Zadovoljna.si
Z lubrikantom lahko še bolj uživamo v seksu v dvoje ...

Novice

Z lubrikanti nad akne

J.G.
07. 09. 2008 09.50
2

Lubrikant je morda najbolj učunkovit pripomoček, ki nam poveča užitke med seksom. Res je, da ga večinoma uporabljamo za reševanje težav, kot je suha vagina, vendar pa je uporaben tudi drugače.

Z lubrikantom lahko še bolj uživamo v seksu v dvoje ...
Z lubrikantom lahko še bolj uživamo v seksu v dvoje ...FOTO:

Pravilno izbran lubrikant lahko med ljubljenjem s partnerjem ali s samim seboj poveča naše užitke in spremeni občutke med samim odnosom. Lahko nam pomaga, da se ljubimo dlje in je z njim seks varnejši, saj je tako manj možnosti, da bi se kondom strgal.

... ali s samim seboj.
... ali s samim seboj.FOTO:

Če uporabljamo pravi lubrikant, ne čutimo bolečine, ki bi jo drugače med spolnim odnosom zaradi suhe vagine lahko čutile. Zelo prav pa nam pride tudi, ko se igramo s seksi igračkami in poskušamo kaj novega, kot na primer analni seks.

Kakšnega izbrati?

Ker obstaja več vrst lubrikantov, lahko traja kar nekaj časa, da ugotovimo, kateri je za nas pravi. Izbiramo namreč lahko med lubrikanti na vodni ali silikonski osnovi ter tistimi z okusi in tistimi, ki se ob stiku s kožo ogrejejo.

V Kambodži ženske uporabljajo lubrikant za zdravljenje aken.
V Kambodži ženske uporabljajo lubrikant za zdravljenje aken.FOTO: iStockphoto

Lubrikante na vodni in silikonski osnovi lahko najvarneje uporabljamo skupaj s kondomi, razlikujejo pa se po tem, da tiste na vodni osnovi lažje izperemo ali obrišemo s telesa, lahko jih dobimo skoraj kjerkoli, lahko so tudi z okusom ali nas ogrejejo. Poleg tega so malo cenejši.

Lubrikanti na silikonski osnovi ne vsebujejo vode, zato se nikoli ne izsušijo ali izhlapijo, vendar pa jih lahko speremo le z vodo in milom. Take lubrikante naša koža ne vsrka in so nekoliko dražji. Vendar z manjšo količino takega lubrikanta uživamo še dlje.

Zanimivost: lubrikant proti aknam

Lubrikant, ki ga v Kambodži predpisujejo, da bi zaščitili prostitutke in homoseksualce, uporabljajo tudi v drugačne namene. Izkazal se je namreč kot zelo dobro zdravilo za akne, narejen pa je na vodni osnovi. 29-letna Tep Kemyoeurn pravi: »Po treh dneh uporabe so se mi posušile in izginile vse akne. Veliko ljudi je prepričanih, da je zares učinkovit.« Njena vrstnica, 29-letna Khen Vanny, pa pravi, da ga uporabljajo ženske vseh starosti, da bi se znebile nečiste kože na obrazu. Vsak dan naj bi vse več žensk uporabljalo ta lubrikant, vendar ne za vlaženje in več užitkov med seksom, temveč za lepšo kožo.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413