvedli anketo, v kateri smo naše bralke in bralce povprašali, ali se počutijo varno, ko se zvečer sprehajajo po ulici. Ugotovili smo, da se ženske na ulici ne počutijo varne.

Slovenke razkrile, ali se počutijo varno, ko se sprehajajo po ulici
Preberi še
Slovenke razkrile, ali se počutijo varno, ko se sprehajajo po ulici

Mila Peršin, ki smo jo spoznali v vlogi Saške, nam je v intervjuju zaupala, da se čez dan počuti precej varno, zvečer pa se njen občutek varnosti zmanjša. "Ko se zvečer vračam iz pijače ali od prijateljev, skoraj nikoli ne grem peš. Vedno grem s kolesom, da sem vsaj malo hitrejša, ker mi to daje nek občutek varnosti," je povedala Peršinova. Dodala je, da se je v preteklosti počutila veliko bolj varno kot danes. "Žalostno je, da se s prijateljicami pogovarjamo po telefonu, ko se sprehajamo skozi podhode, ker se tako počutimo bolj varne," je priznala Mila.

Mila Peršin
Mila PeršinFOTO: POP TV
Kako vzeti svojo moč nazaj?
Preberi še
Kako vzeti svojo moč nazaj?

Matino Antunović, ki ga poznamo v vlogi Dina, je opozoril, da je v današnji družbi veliko nevzgojenih in nekulturnih ljudi, ki ne poznajo osnovnih pravil obnašanja in vdirajo v osebni prostor žensk. "Vse izhaja iz kulture in vzgoje doma," je povedal Matino in dodal, da moški pogosto pozabijo, da se dekleta še vedno soočajo s takšnimi diskriminacijami. "Res mi je grozno, kaj vse doživljajo dekleta. Nunjo bi morale imeti pri sebi solzivec," je priporočil in opozoril, da ga za svojo varnost uporabljajo tudi nekateri moški.

Sabina Kogovšek, ki je v seriji blestela v vlogi Julije Steiner Kramarič, je povedala, da se počuti še kar varno, a se ponoči raje izogiba območju Tivolija. "Čeprav sem včasih hodila skozi Tivoli, zdaj raje hodim po osvetljenih cestah," je priznala Sabina.

Matino Antunović
Matino AntunovićFOTO: POP TV
Kolektiv Rejv utopija ustvarja varnejše nočno življenje
Preberi še
Kolektiv Rejv utopija ustvarja varnejše nočno življenje

Aleš Valič, ki ga poznamo kot dr. Edvarda Steinerja, je opazil spremembe v občutku varnosti v zadnjih letih. "Živel sem v časih, ko je bila Ljubljana zelo varna. Mislim, da se nasilje po vsem svetu povečuje in Ljubljana žal ni izjema," je dejal Valič.  

Maja Zupan, ki smo jo v seriji spoznali kot Petro, meni, da je Ljubljana še vedno varno mesto. Vsem, ki mislijo nasprotno, predlaga, naj se odpravijo v tujino in preverijo stanje nevarnosti tam v primerjavi s Slovenijo. "V Sloveniji hitro najdemo napake in se pritožujemo, a ko pogledamo druge države ali mesta, vidimo, da smo tukaj kar v redu," je povedala Zupanova. V spodnjem videoposnetku si oglejte, kaj igralci menijo, da bi lahko kot družba spremenili za povečanje občutka varnosti.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493