Zadovoljna.si
Odnosi

Osebna rast in odnosi

Znaki, ki razkrivajo, da bo partner prekinil razmerje

Tjaša Macerl
05. 12. 2023 05.00
0

Razhod v partnerstvu je ena najbolj težkih in stresnih izkušenj v življenju človeka. Za nekatere ljudi je nekaj, kar so pričakovali, za nekatere je popoln šok.

V vsakem primeru boli in za prebolevanje potrebujemo določeno obdobje. A razhod se v resnici nikoli ne zgodi čez noč, ampak se povodi in temelji zanj oblikujejo že veliko prej. Morda smo jih samo spregledali ali pa si jih nismo želeli priznati. Zato je pomembno, da se naučimo prepoznati znake ob poti, kar pomeni, da bomo morda še imeli priložnost nekaj spremeniti. 

Morda nismo bili pozorni na partnerjeva opozorila, na njegovo in svojo stisko, na drugačno komunikacijo, na manko bližine ... Morda je na prvi pogled delovalo vse povsem normalno, a smo znotraj sebe čutili, da partnerstvo umira in nas več ne podpira.

Kdo je najbolj seksi znani Slovenec leta 2023?
Preberi še
Kdo je najbolj seksi znani Slovenec leta 2023?

Namen partnerstva je to, da nam daje krila. Da je zaradi njega naše življenje lepše in ne slabše. In včasih se zgodi, da nekje na poti izgubimo tisto iskrico in razlog, zakaj smo si bili všeč na začetku. V zvezi smo samo še zaradi navade, navezanosti, odvisnosti ali družbenih pričakovanj.

Če ni več povezovalne "snovi "med nami, se začne partnerstvo počasi krhati. To bomo opazili na različnih področjih, ki so lahko usodna za naše partnerstvo. To se bo kazalo tudi v malenkostih, ki jih ne smemo pomanjševati. Če bomo  pozorni na ta področja, bomo lahko že dovolj zgodaj prepoznali opozorilne znake, ki vodijo k razhodu.

Razhod v partnerstvu je ena najbolj težkih in stresnih izkušenj v življenju človeka.
Razhod v partnerstvu je ena najbolj težkih in stresnih izkušenj v življenju človeka.FOTO: AdobeStock

Kako prepoznati znake, ki kažejo na to, da se razhod bliža?

Prvi znak

Prvi znak je, ko eden od partnerjev v razhodu ne raste več. Ko ima občutek, da ga partnerstvo duši in energijsko vleče dol. Ko mu partnerstvo ni več inspiracija, ampak breme.

Namen partnerstva naj bi bil, da v njem postajamo boljša verzija sebe, a včasih se zgodi, da se skozi leta vsak od partnerjev spremeni in se naša skupna razvoja pot loči. Ne rastemo več v isto smer, nimamo več istih življenjskih ciljev in nazorov. To je znak, da je naše partnerstvo ogroženo. Da moramo priti spet nazaj na isto razvojno smer ali pa oditi vsak po svoje.

Bralka iskreno: 'Imam moža, ki pa ga v bistvu nimam'
Preberi še
Bralka iskreno: 'Imam moža, ki pa ga v bistvu nimam'

Drugi znak

Drugi znak je, ko se mora nekdo pretirano prilagajati in pretvarjati, da bi partnerstvo lahko funkcioniralo. Ko zaradi partnerja ne moremo biti v popolnosti to, kar smo. Ko moramo zadušiti določene dele sebe, da bi lahko bili sprejeti. Da ne moremo biti avtentični. Kajti izdati sebe v zameno za partnerstvo ima previsoko ceno za nas. 

Morda nekaj časa to lahko funkcionira, ampak ko v partnerstvu izgubimo sebe, bomo na dolgi rok nesrečni. Ko izgubimo sebe, ne moremo ničesar dati drugim.

Obstaja več znakov, ki razkrivajo, da bo partner kmalu prekinil romantično razmerje.
Obstaja več znakov, ki razkrivajo, da bo partner kmalu prekinil romantično razmerje.FOTO: Adobe Stock

Tretji znak

Tretji znak je pomanjkanje bližine, komunikacije in intimnosti. Tudi to je znak, da živimo eden mimo drugega. Da nas nič skupnega ne veže. To je znak, da si ne zaupamo in se ne moremo predati drug drugemu. Da nimamo več želje po skupnem telesnemu užitku in prepuščanju. Ko nismo več prisotni drug z drugim in se ne znamo zares poslušati. 

Ko nam ni več mar in nas ne zanima več, kaj se zares dogaja s čustvi našega partnerjem. Ko izginejo pristni in globoki pogovori, je to znak, da bo kmalu nekomu prekipelo. 

Znaki, ki razkrivajo, da je vaš partner sebičen v postelji
Preberi še
Znaki, ki razkrivajo, da je vaš partner sebičen v postelji

Četrti znak

Četrti znak je to, da v partnerstvu nismo popolnoma iskreni in nimamo več spoštovanja do partnerja. To je osnova za trajen in kvaliteten odnos. Ko ni več prisotnega spoštovanja, ponavadi pade partnerstvo na zelo nizek nivo, kjer se vsaj eden od partnerjev počuti ponižanega, samoumevnega in nevrednega. Ko se začnejo v partnerstvu pojavljati skrivnosti in popačene informacije, bo to ustvarilo moreče vzdušje, podlago za pretirano sumničavost in zlomljeno srce. 

Nič zdravega ne more zrasti na temelju laži in skrivanja svojih resničnih občutkov. Kajti laž ima kratke noge in resnica vedno pride na plan. Tudi to je opozorilni znak, da moramo še enkrat prevetriti naše temelje in se iskreno pogovoriti, preden lahko ustvarimo še večjo škodo.

Ne pozabite se iskreno pogovoriti s partnerjem o težavah, ki vaju pestijo.
Ne pozabite se iskreno pogovoriti s partnerjem o težavah, ki vaju pestijo.FOTO: Adobe Stock

Zato je zelo pomembno, da res razumemo, da partnerstvo ni samo kljukica, ampak se partnerstvo gradi in neguje skozi vsa leta. Partnerstvo moramo zalivati kot rožo, drugače umre. In za to je potrebna energija in interes obeh, ki vidita drug v drugem nekaj več, ne samo družbeni status.

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 314