Zadovoljna.si
Ženska hujša in zdravo je - 6

Šport in zdravje

To je prava rešitev!

zadovoljna.si
07. 03. 2018 08.00
0

Čeprav zunaj te dni še vedno sneži in se nam zdi poletje oddaljeno svetlobna leta, pa bo to tukaj kot bi mignil s prsti. Zato je sedaj pravi čas, da po nekaj mesecih lenarjenja znova oblečete svoja najljubša športna oblačila in začnete migati. Seveda pa ne bo dovolj le redna telesna aktivnost, da bo hujšanje in preoblikovanje telesa uspešno, se je treba tudi zdravo prehranjevati.

Zdravo prehranjevanje - 2
Zdravo prehranjevanje - 2FOTO: iStock
Sodelujte v nagradni igri in se potegujte za lepe nagrade!

V predpoletnih mesecih se mnogi v želji po izklesanem telesu lotevajo strogih diet, celo stradajo in telovadijo do onemoglosti, pa na kritičnih predelih skorajda ni sprememb. Vse, kar pravzaprav morate storiti, če želite shujšati, je, da v telo vnesete manj kalorij kot jih porabite, in da zaposlite vaš metabolizem, da bo imel ves dan delo. S tem preprečite zaprtje in z njim povezane težave. Vse 'instant diete', ki obljubljajo hiter učinek, so sicer v redu, če si želite biti vitki le kakšen teden ali dva, nato pa kmalu pridobiti vse izgubljene kilograme nazaj, ter si na ta način uničiti metabolizem. Če želite dolgotrajen rezultat, boste morale narediti korenito spremembo.

Stradanje zagotovo ni rešitev, če želite dolgoročne rezultate, a dejstvo je, da se mnogokrat zaplete prav pri prehrani. Gotovo ste tudi sami kdaj preskočili kosilo, ker 'niste imeli časa'. A s tem, ko boste preskočili obrok, ne boste prav nič bolj učinkoviti pri svojem delu. Namesto delu se boste posvečali razmišljanju o tem, koliko časa že niste ničesar zaužili, prav kmalu pa vam lahko začne primanjkovati nujno potrebne energije. In to kar je najbolj pomembno, zdrava in uravnotežena predstavlja 80% uspeha pri hujšanju.

Kaj pa pomeni 'prehranjevati se zdravo'?

Mnogi so prepričani, da je pojem zdrave prehrane izogibanje sladkorju in enostavnim ogljikovim hidratom, kar ni res. Če telovadite, je dobro, da se držite prehranjevalnega načrta, oblikovanega za aktivne: beljakovinska dieta, ki vključuje tudi ogljikove hidrate, ki dajejo energijo, maščobe, vlaknine ter vitamine in minerale. In del tega prehranskega načrta je tudi obrok po vadbi, ki naj bi si ga privoščili od 30 do 60 minut po treningu. V teh primerih nam ponavadi najbolj paše lahkotna hrana, ki za pripravo ne zahteva veliko časa, a vsebuje vse kar potrebuje naše telo za regeneracijo mišic. Zato v takšnih trenutkih večina posega po športni prehrani, ki jo boste od sedaj naprej lahko kupovali tudi v prvi slovenski poslovalnici Polleo Sport, ki svoja vrata odpira že to soboto, 10. marca 2018 v Ljubljani.

PalleoSport
PalleoSportFOTO: Arhiv naročnika

Ste pripravljeni?

Polleo Sport je regionalni leader na področju športne prehrane, fitness opreme in gadgetov z edinstvenim konceptom, ki ga ne najdemo nikjer na svetu. Koncept, ki je edinstven zaradi združevanja največjih svetovnih blagovnih znamk na vseh področjih, ki pokrivajo športen in zdrav način življenja. Postal največja specializirana veriga trgovin športne, ter zdrave prehrane za vse športnike, rekreativce in ljudi, ki skrbijo za svoje zdravje in novica, da ga od sedaj naprej najdemo tudi v Ljubljani na Miklošičevi cesti, je razveselila mnoge. Poleg tega, da boste pri njih lahko našli bogato ponudbo proizvodov športne prehrane in ostalih prehranskih dodatkov, ki bodo postali vaš najboljši pripomoček za dosego ciljev, vam bo njihovo osebje na voljo tudi za nasvete o zdravem in aktivnem življenju. Vabljeni na veliko otvoritev!

Sponzorirana vsebina

ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493