Zadovoljna.si
Spanje

Zdravje

Zato nikoli ne bi smele spati z mokrimi lasmi

N. Č.
26. 01. 2024 05.00
0

Včasih se zdi najbolj praktično, da si zvečer umijemo lase kar pod tušem, a smo nato preutrujene, da bi jih posušile, zato se z mokrimi lasmi odpravimo v posteljo. To nikakor ni dobra ideja, v nadaljevanju pa razkrivamo štir razloge, zakaj.

V napornem vsakdanu se trudimo prihraniti vsako minuto. Razumljivo je, da po napornem delovnem dnevu in družinskih obveznostih komaj čakamo, da skočimo v posteljo, a zelo pomembno je, da si pred tem dobro posušimo lase, če smo si jih umili med večernim tuširanjem. 

Čeprav se na prvi pogled morda zdi, da ste 'zmagali', ker boste na ta način preskočili korak sušenja las, gre v resnici za navado, ki je zelo škodljiva, tako za vaše lase kot za zdravje. V nadaljevanju razkrivamo štiri glavne razloge, zakaj spanje z mokrimi lasmi, nikakor ni dobra ideja.

9 stvari, ki jih lahko naredite pred spanjem za boljši spanec
Preberi še
9 stvari, ki jih lahko naredite pred spanjem za boljši spanec

Zakaj spanje z mokrimi lasmi nikoli ni dobra ideja?

Lasje lahko postanejo krhki

Mnogi tega ne vedo, a mokri lasje so precej bolj občutljivi kot suhi. Upoštevati moramo, da se mnoge med nami med spanjem veliko obračamo, premikamo in premetavamo, medtem pa se naši lasje drgnejo ob blazino, to pa lahko privede do lomljenja las, še posebej če so lasje še vedno vlažni in s tem bolj občutljivi. 

Frizure, ki najbolj pristajajo ženskam po 40. letu
Preberi še
Frizure, ki najbolj pristajajo ženskam po 40. letu

Težave z lasiščem

Potem so tu še druge težave z lasiščem, do katerih lahko pride, če si pred spanjem las ne posušimo. Vlažno okolje je namreč idealno za razmnoževanje glivic in razvoj ekcemov. Vlažni pogoji neposušenih las in vlažne prevleke za vzglavnik so praktično raj za bakterije, ki se lahko mimogrede začnejo razmnoževati v vašem vzglavniku in povzročijo različne kožne in glivične bolezni. 

Zato nikoli ne bi smele spati z mokrimi lasmi!
Zato nikoli ne bi smele spati z mokrimi lasmi!FOTO: iStock

Tvegate, da se prehladite

Ni nujno, da se boste zbudili prehlajeni, če boste šli spat z mokrimi lasmi, a zaradi takšne navade ste lahko bolj nagnjeni k virusom. 

Bolečine v vratu in hrbtu

V kolikor se odpravite v posteljo z mokrimi lasmi, se lahko na predelu hrbta in vrata pojavi tudi nadležna bolečina, ki je povezana z ohlajanjem telesa. Bolečina na teh predelih in neprijetna mišična napetost je brez dvoma nadloga, ki je v življenju nikakor ne potrebujete. 

Mailing

Zadovoljne e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?
Spanje z mokrimi lasmi lahko povzroči bolečine v hrbtu in vratu.
Spanje z mokrimi lasmi lahko povzroči bolečine v hrbtu in vratu.FOTO: Shutterstock
Jennifer Lopez, kot je še nismo videli
Preberi še
Jennifer Lopez, kot je še nismo videli
Mislili so, da je smučarska prvakinja, a bila je Kardashianova
Preberi še
Mislili so, da je smučarska prvakinja, a bila je Kardashianova

Vir: zena.net.hr

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375