Zadovoljna.si
Čiščenje

Zdravje

5 predmetov, ki jih nikar ne pozabite razkužiti

J.V.
13. 03. 2020 13.19
0

V dneh, ko si vsi mrzlično umivamo in razkužujemo roke, pa se vseeno pogoto zgodi, da pozabimo na predmete, na katerih se nabira največ bakterij in virusov. Da bi preprečili širjenje le-teh, vam zato svetujemo, da večrat poskrbite tudi za dezinfekcijo naslednjih 5 stvari.

MOBITEL

Mobilni telefoni so največji prenašalci bakerij in številne raziskave so pokazale, da je na njih celo več bakterij kot na straniščnih pokrovih. Dejstvo je, da bi jih morali dezinfcirati vedno, ne le v kriznih situacijah kot je trenutna. Glede na to, da ga v teh dneh še pogosteje uporabljamo, ker na spletu ves čas preverjamo nove informacije, poskrbite za to, da boste poleg rok, večkrat na dan razkužili tudi telefon.

Da ga ne bi poškodovali, vam svetujemo, da njegovo površino nežno obrišete z antibakterijskim robčkom ali krpico iz mikrofibre, na katero nanesite razkužilo za čiščenje ter obrišite ekran. 

TIPKOVNICA

Enako kot za telefon, velja tudi za računalniško tipkovnico. Obrišite jo z dezinfekcijskim čistilom tako po tipkovnici, kot tudi med tipkami. Takoj po čiščenju z vlažno krpo, pa jo obrišite še s suho krpico. 

Tipkovnico pobrišite večkrat na dan.
Tipkovnico pobrišite večkrat na dan.FOTO: Dreamstime

KLJUKE NA VRATIH

Še eden izmed najbolj pogostih prenšalcev bakterij, zlasti v prostorih, kjer se ponavadi zadržuje več ljudi. Zato nikar ne pozabite čim večkrat obrisati tudi kljuk in ko odpirate vrate, jih poskušajte odpreti s komolcem. Manj se boste dotikali javnih površin z rokami, bolje bo. 

DELOVNA POVRŠINA V KUHINJI

Verjetno se trudite, da je vaša delovna površina v kuhinji čista vse leto, v sezoni gripe in prehlada, ali v tem primeru tudi koronavirusa, je to še večjega pomena. Glede na to, da je to prostor, v katerem se zadržuje vsa družina in površina, ki se je vsi dotikamo, je zelo pommebno, da jo dobro očistite. Pobrišite celotno površino z dezinfekcijskim sredstvom. 

PLIŠASTE IGRAČE

Poleg tega, da so plišaste igrače pravi zbiralniki prahu, so tudi odličen vir bakterij in virusov. Če je bil vaš otrok v zadnjem času prehlajen ali bolan, poskrbite za to, da bodo njegovi plišsati prijatelji čisti. Na igrači preverite etiketo, na kateri piše ali jo lahko operete v pralnem stroju.

Ne pozabite na delovno površino v kuhinji.
Ne pozabite na delovno površino v kuhinji.FOTO: Dreamstime

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493