Zadovoljna.si
Prstan

Novice

Išče se ljubezen! Šifra: kjer koli!

Z. T.
2013-05-21 15:45
9

Se spominjate knjige Bela Masajka? Nemka se odpravi na počitnice v Kenijo, kjer njeno srce osvoji Masaj. Odreče se svojemu evropskemu življenju in se poroči z moškim, ki izhaja iz kulture, ki je popolnoma drugačna od njene, ter se posledično prilagaja tamkajšnjim kulturnim zahtevam. Odkar svetovni splet omogoča komunikacijo brez meja, pa si mnogi namerno iščejo partnerja oziroma partnerko v tujini, saj na domačih tleh nikakor ne najdejo sorodne duše.

Iskanje partnerja preko spleta je dandanes že nekaj povsem običajnega, sploh med mlajšimi generacijami, za katere so računalniki in splet nepogrešljiv vsakdanji spremljevalec. A vse več je odraslih žensk, ki uporabljajo spletne portale, da bi našle ljubezen. Znano je, da je med Nemkami priljubljeno iskanje temnopoltih življenjskih sopotnikov v afriških deželah. Pa v tem primeru ne gre za iskanje zgolj spolnih partnerjev, ampak nekoga, s komer graditi dolgotrajen odnos in se tudi poročiti. V tem primeru ne gre za zloglasni "seks turizem", pri katerem bi bogati Evropejci ali Američani kupovali spolne storitve obubožanih posameznikov. Gre za prave pravcate ženitne posredovalnice, ki osamljenim dušam pomagajo najti sorodno dušo na drugem koncu sveta.

Mešane ljubezni

Veliko več je primerov, ko sorodno dušo v tujini iščejo moški, ki se po ljubezen odpravljajo bodisi v dežele nekdanje Sovjetske zveze, pa v dežele Južne Amerike in seveda Afrike. Internet vse te stike olajša in mnogim privarčuje kilometre vožnje z negotovim izidom. Poseben fenomen so spletni portali, ki pomagajo najti temnopoltega partnerja, saj je vse več povpraševanja po takšnih zvezah. Kot ugotavljajo strokovnjaki, uspeh takšnih strani kaže na to, kako pomembno mesto ima čustven vidik v človekovem življenju.

Previdnost pri iskanju

Statistika pravi, da takšne "iskalnike ljubezni" najpogosteje uporabljajo belopolti moški, stari v povprečju 45 let, ki iščejo temnopolto družico in so jo pripravljeni iskati tudi več tisoč kilometrov daleč. Poznavalci pravijo, da pri iskanju ljubezni v tujini ne gre prehitevati, saj da je smiselno počakati vsaj pol leta od prvih stikov preko spleta do dejanskega srečanja v živo. Opozarjajo, naj ne pričakujejo instantnih rešitev svojih srčnih težav, saj je lahko iskanje partnerja na daljavo dolgotrajen proces. Še posebej pa na pasti opozarjajo tisti, ki so se v preteklosti že opekli in so naleteli na žensko ali moškega, ki je želel poroko zgolj zato, da bi dočakal boljše življenje.

Petina zakonov med slovenskimi državljani in tujci

In še zanimivost, v Sloveniji je bila leta 2011 vsaka peta sklenjena zakonska zveza med slovenskimi državljani in tujci. V letu 2011 je bilo sklenjenih 6.671 zakonskih zvez. Od zakonskih zvez, ki so jih državljani Republike Slovenije sklepali s tujimi državljani, jih je bilo 693 ali 10,4 % takih, ki so bile sklenjene med ženinom, ki je bil državljan Slovenije, in nevesto, ki je bila državljanka neke druge države. V letu 2011 je bilo 64 različnih državljanstev nevest, s katerimi so se poročili slovenski ženini. Med temi nevestami jih je bilo 62,9 % iz ene od držav nekdanje Jugoslavije. 694 zakonskih zvez oziroma 10,4 % pa je bilo sklenjenih med nevestami, ki so bile državljanke Slovenije, in ženini, ki so bili državljani neke druge države. Ženini 74 različnih državljanstev so sklenili zakonsko zvezo s slovensko nevesto. Med njimi jih je bilo dve tretjini iz držav nekdanje Jugoslavije.

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 133