Zadovoljna.si
Ženska zadnjica

Šport

Trenerka predstavlja vaje za rame in zadnjico, ki jih izvajate s pomočjo ponve

J.V.
01. 02. 2020 08.39
0

"Zakaj bi morala vedno samo stati za štedilnikom, ko pa imaš vso pravico si vzeti čas tudi zase in na hitro potelovadit?" pravi osebna trenerka Alenka Zakojč in dodaja, da za vadbo ne potrebujemo fitnes priupomočkov, saj si med drugim lahko pomagamo tudi s posodo in pripomočki, ki se skrivajo v naši kuhinji.

Za svoje sledilce na družbenem omrežju Instagram je tako pripravila kombinacijo vaj za rame in zadnjico, za katere potrebujete le ponev in nekaj minut časa, vaje pa lahko izvajate med gledanjem vaše najljubše serije. "Večja kot je ponev, težja bo vaja," pravi Alenka. 
⁣⁣
⁣Sklop vaj: 4 serije po 12-15 ponovitev vsaka stran:⁣⁣

- lateralni odmik v izpadanem koraku ⁣⁣
- lateralni odmik z izpadnim korakom nazaj⁣⁣
- počep in potisk nad glavo ⁣⁣
- statična drža v počepu s potiskom nad glavo 

Med izvajanjem vaj bodite pozorne, da so kolena ves čas aktivna navzven in da se pri počepu opirate na celo stopalo in ne le na prste. Alenka opozarja tudi na to, da je zelo pomembno, da z vsakim dvigom stisnete zadnjico in aktivirate trebušne mišice. Pri rotaciji medenice nazaj, sploh, če greste v globji počep, pa pazite, da ne rušite ravnovesja hrbtenice. 

V izpadnem koraku se s sprednjo nogo oprite preko pete, če želite večji aktivacijo zadnjice oziroma nikakor ne stopajte na prste. "Pri vseh vajah pa ohranjajte ravno hrbtenico, predvsem ledveni del in z vsakim potiskom/dvigom izdihnete in z vsakim spustom vdihnete. Torej vsak gib, en dih."

Bolj kot število ponovitev, je pomembno to, da vaje izvajate pravilno, zato nikar ne hitite in vsako vajo izvajajte počasi. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375