Zadovoljna.si
Nadzor v odnosu

Osebna rast in odnosi

Se obotavljate iti na zmenek, ker se bojite zavrnitve?

B.R.
11. 06. 2020 10.00
0

Če ste trenutno obremenjeni z mislijo, da nikoli ne boste dovolj dobre za nekoga in da boste vse življenje ostale same, potem je skrajni čas, da to misel spremenite.

Hoditi na zmenke in spoznavati nove ljudi ni enostavno in včasih lahko pomembno vpliva na naše duševno zdravje, vendar je položaj še slabši, ko se obotavljate, da bi šle na zmenek, ker se bojite zavrnitve. 

Se morda sprašujete, zakaj niste dovolj dobre? Zakaj vas nihče ne ljubi? Kaj ste storile narobe? Kaj je narobe z vami ... ? Vsa ta negativna vprašanja so uničujoča, ker jih vaša podzavest dobesedno sprejema brez filtra. Vse to vas sabotira in ohranja vašo nizko samozavest.  

Če ste trenutno v tej situaciji, potem morate začeti uporabljati naslednjih nekaj nasvetov, ki jih priporoča spletna stran YourTango
 
Delajte na lastnem zaupanju 
 
Razlog, da se bojite zavrnitve, je zato, ker same verjamete, da si zaslužite zavrnitev. Zato je pravi čas, da začnete delati na svoji samozavesti in kaj vam je všeč v sebi. Ne iščite druge polovice, temveč bodite same sebi cela oseba.  

Ko imate trdne temelje, na katerih lahko stojite, pridejo zraven samozavest, samospoštovanje in zdrava samopodoba. Potem, če vas nekdo zavrne, greste skozi to hitreje in lažje - s pozitivnim pogledom in nedotaknjeno samozavestjo. 

Pomirite svoj tesnoben um 

Res je, da je lažje reči kot narediti, vendar je čas, da se lotimo tudi te težave. Prenehajte vnaprej razmišljati o stvareh, ki se še niso zgodile, in se poskušajte sprostiti. Le majhen del bolečine in strahu, ki jo čutite v tem trenutku, se nanaša na trenutni dogodek, ampak so to stvari iz preteklosti. Vse te misli pa hitro lahko dosežejo učinek snežne kepe in s tem same sebe sabotirate. 

Na sebe glejte kot na osebo, ki izbira, ne na koga, ki je izbran 

Namesto, da bi se bale zavrnitve, spremenite svoj odnos in postanite oseba, ki izbira. Ko boste delale na samozavesti, delajte tudi na tem, kako vidite druge in si dajte pravico, da izberete pravo osebo za vas, namesto da se odločite za nekoga, ki vas je izbral, a vas to pravzaprav sploh ne osrečuje. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493