Zadovoljna.si
Moški in ženska v postelji - 2

Šport in zdravje

2 razloga, zakaj bi morale spodnje hlačke takoj vreči v smeti!

J.V.
15. 05. 2018 08.14
5

Zagotovo ima vsaka v svojem predalu kakšne spodnjice, ki so že odslužile svoje, a so še vedno dobre za telovadbo. Če sodite med tiste, ki vsake toliko časa temeljito pregledajo spodnje perilo in zavržejo obrabljeno, čestitamo! Zakaj je to dobro? Berite naprej.

Moški in ženska v postelji - 2
Moški in ženska v postelji - 2FOTO: iStock

Ste se kdaj vprašale, kakšen rok trajanja imajo spodnjice? Ste vedele, da bi jih morale po določenem obdobju zaradi osebne higiene in zdravstvenih razlogov nujno zamenjati z novimi?

Nam zaradi modrčka krnijo mišice?

Nedavna raziskava, ki so jo opravili v Veliki Britaniji, je pokazala, da spodnjice nikoli niso popolnoma čiste in da je tudi na sveže opranih več kot 10 tisoč živih bakterij. Nošenje starih spodnjic pa le še dodatno povečuje tveganje za razvoj bakterij, kot je E.coli, kar posledično privede do vnetja mehurja in drugih zdravstvenih težav.

Spodnjice bi morale zaradi tega vreči v smeti po enem letu in jih nadomestiti z novimi. Večina spodnje perilo menja dnevno, zato bo podatek, da kar ena od štirih žensk spodnjice nosi dva dni, preden jih opere, marsikoga šokiral.

Zelo pomembna je tudi menjava posteljnine, ki bi jo morale zavreči vsaki dve leti, medtem ko bi jo morale prati enkrat na teden. Oblačila za spanje naj bi prali po treh spanjih, vzglavnike naj bi prali na tri do šest mesecev, odeje pa dvakrat na leto. 

Spodnje perilo: Tudi vi delate te napake?

 

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368