Hokej

Kopitarjevi kralji tik pred izpadom

Los Angeles, 29. 04. 2024 07.28 | Posodobljeno pred 16 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, M.J.
Komentarji
0

Slovenski hokejski as Anže Kopitar je s svojimi Los Angeles Kings pred zahtevno nalogo po novem porazu proti Edmonton Oilers v konferenčnem četrtfinalu zahodne konference v ligi NHL. Naftarji so namreč v gosteh slavili z 1:0 in v zmagah povedli s 3:1.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Edmonton za napredovanje v konferenčni polfinale potrebuje le še eno zmago, to pa bo najprej iskal na peti tekmi na domačem ledu, ki bo predvidoma na sporedu v noči s srede na četrtek. Los Angeles je na četrti tekmi proti vratom Stuarta Skinnerja streljal s slepimi naboji. Varovanci Jima Hillerja so sprožili 33 strelov, a bili pri vseh nenatančni. Edmonton je v zadetek pretvoril enega od skupno le 13 strelov, a je bilo to dovolj za tretjo zmago v seriji. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Edmonton, za katerega je edini zadetek dosegel Evan Bouchard v 12. minuti druge tretjine, tako ostaja zaklet za Los Angeles. Oilers so namreč v prejšnjih dveh sezonah vselej izločili kralje, ki tako na preboj v konferenčni polfinale čakajo vse od sezone 2013/14, ko so tudi osvojili zadnji naslov prvaka, drugega v eri Anžeta Kopitarja.

Kapetan LA Kings Anže Kopitar
Kapetan LA Kings Anže Kopitar FOTO: AP

36-letni Hrušičan, kapetan kraljev, je tudi tokrat v 19:47 minute na ledu ostal brez točke, proti vratom tekmeca pa je sprožil tri strele. Kopitar je še nekoliko izboljšal rekord franšize iz mesta angelov in odigral že 96. tekmo v končnici, v kateri ostaja pri 25 golih in 55 podajah. V končnici lige NHL so ekipe v vsej zgodovini sicer 32-krat napredovale po zaostanku z 1:3 v zmagah, dvakrat je to uspelo tudi Los Angelesu, in sicer v letih 2014 proti San Joseju in 1989 prav proti Edmontonu, za katerega je takrat igral Wayne Gretzky.

V nedeljo zvečer sta do vodstva s 3:1 v seriji prišli tudi ekipi Colorado Avalanche in Vancouver Canucks. Prvi so doma s 5:1 ugnali Winnipeg Jets, drugi pa po podaljšku v gosteh Nashville Predators s 4:3.

V polfinale vzhodne konference pa je napredovalo moštvo New York Rangers, ki je po zmagi s 4:2 v Washingtonu s 4:0 v zmagah izločilo tamkajšnje Capitals.

Izidi, končnica, 1. krog:
- vzhodna konferenca:
Washington Capitals - New York Rangers    2:4
(New York je napredoval s 4:0 v zmagah)

- zahodna konferenca:
Colorado Avalanche - Winnipeg Jets        5:1
(Colorado vodi s 3:1 v zmagah)

Nashville Predators - Vancouver Canucks   3:4 (podaljšek)
(Vancouver vodi s 3:1 v zmagah)

Los Angeles Kings - Edmonton Oilers       0:1
(Anže Kopitar: brez točke v 19:47 minute za Los Angeles)
(Edmonton vodi s 3:1 v zmagah)

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.