Zadovoljna.si
osamljena ženska

Osebna rast in odnosi

Zakaj ste še vedno samske?

Zadovoljna.si
23. 05. 2020 19.00
11

Minilo je leto, dve in vi ste še vedno samski. Vse vaše prijateljice živijo umirjeno življenje, nekatere si ustvarjajo družino, vi pa samevate pred televizorjem, se bašete s hrano in jočete ob pocukranih limonadah. Dovolj!

Čas je, da razloge prenehate iskati v zunanjem svetu in se zamislite tudi nad svojimi prepričanji ter predstavami. Je že res, da je samsko življenje odvisno tudi od spleta okoliščin, v veliki meri pa ga lahko pripišemo tudi sebi. Prej kot si boste prenehali zatiskati oči, hitrejši bodo rezultati. Nikar jih ne odlašajte na jutri, mogoče pravega moškega srečate že danes.

8 vprašanj, ki si jih morate zastaviti, preden končate zvezo
Preberi še
8 vprašanj, ki si jih morate zastaviti, preden končate zvezo

Pozitivne misli

Ko se otresete laži o sebi, ki jih hranite v svoji glavi, poskušajte ohraniti trezno glavo in pozitivne misli. Če sami sebe zaradi manjšega števila odvečnih kilogramov ali celulita smatrate za debele, vedite, da vas zunanji svet gleda skozi druge oči. To še ne pomeni, da morate o sebi misliti le najboljše – ostanite na realnih tleh. Zavedajte se svojih kvalitet in napak ter jih uporabite v svojo korist.

Ko se otresete laži o sebi, ki jih hranite v svoji glavi, poskušajte ohraniti trezno glavo in pozitivne misli.
Ko se otresete laži o sebi, ki jih hranite v svoji glavi, poskušajte ohraniti trezno glavo in pozitivne misli.FOTO: Profimedia

Nasmehnite se

Nasmeh ima magičen učinek na ljudi okoli nas. Če ste videti zadovoljni in pozitivni, vas svet sprejema z enakim zadovoljstvom. Tako boste postali zanimiva uganka, ki ji vedno vsakdo nameni košček pozornosti. Kljub slabemu dnevu se poskušajte nasmehniti in svoje misli usmeriti v nekaj lepega – v tisto, kar vas navdušuje. Pa naj bo to le skodelica kave, klepet s prijateljico ali sms-sporočilo.

Ostanite samske, dokler ne ...
Preberi še
Ostanite samske, dokler ne ...

Popolnost ne obstaja

Ko izbirate svojega 'bodočega' partnerja, se zavedajte, da popolnost ne obstaja. Prav vsakdo izmed nas ima napake, od nas pa je odvisno, kako jih sprejemamo. Vsakemu namenite vsaj malo pozornosti. Mogoče vas bo prepričala njegova simpatičnost, odkritost ali način govorjenja.

Pogovor je ključ do srca

Naučite se nekaj preprostih trikov za začetek pogovora. Sogovornika vedno glejte v oči, med pogovorom pa se narahlo nasmihajte. Sprašujte ga o lahkotnih temah, kot so hobiji, in skupnih značilnostih. Nikar ga ne zasujte z vprašanji o njegovih bivših, o avtomobilu, ki ga vozi, višini plače ali razlogu, zakaj je samski. Pustite mu do besede in sprejmite njegovo mnenje, ob tem pa ohranite tudi svoje. Pustite ga v ugibanju – le tako mu boste ostali zanimivi.

To je razlog, zakaj so ženske pri 30 letih samske
Preberi še
To je razlog, zakaj so ženske pri 30 letih samske

Nisi moj tip!

Včasih se zgodi, da ljubezen izbere drugačno pot. Nikjer ni zapisano, da bo imel vaš bodoči partner enake interese ali poglede na svet. Mogoče bo popolnoma drugačen od vašega bivšega in ne bo ustrezal profilu idealnega fanta. Vendar pustite ljubezni priložnost, da vam pokaže svojo skrivnost. Šele čas bo odločil, ali je simpatičnost prerasla v nekaj več.

Ne izbirajte predolgo

Če boste zavrnile prvega fanta zaradi zmedenosti, drugega zaradi drugačnega mnenja, tretjega zaradi strukture telesa, vam ne bo ostalo nič. Ne morete se vedno vrniti nazaj in začeti od začetka – tako priložnost dobijo le izbranci. Enako kot pri oblačilih. Če se ne boste hitro odločili in si boste za razmišljanje vzeli čas, potem je velika verjetnost, da izdelka ob vrnitvi ne bo več. In kaj je najhuje – v ljubezni ni rezervacij. Če ste jo zavrnili enkrat, bo druga priložnost (skoraj) nemogoča.

Ko izbirate svojega 'bodočega' partnerja, se zavedajte, da popolnost ne obstaja.
Ko izbirate svojega 'bodočega' partnerja, se zavedajte, da popolnost ne obstaja.FOTO:

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493