Zadovoljna.si
rekreacija s prijateljicami

Šport

Dogodek, o katerem te dni govori vsa Slovenija

S.P.
03. 10. 2023 09.38
0

Ni lepšega, kot dan, preživet na svežem zraku v dobri družbi, z zavedanjem, da smo nekaj dobrega storili zase, za svoje telo in dušo. Če je v vas vsaj malce športnega duha in obožujete gibanje na svežem zraku, hkrati pa rade preizkušate svoje meje, imate sedaj idealno priložnost, da svojo tekaško formo preizkusite na največjem tekaškem dogodku pri nas – na 27. VW Ljubljanskem maratonu.

Začetek jeseni je idealen čas, da ponovno aktiviramo svoje telo, si postavimo nove cilje in izzive ter v stresnem tempu življenja sebe postavimo na prvo mesto. Eden od načinov, kako lahko naredimo nekaj zase, za svoje telo in dobro počutje, je, da obujemo tekaške superge in se podamo bodisi v naravo bodisi na tek po mestnih ulicah. 

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da je tek ena najbolj priljubljenih oblik rekreacije, saj je dostopen tako rekoč vsakemu, hkrati pa ima dolg seznam pozitivnih učinkov. Katerih, preverite TUKAJ!

Sprejmite izziv in preizkusite svoje meje!
Sprejmite izziv in preizkusite svoje meje! FOTO: Damijan Žibert

Ne glede na to, ali imate za seboj že kar nekaj pretečenih kilometrov ali pa ste se nad tekom navdušile pred kratkim, si je smiselno postaviti določene osebne cilje, ki vas bodo spodbudili k napredku. Eden takih je zagotovo tudi udeležba na katerem od številnih tekaških dogodkov. Nedvomno najodmevnejši je Ljubljanski maraton, ki vsako leto pritegne več tisoč tekačev iz vsega sveta. 

Opogumite se, prijave so še vedno odprte!

Letošnji že 27. VW Ljubljanski maraton se bo odvijal v nedeljo, 22. oktobra, prvi tekači pa se bodo skozi štartno črto podali že ob 9. uri

Tek na 10 kilometrov je idealna priložnost za vse tekače, tako za začetnike kot tudi izkušene, da preizkusite svoje zmogljivosti in premagate osebne mejnike. Večji izziv seveda predstavljata maratonska in polmaratonska razdalja, a če menite, da ste dovolj pripravljene, nikar ne oklevajte s prijavo. 

Ne zamudite torej priložnosti in se 22. 10. 2023 pomerite s tekači z vseh koncev sveta ter občutite edinstveno energijo tega množičnega tekaškega dogodka. Prijave so odprte, zato si zagotovite svoje mesto na štartni črti.

Kaj morate vedeti, če se boste udeležile najbolj pričakovanega tekaškega dogodka v Sloveniji Ljubljanskega maratona?

Nahrbtnik, ki ga boste prejele ob prijavi na Ljubljanski maraton
Nahrbtnik, ki ga boste prejele ob prijavi na Ljubljanski maraton FOTO:

S prijavo na Ljubljanski maraton pa ne boste deležne le izjemne tekaške izkušnje v pozitivnem vzdušju in odlični družbi, ampak vas čaka še kup drugih ugodnosti.  

Vsak tekač bo med drugim prejel majico, štartno številko z vgrajenim čipom, trpežen in uporaben športni nahrbtnik ter še kakšno presenečenje. Kot običajno boste nahrbtnik prevzele skupaj s startno številko na sejmu Tečem (pozor: ta bo letos v Areni Stožice!) še pred dogodkom. 

Dan pred nedeljskimi teki pa je tradicionalno namenjen tudi druženju na tako imenovani 'Testeninki'. Že ime pove, da na dogodku vsak tekač dobi porcijo testenin. 

Tudi na dan maratona vas čakajo številna presenečenja, množična spodbuda in seveda okrepčila.

Za razliko od prejšnjih let bo tokrat start na Trgu Ajdovščina, cilj pa ostaja na Kongresnem trgu

Tiste, ki se letos žal ne boste morale udeležiti maratona, pa ne pozabite – 27. VW Ljubljanski maraton boste lahko v živo spremljale na POP TV in na 24ur.com.

Za še večji užitek pri teku ...

Osebni trener Matic Kolenc, ki je na razne maratone pripravil že kar nekaj tekačev, nam je med drugim zaupal, kaj lahko naredite v tednu pred maratonom in na sam dan maratona, da boste tekle čim bolj sproščeno in brez večjih težav dosegle svoj cilj.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375