Zadovoljna.si
Jabolčni kis

Dieta

Ali jabolčni kis res pomaga pri hujšanju?

J.V.
25. 04. 2018 08.21
0

Jabolčni kis trenutno doživlja svojih 5 minut slave. V zadnjem času je namreč postal eden najbolj priljubljenih 'pripomočkov' pri hujšanju. Redno uživanje zmernih količin jabolčnega kisa naj bi namreč pomagalo topiti maščobe v telesu, saj ta vsebuje naravne kisline, ki razgradijo in dobesedno odplavijo vse strupe in neprebavljeno hrano iz našega črevesja. Tako prebavni trakt dobi “več prostora” za zdravo predelovanje hrane. Pa je to res?

Jabolčni kis
Jabolčni kis FOTO: iStock

"Mislim, da jabolčni kis lahko pomaga pri hujšanju, njegov učinek pa je zmeren," pravi Carol Johnston, profesorica nutricionistike na univerzi Arizona State. Johnstonova namreč preučuje delovanje jabolčnega kisa in njegovih učinkov na zdravje že več kot desetletje. Njegov vpliv na hitrejšo izgubo kilogramov je potrdila tudi raziskava iz leta 2009, ki so jo izvedli na Japonskem. Ta je pokazala, da sta dve jušni žlici jabolčnega kisa dvakrat na dan ljudem pomagali izgubiti približno 2 kilograma po 12 tednih uživanja. 

Neverjetno, kako vse vam kis lahko pride prav!

Uživanje dveh čajnih žličk jabolčnega kisa, ki ju zmešate s kozarcem vode, vam bo izboljšalo zdravje, okrepilo imunski sistem, pokurilo kakšno dodatno kalorijo ter pomagalo pri težavah s kožo. 

Jabolčni kis zdravi tudi infekcije sinusov, akne, visok holesterol, kronično utrujenost, kandidozo, zgago, vneto grlo, kontaktni dermatitis, artritis, ima pa tudi lastnost razstrupljanja. Gre pravzaprav za zelo močno snov, ki jo je za zdravljenje raznih bolezni uporabljal že Hipokrat. Kljub temu da je jabolčni kis pravo bogastvo vitaminov, mineralov in ostalih hranil, ki jih potrebujemo za zdravje in močan imunski sistem, vam priporočamo, da se o tem posvetujete z zdravnikom.

Hujšanje
HujšanjeFOTO: iStock

4 stvari, ki jih o kisu ne veste, a bi jih morali

Jabolčni kis pomaga tudi pri beljenju zob

Vendar je pomembno, da smo s kisom pazljivi, saj kislina nagrize zobno sklenino. Če ga uporabljate pravilno, razredčenega z vodo, je to enostaven in zdrav način beljenja zob.

Za izpiranje ust si lahko pripravite mešanico iz ene žličke jabolčnega kisa in pol skodelice vode. Mešanica je dovolj šibka in ne bo poškodovala zobne sklenine, vendar še vedno dovolj močna, da očisti zobne obloge. Uporabljajte te mešanice vsakodnevno in videli boste, kako zobje postajajo vse bolj beli.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375