Zadovoljna.si
Video brezdomcev

Svet na Kanalu A

Ko gre vse skupaj predaleč …

U.S.
10. 06. 2014 14.05
1

Da se televizijske ekipe odločajo za takšne in drugačne eksperimente, ki jih kasneje preko resničnostnih šovov tudi realizirajo, nam verjetno ni treba posebej poudarjati. Pobrskali smo po spletu in poiskali nekaj resničnostnih šovov, ki so v preteklosti zaradi svoje eksplicitne tematike, dvignili največ prahu. Ja, televizijske kamere so lovile vse od pedofilov, brezdomcev, nagcev in sedaj očitno še nosečk.

Čeprav so za najnovejši ameriški resničnostni šov Rojen v divjini vsi napovedovali, da bo dvignil veliko prahu, se je to v resnici zgodilo že ob lansiranju napovednika. Šov je tako še pred samim predvajanjem na televiziji že postal tarča številnih kritik javnosti. V šovu, ki naj bi na male ekrane prišel že v kratkem, bodo s kamerami spremljali noseče ženske, ki so pripravljene svojega otroka roditi same - v divjini brez kakršnekoli pomoči zdravniškega osebja. Šov producenti najavljajo kot svojevrsten odgovor na vprašanje, kaj se zgodi, ko ženska najbolj divja porodna izkušnja stopi iz sfere fantazije in postane resničnost.

Kljub konceptu in sami tematiki resničnostnega šova, so pri hiši Lifetime, ki bo šov tudi predvajala, pojasnili, da so poskrbeli za varnost iz previdnostnih ukrepov. Vsem udeleženkam šova bo na voljo zdravniška pomoč v nekaterih bolnišnicah, na voljo pa naj bi bili tudi usposobljeni strokovnjaki, ki bi v primeru, da bi šlo kaj narobe, vendarle priskočili na pomoč in prevzeli stvari v svoje roke. Vse morebitne udeleženke bodo tudi najprej morale opraviti vrsto preiskav, še pojasnjujejo snovalci šova. "Zavedam se, da mnogi ljudje želijo verjeti, da je porod naravni proces. Te iste osebe so prepričane, da je pomen sodobne medicine pri vodenju nosečnosti in samem porodu poveličan, pa vendar se je v preteklosti izkazalo, da smo bili zaradi odklanjanja zdravniške pomoči že priča nepotrebnim izgubam življenja," se je na prihajajoči šov odzval ginekolog Ron Jaekle.

Pedofil se je ujel v past televizijcev.
Pedofil se je ujel v past televizijcev. FOTO: YouTube
Življenje brezdomcev kot resničnostni šov

Drugega, svojevrstnega poskusa ustvariti nenavaden resničnostni šov so se lotili Francozi. Francoski brezdomci so postali junaki njihovega resničnostnega šova. Natančneje, štirje pariški klošarji so za štiriindvajset ur postali udeleženci šova, in sicer tako, da so snemali vse dogajanje okoli sebe. Organizacija Samu Social jim je priskrbela posebna očala, na katera je bila nameščena kamera, in tako opremljeni so cel dan živeli svoje običajno klošarsko življenje. Projekt so poimenovali V koži brezdomca.

Tatort Internet - 4
Tatort Internet - 4 FOTO: YouTube
Televizijska ekipa lovila tudi pedofile

V Nemčiji je izbruhnila polemika zaradi televizijskega resničnostnega šova, v katerem je televizijska ekipa lovila pedofile. Novinarka, psihologi in policija so s pomočjo prostovoljk, ki so se pretvarjale, da so mladoletnice, v past lovile domnevne pedofile. Cilj resničnostnega šova imenovanega 'Tatort Internet' (Internet, prizorišče zločina) je bil ujeti v past domnevne pedofile, ki svoje žrtve iščejo preko spleta. V ta namen je ekipa sodelovala s policijo in psihologi, kot vaba pa so jim služila dekleta, ki so se pretvarjala, da so še najstnice. Posneli so deset oddaj, po predvajanju prve pa se je na ustvarjalce usul plaz kritik. Očitali so jim, da gre za škandalozno oddajo, da gre za polovičarsko podajanje informacij ter da so ugotovitve oddaje pravno vprašljive.

ČEZ ROB? AMERIČANI NAPOVEDALI RESNIČNOSTNI ŠOV, V KATEREM BODO ŽENSKE V ŽIVO ROJEVALE SREDI GOZDA. VEČ PA DANES V ODDAJI SVET NA KANALU A.
ČEZ ROB? AMERIČANI NAPOVEDALI RESNIČNOSTNI ŠOV, V KATEREM BODO ŽENSKE V ŽIVO ROJEVALE SREDI GOZDA. VEČ PA DANES V ODDAJI SVET NA KANALU A.FOTO: You Tube

Resničnostni šov, ki podira tabuje

Resničnostni šov, ki je že pred pričetkom predvajanja, požel veliko zanimanja pa so posneli tudi pri VH1, kjer so večerne ure na svojem programu namenili 'realityju', ki je postregel z golimi zmenkarijami. "Resničnostni šov, kot ga ne pomnimo!" so šov napovedali ustvarjalci, ko so predstavili podrobnosti. V šovu bodo vsi tekmovalci popolnoma goli, v zelo intimnem okolju se bodo med seboj bližje spoznali in se morebiti kasneje odločili tudi za kaj več. Naenkrat so se sestale tri osebe, po končanem zmenku pa sta se dve odločili, da nadaljujeta zmenek z nekoliko bolj intimnim spoznavanjem - tokrat oblečena. Paradosk? Presodite sami!

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493