Zadovoljna.si
Ženska telovadi na plaži - 3

Šport in zdravje

To je edini način, ki zagotavlja rezultate!

zadovoljna.si
30. 01. 2018 14.37
0

Na prehodu iz starega v novo leto je ena izmed najbolj pogostih novoletnih zaobljub bolj aktiven življenjski slog. Marsikdo si obljubi, da bo več časa preživel v naravi in začel obiskovati fitnes, začetni entuziazem pa lahko kaj hitro splava po vodi, predvsem zaradi tega, ker se marsikdo vadbe loti nepremišljeno ali pa preveč zaletavo in velikopotezno. Pomembno je, da začnete z majhnimi koraki in upoštevate naslednje nasvete, ki bodo poskrbeli, da bo ravno to leto tisto, ko vam zares uspelo uresničiti vse novoletne zaobljube.

V večini fitnes centrov vam ob vpisu zastonj ali pa proti plačilu, to je namreč stvar posameznega centra, nudijo uvodno uro ali dve pod vodstvom fitnes trenerja.
V večini fitnes centrov vam ob vpisu zastonj ali pa proti plačilu, to je namreč stvar posameznega centra, nudijo uvodno uro ali dve pod vodstvom fitnes trenerja.FOTO: Thinkstock

1. Izberite fitnes center po vašem okusu

Če ste se odločili, da boste v novem letu začeli bolj pridno telovaditi in se vpisali v fitnes center, morate najprej razmisliti, kaj od njega pričakujete in kaj vam osebno več pomeni. Je to bližina fitnesa domu, fakulteti ali službi? Razdalja je namreč zelo pomemben dejavnik. Bližje ste, manjša je verjetnost, da boste že po prvem mesecu vrgli puško v koruzo. Ali pa je to morda cenovna dostopnost? Dandanes veliko fitnes centrov omogoča obročno odplačevanje, znesek za obisk fitnesa ali vodene vadbe pa se praviloma zmanjša, če kupite polletno ali letno karto. Zaradi tega je tudi verjetnost, da boste vztrajali, bistveno večja! Večini veliko pomenijo tudi čistoča, red in urejenost fitnes prostorov ter seveda možnost parkirnega mesta. Po napornem dnevu v službi, nihče nima energije, da bi vsak dan bil bitko za zadnjo luknjo na makedamu, kjer bo lahko parkiral svoj avto. Če se vozite z javnim prevozom pa je zelo pomembna bližina avtobusnega postajališča.

Dvigovanje uteži - 4
Dvigovanje uteži - 4 FOTO: Thinkstock

2. Obkrožite se z ljudmi, ki vas bodo spodbujali

Fitnes centre na prvi videz morda obiskujejo različni ljudje z različnimi cilji, a če pogledamo od daleč, lahko najdemo skupno nit – to je želja po dobrem počutju in fit telesu. Če se boste obdali z ljudmi s podobnimi interesi, bo vadba postala še večji užitek, večja pa bo tudi verjetnost, da boste vztrajali. Fitnes center je namreč prostor, kjer se v sožitju združi sprva na videz nezdružljivo – od študentov, zaposlenih, vrhunskih in rekreativnih športnikov ter upokojencev. Tam se splete mnogo znanstev in prijateljstev in vsak se rad vrača na vadbo v prostor, kjer se počuti skoraj kot doma. Druženje pa se iz vadbe pogosto preseli tudi v spa ali savno, kjer se se boste popolnoma sprostili in spočili po naporni vadbi. Zelo dobro vam bo dela tudi masaža.

3. Fitnes trener ni luksuz – je odlična naložba v vaše zdravje na dolgi rok

Ste že kdaj razmišljali, da bi si omislili fitnes trenerja, ki vam bo pomagal na poti do bolj fit telesa? V večini fitnes centrov vam ob vpisu zastonj ali pa proti plačilu, to je namreč stvar posameznega centra, nudijo uvodno uro ali dve pod vodstvom fitnes trenerja. Tega se dobro zavedajo tudi v Sunny Studiu, kjer vam bo trener ali trenerka, pokazala pravilno izvedbo vaj ter vam sestavila vadbeni program. Ker smo tako različni in imamo specifične želje, potrebe in včasih tudi omejitve (npr. poškodba), je še posebej pomembno, da je vadbeni program sestavljen individualno, pisan na kožo prav vam in vašemu življenjskemu slogu. Z osebnim fitnes trenerjem lahko sodelujete občasno, tako da vam ta na primer vsak mesec napiše nov vadbeni program, ali pa redno. Nekateri se odločijo za eno individualno uro na teden s trenerjem, dva ali tri vadbene enote pa opravijo sami, drugi pa pod nadzorom trenerja vadijo dva ali trikrat tedensko. Ta bo upošteval vse vaše specifike in se po potrebi povezal še z ostalimi strokovnjaki.

Bližje fitnes centru ste, manjša je verjetnost, da boste že po prvem mesecu vrgli puško v koruzo.
Bližje fitnes centru ste, manjša je verjetnost, da boste že po prvem mesecu vrgli puško v koruzo.FOTO:

In na katerih področjih vadbe vam osebni fitnes trener največkrat lahko priskoči na pomoč?

- Izboljšanje in ohranjanje vseh gibalnih sposobnosti, in sicer: ohranjanje in/ali povečanje gibljivosti, moči, koordinacije, ravnotežja, kondicije;

- oblikovanje telesa (zmanjšanje maščobnega deleža, povečanje mišične mase ...);

- preventivna vadba pred poškodbami;

- pomoč pri rehabilitaciji (v sodelovanju s fizioterapevtom/fizioterapevtko);

- specialni trening (odvisno od vaše primarne športne panoge);

- korekcija slabe telesne drže;

- svetovanje pri prehrani.

Po fit telo v Sunny Studio!

Vse to in še mnogo več boste našli v Sunny Studiu, ki se uvršča v sam vrh evropskih fitnes in wellness centrov. Opremljen je z najsodobnejšo opremo in ima največjo izbiro kardio naprav. Te vas bodo presenetile s sodobnim ekranom na dotik, na katerem lahko medtem ko se potite, gledate tudi svoj najljubši TV program. Na voljo imate tudi 35 orodij za krepitev različnih mišičnih skupin, tri posebne aparature, ki so namenjene raztezanju in še veliko drugih manjših rekvizitov in pripomočkov, zaradi katerih bo vadba v kratkem času postala pravi užitek. Naj bo to leto v resnici leto izpolnjenih zaobljub! Držimo pesti!

Sponzorirana vsebina

Sunny Studio - 2
Sunny Studio - 2FOTO:
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493